| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 
 

Καθημερινά χρηματιστηριακά σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 
 

 

00:01 - 24/04/26
 

 
Κατάφερε τελικά να μαζέψει τις αρχικές απώλειες το Χ.Α., αποφεύγοντας μια ακόμη καθαρά πτωτική συνεδρίαση, σε μια ημέρα όπου το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό και οι επενδυτές συνέχισαν να κινούνται με εμφανή προσοχή.
 

Ο ΓΔ έκλεισε στις 2.234,68 μονάδες με μικρά κέρδη 0,23%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,13%. Ο συνολικός τζίρος διαμορφώθηκε σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα, στα 200 εκατ. ευρώ, στοιχείο που δείχνει πως η αγορά συνεχίζει να κινείται χωρίς ιδιαίτερη επιθετικότητα από πλευράς αγοραστών.
 

Ένα μικρό συν λοιπόν για το γεγονός πως αποφεύχθηκαν νέες απώλειες και η αγορά κατάφερε να κλείσει θετικά. Παρόλα αυτά, δε θα κρύψουμε πως αυτό που πραγματικά θα θέλαμε να δούμε είναι μια πιο ουσιαστική βελτίωση της εικόνας, με επιστροφή του ΓΔ υψηλότερα των 2.340 – 2.350 μονάδων, επίπεδα που θα άλλαζαν αισθητά το βραχυπρόθεσμο momentum.
 

Πρώτη σε άνοδο στον FTSE 25 ήταν η ΕΥΔΑΠ (10,06 ευρώ, +6,57%), με τη μετοχή να συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία των τελευταίων εβδομάδων και να δείχνει, ενόψει της αξιολόγησης των δεικτών, πως απομακρύνεται ο κίνδυνος διαγραφής από τον FTSE 25. Η τάση παραμένει πλήρως θετική, σε ένα ανοδικό trend που η μετοχή είχε χρόνια να εμφανίσει.
 

 
Σημαντικά κέρδη και για τη Metlen (34,40 ευρώ, +2,44%), με τη μετοχή να επιχειρεί αντίδραση μετά τις τελευταίες πιέσεις. Το βασικό ζητούμενο παραμένει μια πιο ουσιαστική ανοδική αντίδραση και φυσικά η μη απώλεια των εξαιρετικά κρίσιμων στηρίξεων στα 34,00 – 33,50 ευρώ.
 

 
Κέρδη και για τον Τιτάνα (46,92 ευρώ, +1,60%), με τη μετοχή να βρίσκεται σε κομβικό τεχνικά σημείο. Από τη μία πλευρά, είναι απολύτως απαραίτητο να μη χαθούν οι σημαντικές στηρίξεις στα 45,40 – 45,20 και 45,00 ευρώ. Από την άλλη, μια επιστροφή υψηλότερα των 47,80 – 48,00 ευρώ θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο ακόμη και για νέο ανοδικό ράλι.
 

 
Σχεδόν στο υψηλό ημέρας έκλεισε η Πειραιώς (8,384 ευρώ, +1,30%), με την τάση να παραμένει ξεκάθαρα θετική όσο η μετοχή διατηρείται υψηλότερα των 8,00 – 7,80 ευρώ. Επόμενοι στόχοι οι αντιστάσεις στα 8,50 – 8,60 ευρώ και ακολούθως στα 8,80 – 9,00 ευρώ, όπου πλέον θα μιλάμε για νέα δεδομένα.
 

 
Τέλος, κέρδη και για την ΑΡΑΙΓ (12,35 ευρώ, +1,23%), με τη μετοχή να οδεύει προς την αποκοπή μερίσματος την επόμενη εβδομάδα (Τρίτη 28/04), υπό τη σκιά πάντως των πρόσφατων εξελίξεων που είχαν οδηγήσει στην έντονη πτώση της μετοχής.

Στα αρνητικά τώρα, όπως ήδη αναφέραμε, δεν μπορούμε να πούμε πως η συνολική εικόνα της συνεδρίασης εντυπωσίασε. Ωστόσο, από τη στιγμή που αποφεύχθηκαν νέες απώλειες, δε θα βάλουμε κάποιο συνολικό μείον.
 

Πρώτη σε πτώση στον FTSE 25 η CENER (20,54 ευρώ, -2,19%), χωρίς πάντως να επηρεάζεται η συνολικά πλήρως θετική τάση, όσο η μετοχή διατηρείται υψηλότερα των στηρίξεων στα 19,70 – 19,60 και 19,40 – 19,30 ευρώ.
 

Απώλειες και για τη ΒΙΟ (14,02 ευρώ, -1,68%), με τη μετοχή πάντως να παραμένει σε θετική τροχιά όσο κρατά τις στηρίξεις στα 13,60 – 13,40 ευρώ.
 

Στα 3,65 ευρώ (-1,19%) έκλεισε η ΑΛΦΑ, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε μια φυσιολογική φάση pull back μετά το πρόσφατο έντονο ράλι, χωρίς μέχρι στιγμής να επηρεάζεται η θετική τάση όσο παραμένει υψηλότερα των 3,60 – 3,50 και 3,40 ευρώ.
 

Πτώση και για τη ΜΠΕΛΑ (23,70 ευρώ, -0,84%), με τη μετοχή να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς όπως έχουμε αναφέρει και σε αναλυτικότερα σχόλια, δε θα θέλαμε ένα νέο πισωγύρισμα που θα επιβάρυνε εκ νέου την τεχνική εικόνα.
 

Τέλος, μικρές απώλειες και για τον ΟΤΕ (18,16 ευρώ, -0,66%), με την τάση πάντως να παραμένει θετική όσο η μετοχή διατηρείται υψηλότερα των πρώτων σημαντικών στηρίξεων στα 17,50 – 17,40 και 17,30 – 17,20 ευρώ.
 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 © 2016-2026 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....