Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 03/05/18

 

Στελέχη του Σύριζα

Ξεκινώντας με τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αυτό που κανείς παρατηρεί είναι ότι όλο και πιο πολλά στελέχη του Σύριζα εμφανίζονται αρκετά εξοικειωμένα με την ιδέα των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο. Και κυρίως φαίνεται πως όλο και περισσότερα, κορυφαία, στελέχη του Σύριζα ζητάνε να γίνουν μέσα στο 2018 οι πρόωρες εκλογές. Και σε σχέση με τα όσα κατά καιρούς γράφουμε και βάζοντας τα όλα κάτω, ημέρα με την ημέρα αυξάνονται οι πιθανότητες τον Οκτώβριο να έχουμε πρόωρες εκλογές. Βέβαια, καθοριστικής σημασίας για τις τελικές αποφάσεις είναι αν θα κλείσει το πρόγραμμα το καλοκαίρι και αν και έστω την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση καταφέρει να πάει πίσω για 6 μήνες τις μειώσεις στις συντάξεις (αν και σχεδόν αποκλείεται οι δανειστές να δεχθούν κάτι τέτοιο).

 
 
 

Μεγάλες πιθανότητες

Και από το τελευταίο ρεπορτάζ τώρα, κατά κάποιο τρόπο θα λέγαμε πως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως είναι εξαιρετικά πιθανό μετά και τις ανακοινώσεις των stress tests να αρχίσουμε να βλέπουμε μια περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, νέο κύμα χαλάρωσης των capital controls τις επόμενες εβδομάδες αναμένουν οι τραπεζίτες μετά την επιτυχία των τεσσάρων συστημικών ομίλων στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν το ερχόμενο Σάββατο. Και ανάμεσα σε άλλα υπάρχει και αύξηση των καταθέσεων κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο και αυτό με τη σειρά του παίζει το ρόλο στις τελικές αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των Capital Controls.

 
 
 

«Μακεδονικό»

Και να αναφερθούμε και σε κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ότι ουσιαστικά για πρώτη φορά οι ΗΠΑ πιέζουν την πλευρά των σκοπιανών να έλθει πιο κοντά στην ελληνική πρόταση, παρά το αντίθετο το οποίο συνέβαινε όλους τους προηγούμενους μήνες των διαπραγματεύσεων. Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβανόμαστε εμείς. Και εφόσον κάτι δεν αλλάξει, αυτό είναι κάτι αρκετά σημαντικό.

 
 
 

Τουρκία

Και από τις ειδήσεις που δε θα πρέπει να παραβλέπουμε είναι ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τρία ακόμη κόμματα της αντιπολίτευσης θα υπογράψουν σήμερα Πέμπτη συμφωνία συνεργασίας ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου (είχαμε αναφερθεί σε αυτό το σενάριο πριν από λίγες ημέρες). Θα επαναλάβουμε ότι αν και είναι δεδομένο ότι στον πρώτο γύρω ο Ερντογάν θα κάνει περίπατο. Στο δεύτερο γύρω όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, με σχετικά αυξημένες πιθανότητες (περίπου 25-30% θα λέγαμε) να γίνει η μεγάλη έκπληξη. Σαφώς και οι περισσότερες πιθανότητες είναι να κερδίσει ο Ερντογάν. Αλλά μην θεωρούμε τίποτα σίγουρα.

 
 
 

Τουρκία (2)

Και όλα αυτά εν μέσω σεναρίων ότι ο Ερντογάν μπορεί μέχρι και να αναβάλει τις εκλογές, αν και προσωπικά δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Και φυσικά και πάλι σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει, να μην παραβλέπουμε και τη νέα υποβάθμιση από την S&P, με την οικονομική κρίση να χτυπάει πλέον κόκκινο στην γειτονική χώρα. 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....