| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Ο Κυνηγός

Καθημερινά χρηματιστηριακά και όχι μόνο σχόλια

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

 

 
 

Με τα βλέμματα στο Placement της Πειραιώς η αγορά έκανε το χρέος της μένοντας υψηλότερα των 1.400 μονάδων … Πάντα πλήρως θετική η κεντρική τάση της μετοχής…

 

00:01 - 04/03/24

 

 
 

Λίγο πολύ όπως αναμένονταν εξελίχθηκε η προηγούμενη εβδομάδα, με οριακά κέρδη 0,67% και επί της ουσίας σταθεροποιητική, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο placement της Πειραιώς, θέλοντας να δούμε αν μπορεί να δημιουργήσει κάποια περισσότερα βραχυπρόθεσμα προβλήματα. Έχοντας αναφερθεί στο ζήτημα, αν θα κάναμε ένα σχόλιο, αυτό είναι πως τα πράγματα στο Χ.Α. εξελίσσονται άριστα, με το Χ.Α. μετά από ένα πολύμηνο ράλι, να παλινδρομεί κατά τις τελευταίες εβδομάδες πέριξ των 1.400 μονάδων (δείχνοντας χαρακτηριστικά αντανακλαστικά κάθε φορά που πάει να διορθώσει). Μια εξέλιξη την οποία είχαμε χαρακτηρίσει απαραίτητα για να εκτονωθεί, έστω σε ένα βαθμό, διαγραμματικά η αγορά, κάνοντας παράλληλα μια νέα βάση για να έχουμε κίνηση προς νέα υψηλά. Μάλιστα αν και θα περιμένουμε τις επόμενες συνεδριάσεις όπου κορυφώνει η διαδικασία. Η αγορά δείχνει τη δυναμική της απορροφώντας τα όποια βραχυπρόθεσμα προβλήματα από το Placement της Πειραιώς, παραμένοντας στα υψηλά 13ετών.

Στα επιμέρους επίπεδα, ο ΓΔ έκλεισε την προηγούμενη Παρασκευή στις 1.422,75 μονάδες (-0,14%) και όπως έχουμε κάνει και τις τελευταίες εβδομάδες. Και όσο και αν σε πρώτη ανάγνωση κουράζει, ως πρώτη προτεραιότητα θα θέσουμε και για την καινούργια εβδομάδα την παραμονή υψηλότερα των 1.400 και κυρίως των 1.390 – 1.370 μονάδων… Επαναλαμβάνουμε πως παραμένοντας υψηλότερα των παραπάνω επιπέδων, η αγορά ανά πάσα στιγμή μπορεί να εισέλθει σε έναν νέο κύκλο ανόδου, θυμίζοντας πως αυστηρώς διαγραμματικά, υπάρχουνε σημαντικά περιθώρια ανόδου, ελλείψει ισχυρών αντιστάσεων ….

Σε αυτό το σημείο θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο είχαμε γράψει και την προηγούμενη Δευτέρα, ελπίζοντας πως θα συνεχίσει να μη συμβαίνει. Θα ξανά πούμε πως υπάρχει μια εύλογη ανησυχία πως τόσο στο Χ.Α. και κυρίως στις διεθνείς αγορές, μετά το εντυπωσιακό ράλι των τελευταίων μηνών, ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό ένα profit taking, χωρίς να χαλάει η ανοδική κεντρική τάση, αφού μιλάμε για μια διόρθωση και όχι το τέλος του Bull Market. Αφήνοντας οριστικά πίσω τις 1.390 – 1.370 μονάδες, οι επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις οποίες μπορούμε να αναφερθούμε, είναι στα επίπεδα των 1.500 – 1.520, 1.600μνδ, 1.630, 1.700 και 1.720 – 1.730 μονάδων!!

Θα επαναλάβουμε πως μιλάμε για ένα αρκετά αισιόδοξο σενάριο, με μεγάλα περιθώρια ανόδου, σχεδόν υπερβολικά όταν μιλάμε για επίπεδα ΓΔ, χωρίς φυσικά να λέμε πως αυτά τα επίπεδα θα προσεγγιστούνε άμεσα. Ωστόσο αυστηρώς διαγραμματικά αυτές είναι οι αντιστάσεις που μπορούμε να αναφερθούμε, κάτι που καθιστά το σενάριο της οριστικής διαφυγής από τα επίπεδα των 1.400 και 1.370 – 1.390 μονάδων ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Στα των στηρίξεων και πέραν των 1.400 και 1.390 – 1.370 μονάδων. Έχουμε τα επίπεδα των 1.350 και κυρίως των 1.330 και 1.310 – 1.300 μονάδων …. Ισχυρές στηρίξεις, η οριστική απώλεια των οποίων δεν θα ήτανε φυσικά καταστροφή, αλλά σίγουρα θα ήτανε ένα πισωγύρισμα, τουλάχιστον για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς. Χαμηλότερα οι επόμενες στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 1.280 και κυρίως των 1.230 – 1.210 μονάδων, με τις τελευταίες αυτές να είναι κρίσιμες στηρίξεις για τη μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς…

Συνοψίζοντας λοιπόν …. Περιμένοντας το placement της Πειραιώς σε σχέση και με τα όσα αναφέραμε παραπάνω. Παραμονή υψηλότερα των 1.400 και κυρίως των 1.390 – 1.370 μονάδων και όλα καλά, με την αγορά να δουλεύει τον επόμενο ανοδικό κύκλο.

 

 

 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

 

 
 

 

 

Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση για αγορά/πώληση ή διακράτηση μετοχών ή άλλων σύνθετων προϊόντων (πχ. CFD) που συνδέονται με τους συγκεκριμένους τίτλους που αναφέρονται.

 

 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2023 Greek Finance Forum