Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 04/06/18

 

Χρέος

Βάζοντας κάτω όλα τα τελευταία δεδομένα, μετά το Washington Group και τις πληροφορίες που υπάρχουν θα λέγαμε πως η φράση του γερμανού ΥΠΟΙΚ: Λύση για την Ελλάδα έως τέλος Ιουνίου με «λογικό τρόπο», περιγράφει τη λύση για την οποία μάλλον πάμε. Θα υπάρξουν μεν αποφάσεις για το χρέος, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι μια μέτρια λύση και όχι μια λύση που θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα εντυπωσιάσει. Δυστυχώς θα προσθέταμε. Τώρα αν θα μείνει ή όχι το ΔΝΤ, θα λέγαμε πως οι πιθανότητες μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι περίπου 50-50%, επαναλαμβάνοντας πάντως πως αρκετές χώρες αλλά και στο εσωτερικό της Γερμανίας (παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το αντίθετο) ζητάνε την παραμονή του ταμείου στο πρόγραμμα.

 
 
 

“Μακεδονικό”

Απομακρύνεται η συμφωνία για το Σκοπιανό διέρρευσε σκόπιμα η κυβέρνηση την Παρασκευή, με τις πληροφορίες πάντως να μιλάνε για ένα παιχνίδι εντυπώσεων ή αλλιώς ένα «chicken game». Μάλιστα όπως είχαμε γράψει στη στήλη μας την Παρασκευή, υπάρχει εκνευρισμός του Μεγάρου Μαξίμου για τις διαρροές Ζάεφ (αν και έχει συμφωνηθεί το αντίθετο) και αυτός ήταν από τους βασικούς λόγους για την τελευταία ένταση.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες μας κάνουνε λόγο για πάνω από 50% πιθανότητες μέχρι τα τέλη Ιουνίου να υπάρχει μια οριστική συμφωνία. Καταλαβαίνουμε όλοι πως το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο και κινείται σε λεπτές γραμμές, ωστόσο οι πιθανότητες για μια συμφωνία είναι περισσότερες από τις μισές, παρά τις διαρροές της Παρασκευής.  

 
 
 

Και αυτά χαρτάκια θα είναι

Τώρα για τις δηλώσεις του υπουργού κ. Τόσκα για τον Ρουβίκωνα: Χαρτάκια πετάνε και έξω από τον Λευκό Οίκο και δεν συλλαμβάνονται ….. τι να πούμε.

 

Αφιερώνουμε στον κ. Τόσκα τα παρακάτω 3 video (από τα πολλά ανάλογα video που υπάρχουν):

 

 

 

 

Τα πράγματα είναι απλά. Εξαιρετικά απλά θα λέγαμε. Όταν ο υπουργός μιας κυβέρνησης στηρίζει μια αναρχική ομάδα, η οποία επανειλημμένως σπάει και καταστρέφει δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις και απειλεί τη ζωή πολιτών (ότι και αν έχουνε κάνει αυτοί). Και όταν ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας αρνείται μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο να καταδικάσει τις απειλές μιας αναρχικής ομάδας στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή η χώρα έχει πρόβλημα. Πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αλλά θα μας πείτε τώρα. Υπάρχει χώρα που συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Μα φυσικά! Στην Ελλαδάρα μας!!!

 
 
 

Αυτήν την άποψη έχουμε και εμείς

Και να πούμε πως συμφωνούμε σχεδόν απόλυτα, με αυτά τα οποία έγραψε ο Guardian σε ένα τελευταίο τους άρθρο. Και αν σε καμία περίπτωση δε φταίει η Γερμανία για τα χάλια των χωρών του νότου και ειδικά της χώρας μας. Θα επαναλάβουμε πως οι γερμανοί θα πρέπει να βάλουν ένα τέλος στην ακραία λιτότητα, προτού συμβεί ένα μοιραίο ατύχημα στην ευρωζώνη!!

 

Ο Guardian λοιπόν σε δημοσίευμα του έγραφε τα ακόλουθα:

 

«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει μια πολιτική στροφή εναντίον του ευρώ και της ίδιας της Ε.Ε. από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία και οι Βρυξέλλες πρέπει να σταματήσουν την εξάπλωση. Η νέα ιταλική κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τους κανόνες της Ευρωζώνης. 

 

Η Άνγκελα Μέρκελ, που φέρει την κύρια ευθύνη για την καταστροφή της Ευρωζώνης της λιτότητας, δήλωσε ότι θα εργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση αρκεί να κάνει σεβαστούς τους κανόνες», γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: 

 

«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα υπέφερε από την τιμωρία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι φοβόταν "την ιδεολογική ή την πολιτική επιμόλυνση" και όχι την "οικονομική". 

 

Η Ελλάδα θα έπρεπε να λάβει το μάθημά της, με άλλα λόγια, θα έπρεπε να αποθαρρυνθεί η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία από το να επιλέξουν πολιτικές κατά της λιτότητας στην Ευρωζώνη. 

 

Η συνέχιση αυτής της προσέγγισης προκαλεί καταστροφή όχι μόνο στα εκατομμύρια που επλήγησαν από τη λιτότητα αλλά και στο μέλλον της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Μια νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση ήρθε στην εξουσία στην Ισπανία και, τώρα, θα πρέπει να οικοδομήσει ένα συνασπισμό αλλαγής εντός της Ε.Ε», καταλήγει ο Guardian.

 
 
 

Εύστοχο

Και θα κλείσουμε με μια εύστοχη ατάκα που διαβάσαμε στο Athens Voice: Οι άλλοι έκλαιγαν και ζητούσαν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό όταν ψήφιζαν και εφάρμοζαν μνημόνια. Αυτοί ζουν το μύθο τους στο Μόντε Κάρλο.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....