Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 04/09/19

 

Αυτός είναι ξεκάθαρα ο βασικός σχεδιασμός

Όχι ότι δε το γνωρίζαμε. Αλλά για ακόμη μια φορά τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως όλο το παιχνίδι στο ζήτημα της έμμεσης μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων (αφού άμεση μείωση των στόχων αποκλείεται, όπως από την πρώτη στιγμή λέμε – αποκλείεται οι ευρωπαίοι να αποδεχθούνε μείωση των στόχων). θα παιχτεί στο αν οι ευρωπαίοι προσμετρήσουν τα κέρδη από τα ομόλογα, με τις πιθανότητες κατά την άποψη μας να είναι πια 60-40% να το αποδεχθούνε οι ευρωπαίοι (όσο περνάει ο καιρός οι πιθανότητες αυξάνονται). Είναι λοιπόν χαρακτηριστικό πως σε ερώτηση για το εάν τέθηκε στις επαφές του ανά την Ευρώπη το σενάριο συνυπολογισμού των κερδών ομολόγων στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων πριν από το 2021 ο πρωθυπουργός απάντησε ότι το ζήτημα των κερδών της ΕΚΤ θα το συζητήσουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει στα συμπεράσματα του Eurogroup διατυπώσεις για τον τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων αυτών για να προάγουν την ανάπτυξη", τόνισε. Επίσης, σημείωσε ότι το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων κληροδοτήθηκε από το παρελθόν. "Η Ελλάδα θα τηρήσει τον στόχο για το 2019 και το 2020. Εντός του 2020 έχοντας κατακτήσει αξιοπιστία θα θέσουμε το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Δεν είμαστε εδώ μόνο να συζητάμε με τα προβλήματα του παρελθόντος και το πώς θα αποπληρώσουμε το χρέος μας αλλά και για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος", 

Και θα επαναλάβουμε πως βλέποντας πως εξελίσσονται τα πράγματα, νιώθουμε πως όσο περνάει ο καιρός, υπάρχουνε περισσότερες πιθανότητες (60-40% όπως είπαμε), οι ευρωπαίοι να αποδεχθούνε κάτι τέτοιο.

 
 
 

Φαίνεται περίεργο, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε το ίδιο

Το δεύτερο σχόλιο της ημέρας θα είναι για τη Βρετανία και το BREXIT, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την απώλεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας από τον τρομερό και φοβερό Boris. Ως Greek Finance Forum λοιπόν συνεχίζουμε λοιπόν να έχουμε την ίδια άποψη που είχαμε από την πρώτη στιγμή. Ότι στο τέλος κάτι θα γίνει και το BREXIT θα ακυρωθεί. Στην απαρχή θα πάμε σε νέες αναβολές. Και σε κάποια στιγμή θα γίνει ένα νέο δημοψήφισμα, με ερώτημα αν ο Βρετανικός λαός συνεχίζει να εγκρίνει την έξοδο από την Ε.Ε.

 
 
 

Που στον δυτικό κόσμο;

Έχουμε κάνει και άλλες φορές αντίστοιχα σχόλια, με αφορμή ανάλογα περιστατικά. Αλλά διαβάζοντας τα όσα έγιναν στις Σέρρες και σε έλεγχο εφοριακών σε κέντρο στο οποίο γίνονταν γαμήλιο γλέντι. Μας κάνουνε να αναρωτηθούμε το ίδιο. Που στο δυτικό κόσμο συμβαίνουνε τέτοια περιστατικά; Μα πραγματικά που ; Είναι δυνατόν μετά από 10 χρόνια κρίσης, να διαβάζουμε πως 2 εφοριακοί πήγανε να κάνουνε έλεγχο. Και όχι μόνο ο μαγαζάτορας, αλλά και περίπου 50 καλεσμένοι τους έδειραν!!!! Είναι δυνατόν; Δε σώζεται αυτή η χώρα. Αλλά πραγματικά δε σώζεται!!!!

Για όποιον δεν έχει διαβάσει την ιστορία !!!!!

Χτυπήματα και προπηλακισμούς δέχτηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ οι οποίοι προσπάθησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε παραλίμνιο κέντρο διασκέδασης στην Κερκίνη Σερρών, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη γαμήλιο γλέντι.

Ο γραμματέας του τοπικού συλλόγου εφοριακών κατήγγειλε πως οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να εργαστούν διακριτικά αλλά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος – πιθανότατα για να αποτρέψει εξέταση των βιβλίων του – ενημέρωσε με μικρόφωνο τους παρευρισκόμενους για την παρουσία των ελεγκτών.

Ομάδα περίπου 40 έως 50 θαμώνων εγκλώβισε τους εφοριακούς στην κουζίνα και τους εξύβρισε. Στην συνέχεια ορισμένοι έσκισαν τα ρούχα ενός εφοριακού και τον χτύπησαν. Το θύμα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες.

Ο γραμματέας του συλλόγου, Δημήτρης Σαϊτανούδης, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι ελεγκτές δεν γνώριζαν ότι στο κατάστημα φιλοξενούνταν γλέντι, καθώς οι έλεγχοι, με βάση το ΑΦΜ των επιχειρήσεων, προγραμματίζονται στοχευμένα στα κεντρικά της ΑΑΔΕ στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη κι έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τον χτυπημένο εφοριακό, προσέθεσε ο κ. Σαϊτανούδης.

 
 
 

Και μια απορία!!

Και έχουμε και μια απορία. Σε αυτούς τους 40-50 που επιτέθηκαν στους εφοριακούς. Δε συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι με μειωμένες συντάξεις. Μειωμένους μισθούς. Που πληρώνουν ΕΝΦΙΑ. Που τα παιδιά τους είναι άνεργοι ή εργάζονται για 600 ευρώ (και αν). Ή δουλεύουνε και οι ίδιοι για 400, 500 και 600 ευρώ!! Όταν λοιπόν οι ίδιοι επιτίθενται στους εφοριακούς που προσπαθούνε να πιάσουνε τη φοροδιαφυγή. Μην αναρωτιούνται γιατί αυτή η χώρα βρίσκεται στην κατάσταση που βρίσκεται. Μην αναρωτιούνται που πέρασαν 10 χρόνια και ακόμη σερνόμασταν. Και μην αναρωτιούνται αν σε 10 χρόνια (ή και λιγότερο), αυτή η χώρα χρεοκοπήσει και πάλι.

 
 
 

Θα το επαναλαμβάνουμε συνέχεια....

Και θέλετε να συνεχίσουμε το παραπάνω σχόλιο. Λοιπόν το λέμε σε κάθε ευκαιρία. Πέρασαν σχεδόν 20 χρόνια. Και επί της ουσίας η Αργεντινή πάλι χρεοκόπησε. Πριν είναι αργά (αν και δεν το βλέπουμε). Να βάλουμε μυαλό, για να μην φτάσουμε το 2030 και μιλάμε ακόμη για ελληνική κρίση.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....