Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 06/09/19

 

 

Σειρά θετικών ειδήσεων

 

Τέλος την πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου σήμερα και θα κλείσουμε με αισιοδοξία. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα γίνει σε διεθνές περιβάλλον. Και τις διεθνείς αγορές, όπου η κατάσταση είναι πάντα αρκετά οριακή. Αυτό όμως που βλέπουμε είναι πως κατά τις επόμενες εβδομάδες είναι αρκετά πιθανό να έχουμε μια σειρά από θετικές ειδήσεις. Και μετά την πλήρη άρση των capital controls στις αρχές του μήνα. Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου να έχουμε έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Μια τουλάχιστον αναβάθμιση. Θετικές εκθέσεις από ξένους αναλυτές για την βελτίωση της εικόνας του ΑΕΠ στο β΄τρίμηνο (αν και στο εξάμηνο για ακόμη μια φορά οι στόχοι δεν πιάστηκαν). Και γενικά μια σειρά θετικών ειδήσεων, που ανάλογα και με το κλίμα έξω, θα μπορούσανε να επηρεάσουνε θετικά και το Χ.Α. Πέραν όμως του χρηματιστηρίου, η ελληνική οικονομία χρειάζεται τη βελτίωση του κλίματος. Όσο η ψυχολογία βελτιώνεται, τόσο περισσότερα τα πράγματα θα μπορούσαν να βελτιώνονται.

 
 
 

 

…. Παραπάνω από 60% ......

 

Προχθές είχαμε γράψει πως το κλειδί για το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεδομένου ότι αποκλείουμε οι δανειστές να δεχθούνε μείωση τους. Είναι η έμμεση μείωση, μέσω της αποδοχής να προσμετρούνται στο πλεόνασμα τα κέρδη από τα ομόλογα. Και όπως είχαμε γράψει οι πιθανότητες είναι πλέον 60-40% να το αποδεχθούνε αυτό. Σήμερα λοιπόν θα σας πούμε πως οι πιθανότητες είναι ακόμη μεγαλύτερες, 70-30%. Και αυτό γιατί όπως μαθαίνουμε, χθες υπήρξε μια σημαντική θετική εξέλιξη, με τους ευρωπαίους αξιωματούχους να είναι όλο και πιο θετικοί για κάτι τέτοιο (αν και ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο).

 
 
 

 

Αισιόδοξο, αλλά δεν το αποκλείουμε ….

 

Και μια που σήμερα είμαστε αισιόδοξοι. Και αν και προσωπικά δεν το βλέπουμε, χωρίς πάντως να το αποκλείουμε μετά το αισθητά καλύτερο β΄ τρίμηνο. Πολύ ενδιαφέροντα ήτανε και τα όσα σχολίασαν οι οικονομολόγοι της Εθνικής Τράπεζα. Ειδικότερα, σημαντική επιτάχυνση του ΑΕΠ στο β’ εξάμηνο του έτους, η οποία μπορεί να ξεπεράσει και το 2,5%, "βλέπει” η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με ανάλυσή της για το ΑΕΠ όπου καταγράφει την πορεία κατά το δεύτερο τρίμηνο και τις τάσεις στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Όπως σημειώθηκε στην ανάλυση της τράπεζας. Ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ επιταχύνθηκε στο 1,9% ετησίως το 2ο τρίμηνο του 2019 από το καθοδικά αναθεωρημένο 1,1% το 1ο τρίμηνο, με βασικούς πυλώνες τις εξαγωγές και τη δημόσια κατανάλωση.

 
 
 

 

Γιατί άραγε

 

Και ένα από τα κλειδιά για να έχουμε καλή ανάπτυξη στο β΄τρίμηνο, αν και κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις για τις πιθανές επιπτώσεις από την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Θα είναι η ψυχολογία της αγοράς. Και είναι αλήθεια πως μετά τις εκλογές τα πράγματα πηγαίνουνε καλά. Είναι χαρακτηριστικό πως πιο αισιόδοξο για το μέλλον της χώρας και της οικονομίας δηλώνει το 53,27% των πολιτών στην τελευταία έρευνα της OPINION POLL η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ακριβώς μήνες μετά τις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου και λίγες ώρες πριν την ΔΕΘ. Και  με λίγο καυστική διάθεση. Αναρωτιόμαστε …. Γιατί όλοι μετά τις εκλογές να είναι θετικοί;

 
 
 

 

Κακίες

 

Όπως έγραψε ο Βηματοδότης, ο πρωινός καφές στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με θέμα τη μετάλλαξη του κόμματος αλλά και τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

 

Πρωινός καφές κατ’ όνομα δηλαδή, αφού είχε ανακοινωθεί ότι θα αρχίσει εκεί γύρω στο μεσημέρι, στις 11.30, και άρχισε μία ώρα αργότερα. Ας τον ονομάσουν… Lunch break ή brunch ή κάτι τέτοιο. Οχι όμως και πρωινός καφές μεσημεριάτικα.

Και όπως σχολίαζαν …. Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι Συριζαίοι δεν είναι και τόσο πρωινοί τύποι, αφήστε που έχουν κάνει σημαία την περιβόητη «ώρα ΠαΣοΚ». Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωινός τύπος και ακριβής στην ώρα του. Οταν επρόκειτο να ταξιδέψει στη Χάγη, ξύπνησε από τις 5 τα χαράματα και στις 6.30 πετούσε με το Εμπραέρ.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....