Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 07/01/19

 

Καμμένος ….

Ραγδαίες χαρακτήρισαν κάποιοι τις πολιτικές εξελίξεις  του ΣΚ, με τον κ. Καμμένο να συγκαλεί την Κ.Ο. και την Εκτελεστική Γραμματεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ανεβάζοντας και πάλι τους τόνους και δηλώνοντας έτοιμος, ενόψει της ψηφοφορίας για το ζήτημα των Σκοπίων, να ρίξει την κυβέρνηση, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές!!! Μάλιστα κάποιοι έφθασαν στο σημείο να πούνε πως οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο κρίσιμες για την κυβέρνηση και τη συνεργασία Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ., προβλέποντας πως αυτή τη φορά οι πολιτικές εξελίξεις δεν αποφεύγονται.  

Η άποψη μας; Χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τίποτα, ότι θα έχουμε μια από τα ίδια. Απλά ο κ. Καμμένος προσπαθεί να στρέψει τα βλέμματα πάνω του …. Και τίποτα περισσότερο. Ότι δηλαδή κάνει εδώ και χρόνια.

Και ναι μεν τα περισσότερα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ θα αποχωρήσουνε από την κυβέρνηση ενόψει της ψηφοφορίας για την ονομασία (η οποία έστω και οριακά μάλλον θα περάσει).

Ωστόσο είμαστε σίγουροι πως ο κ. Καμμένος θα βρει την φόρμουλα να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Με πιθανότερο σενάριο μέσω της ψήφου ανοχής.  

 
 
 

Στα πάντα αργοί ρυθμοί ανάκαμψης…

Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, νέα, ελεγχόμενη, μείωση καταθέσεων καταγράφηκε. Συγκεκριμένα κατά τον περασμένο Νοέμβριο οι επιχειρήσεις απέσυραν 240εκ ευρώ, συνεχίζοντας το αρνητικό σερί του Οκτωβρίου (- 641 εκατ. ευρώ), ενώ με ενδιαφέρον θα αναμένονται και τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, με τις επιχειρήσεις να έχουνε να πληρώσουνε πλήθος φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και το 13ο μισθό, αν και μιλάμε για έναν μήνα που καταγράφεται αύξηση του τζίρου στην αγορά (και ο φετινός Δεκέμβριος ήταν καλός, όπως παραδέχονται όλοι).

Πέραν των επιχειρήσεων και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα νοικοκυριά αύξησαν τις καταθέσεις τους κατά 60 εκατ. ευρώ, μετά από την απόσυρση 78 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, με την επιστροφή των καταθέσεων να συνεχίζεται, αλλά με πραγματικά πολύ αργούς ρυθμούς.

Και είναι περιττό να αναφέρουμε πως η πορεία των καταθέσεων είναι ένα ακόμη στοιχείο που λέει μια μεγάλη αλήθεια για τη χώρα μας. Ότι ναι μεν η ανάπτυξη συνεχίζεται και η χώρα ανακάμπτει. Ωστόσο η τάση βελτίωσης είναι εντυπωσιακά μικρή και αργή.

Να θυμίσουμε για την ιστορία πως το καλοκαίρι του 2014 και εν μέσω βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και των προσδοκιών, οι καταθέσεις είχανε φτάσει στα 164,7δις. Λίγους μήνες αργότερα και με γνωστά τα όσα τραγικά έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015, καταγράφηκε εντυπωσιακή μείωση των καταθέσεων. Και κάπως έτσι και πάντα μέσα σε μερικούς μήνες, χάθηκαν περίπου 45δις καταθέσεις, οι οποίες τις ημέρες που γίνονταν το δημοψήφισμα έφθασαν στα περίπου 120δις ευρώ, τινάζοντας το σύστημα στον αέρα.

Ξεχάσαμε όμως. Για την φυγή των καταθέσεων, δεν έφταιγε η ηρωική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Σύριζα, με ΥΠΟΙΚ τον κ. Τσακαλώτο. Αλλά οι κακοί ξένοι, αλλά και ο κακός κ. Στουρνάρας!!!!!

 
 
 

Α. Μέρκελ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η διήμερη επίσκεψη της Α. Μέρκελ στα τέλη της εβδομάδας κλέβει τις εντυπώσεις. Και δικαιολογημένα, οι περισσότεροι συνδέουν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου με το ζήτημα της ψήφισης της ονομασίας των Σκοπίων.

Εμείς πάντως ξέρετε τι κυρίως περιμένουμε; Εφόσον υπάρξει μια συνάντηση με την Α. Μέρκελ με τον κ. Μητσοτάκη, τη στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος της ΝΔ. Θεωρείται δεδομένο πως η γερμανίδα καγκελάριος θα πιέσει για την ψήφιση της ονομασίας των Σκοπίων. Και ναι μεν ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει για ακόμη μια φορά πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί - ψηφίσει το «Βόρεια Μακεδονία». Ωστόσο μεγάλο ενδιαφέρον  παρουσιάζουνε τα όσα θα ειπωθούν με κλειστές τις κάμερες (αν και δε θα τα μάθουμε όλα).

 
 
 

Υπάρχει ενημέρωση για θερμό επεισόδιο ….

Για όσους μας παρακολουθούνε καιρό, ξέρουνε πως το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κινδυνολογήσουμε. Ωστόσο δε μπορούμε να μην αναφερθούμε στις πληροφορίες που υπάρχουν, ειδικά κατά τις τελευταίες εβδομάδες, πως ανώτατοι στρατιωτικοί κύκλοι ανησυχούν ιδιαιτέρως για ένα θερμό επεισόδιο, διαρρέοντας πως υπάρχουν οι ανάλογες πληροφορίες από κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού και το ΝΑΤΟ!!!

Και με την ευχή μας φυσικά να είναι να μην συμβεί τίποτα (πράγμα και το πιθανότερο). Δεν κρύβουμε την ανησυχία μας πως αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από αρκετά σοβαρούς - αξιόπιστους αξιωματικούς. Από τους πλέον σοβαρούς που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις θα τολμούσαμε να πούμε. Και η κυβέρνηση και ειδικά ο απίστευτος κ. Καμμένος, με τις «δηλώσεις βεγγαλικά» θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός, μην δίνοντας την δικαιολογία στους τούρκους να προκαλέσουνε ένα θερμό επεισόδιο.

 
 
 

Είδατε τι κάνουν οι εκλογές!!

Σε αυτό το σημείο θα πούμε και το καρφί μας. Είδατε τι κάνουν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουνε τους επόμενους μήνες! Μέχρι και ο πρωθυπουργός (ο οποίος βρέθηκε στην Σαμοθράκη για τη εορτή των Θεοφανίων) φιλάει τον σταυρό!!

Λέτε σε κάποια στιγμή (και ενόψει των εκλογών) να τον δούμε να παντρεύεται και με θρησκευτικό γάμο. Και αυτό το τελευταίο δεν το λέμε έτσι τυχαία!!!

 
 
 

Υψηλό επίπεδο πολιτικής ….

Αυτό όμως που μας κάνει χαρούμενους. Είναι πως καθημερινά διαπιστώνουμε το υψηλό επίπεδο των ελλήνων πολιτικών. Είτε αυτοί είναι βουλευτές – υπουργοί, είτε άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι κάποιες φορές έχουνε κάνει μέχρι και φυλακή ή έχουνε καταδικασθεί για διάφορα αδικήματα, αν και ο λαός τους ψηφίζει με ποσοστά 55 και 60% (χαρακτηριστικό παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Μπέος στον Βόλο)

Ασχέτως πάντως των παραπάνω. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ειδική περίπτωση είναι και ο κ. Απόστολος Γκλέτσος. Ο οποίος μάλιστα αν θυμόμαστε καλά είχε και κόμμα, με την ονομασία «Τελεία»!!!

Όπως λοιπόν διαβάσαμε και είδαμε στο παρακάτω video, στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Στυλίδας βούτηξε και ο Απόστολος Γκλέτσος, όπως είχε κάνει  και άλλες φορές.

Τον Σταυρό όμως έπιασε ο ανθυπασπιστής του Λιμενικού. 

Υπήρξε όμως και συνέχεια, καθώς φορώντας λευκό μπουρνούζι, ο Απόστολος Γκλέτσος διαπληκτήστηκε με τον κ. Κατσικονούρη και άρχισε να του φωνάζει «Κατέβα κάτω! Φύγε κάτω!». 

Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ο κ. Κατσικονούρης κατέβηκε από την εξέδρα, αλλά ο κ. Γκλέτσος τον ακολούθησε και του φώναξε: «Εχεις τελειώσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας lamianow.gr, ο κ. Κατσικονούρης αναμένεται να είναι στο ψηφοδέλτιο του Φάνη Σπανού για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος, αλλά είναι άγνωστος ο λόγος που προκλήθηκε το επεισόδιο με τον δήμαρχο Στυλίδας. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....