Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 07/02/19

 

Ότι και αν λένε … Ήταν άσκοπη …

Εξαιρετικά ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν στην κυβέρνηση από το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Μίλησαν για διαύλους επικοινωνίας, μέχρι και για υπερβολές του τύπου: «νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις». Προσωπικά νιώθουμε πως ο βασικός σκοπός αυτού του ταξιδιού, ήταν η εσωτερική κατανάλωση. Και δεν είναι τυχαίο πως ο Α. Τσίπρας επέλεξε να προβάλει την επίσκεψη στην «Αγιά Σοφία»  και την προσπάθεια επαναλειτουργίας της Χάγης!!!

Ασχέτως πάντως της εσωτερικής κατανάλωσης. Εμείς θα επαναλάβουμε πως αυτό το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού ήταν αχρείαστο … Η χώρα δεν είχε να πετύχει τίποτα. Και αυτό φάνηκε από την επιθετική ρητορική της Τουρκίας από την πρώτη στιγμή. Και πολύ φοβούμαστε πως θα το δούμε και κατά τους επόμενους μήνες, με φόντο κυρίως τα ενεργειακά ζητήματα. Φυσικά την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να πανηγυρίζει.  

 
 
 

Πιθανή νέα αναβολή για 2 μήνες

Τώρα όσον αφορά τον νόμο Κάτσέλη, και παρά τα όσα λέει η κυβέρνηση πως το νέο σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι στα σκαριά. Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουνε πως παρά τις διεργασίες και τις διαπραγματεύσεις που υπάρχουνε. Η κυβέρνηση προς τα τέλη του μήνα και σε κόντρα αυτών που ζητάνε οι ξένοι αξιωματούχοι, θα δώσει νέα αναβολή στο νόμο Κατσέλη. Μια παράταση τουλάχιστον 2 ακόμη μηνών.

Μια παράταση η οποία σίγουρα θα προκαλέσει την μουρμούρα των θεσμών. Και θα ρισκάρουμε και μια άλλη πρόβλεψη. Ότι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να παγώσει το θέμα για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Πετώντας ουσιαστικά την μπάλα στην επόμενη κυβέρνηση. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί και με αρκετά άλλα ζητήματα.

 
 
 

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Και σε σχέση με τα παραπάνω και το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ενδιαφέροντα ήταν και τα όσα έγραψε χθες η Καθημερινή, αναφορικά με την τροχιά σύγκρουσης που φαίνεται να οδηγείται η κυβέρνηση με τις τράπεζες και τους θεσμούς. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, αυτό γιατί η διαφωνία σε μια σειρά κρίσιμα θέματα για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενόψει του νέου νόμου που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει μονομερώς, δηλαδή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, στη θεσμοθέτηση της προστασίας με βάση την πρότασή της, η οποία θέτει ως σημείο εκκίνησης για την αξία της πρώτης κατοικίας τις 150.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων. Το μήνυμα αυτό δόθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών με αρμόδια στελέχη των υπουργείων, τα οποία κλήθηκαν να προχωρήσουν στη διατύπωση των διατάξεων του νέου νόμου με βάση την κυβερνητική πρόταση που θα οριστικοποιηθεί έως την Παρασκευή. Είχε προηγηθεί η αποστολή της πρότασης των τραπεζών, την οποία η κυβέρνηση φέρεται να απέρριψε ως «απαράδεκτη».

 
 
 

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ….

Τώρα για τον κ. Δραγασάκη, που την μια ημέρα δηλώνει πως υπάρχει κίνδυνος ανακεφαλαιοποίησης ….. Και την επόμενη λέει πως δεν είπε κάτι τέτοιο. Τι να πούμε; Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Και σας παρουσιάζουμε τι ακριβώς είπε και πάλι χθες στη βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου και σχολιάζοντας σε σχετικές ερωτήσεις τις πρόσφατες δηλώσεις του, υποστήριξε ότι ποτέ δεν είπε πως οι τράπεζες για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση και έκανε λόγο για κακόβουλη παρερμηνεία.

Παράλληλα όμως είπε: «Aν δεν προσέξουμε υπάρχει ο κίνδυνος για ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση».

Τα σχόλια δικά σας ! Εμείς όπως γράψαμε σηκώνουνε τα χέρια ψηλά….

 
 
 

Καλό ήταν … Γελάσαμε και λίγο

Μια εικόνα που ανέβασε το επιτελείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Twitter, από τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων οδήγησε σε πλήθος σχολίων στα social media. Και δικαιολογημένα θα λέγαμε εμείς. Για όποιον λοιπόν δεν το έχει διαβάσει, στην εικόνα εμφανίζονται αξιωματούχοι των δυο χωρών, παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Ταγίπ Ερντογάν, να παρακάθονται σε αίθουσα συνεδριάσεων.  Στο μέσον, ωστόσο, της εικόνας εμφανίζεται ένα περίεργο έπιπλο που μοιάζει με... φέρετρο. 

Και η αλήθεια είναι πως είναι ίσως το πιο χαζό έπιπλο που έχουμε δει ποτέ. Για την ακρίβεια είναι απερίγραπτο. Και δικαιολογημένα νομίζουμε πως έγινε στα social media ο κακός χαμός.

Και όλα αυτά θυμίζουμε μετά τις μαύρες γάτες οι οποίες κυκλοφορούσαν στο net.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....