Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 08/01/19

 

Όλα φυσιολογικά …. συνεχίζουμε έτσι …

Αν και είναι σε άμεση σχέση με αυτά που κατά καιρούς γράφουμε. Βλέποντας την τελευταία ειδησεογραφία, δε μπορούμε να μην το επαναλάβουμε.

Αυτό που έχει σημασία είναι αν η κυβέρνηση, όπως το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει, έχει τους 151 βουλευτές για κάθε κρίσιμη ψηφοφορία; Αυτό είναι που μετράει; Δηλαδή αυτή η εικόνα του «ΣΚ» μας αρέσει ως χώρα !!! Ικανοποίησε την κυβέρνηση; Ο Καμμένος να απειλεί …. Στο κόμμα που βρίσκεται στην συγκυβέρνηση να επικρατεί ο κακός χαμός! Η κυβέρνηση να ειρωνεύεται την αντιπολίτευση. Και η αντιπολίτευση να κατηγορεί και να απαντάει στην κυβέρνηση.

Είναι εικόνα χώρας αυτή; Είναι δυνατόν σχεδόν καθημερινά, η χώρα και τα πολιτικά της κόμματα να «βρίσκονται στα κάγκελα»; Σχεδόν κάθε ημέρα!!! Είναι δυνατόν να ανακάμψει (πραγματικά, με μεγάλους – διατηρήσιμους - ρυθμούς) ποτέ η ελληνική οικονομία, με τη χώρα να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο εδώ και σχεδόν 1 χρόνο. Μια προεκλογική περίοδος η οποία δεν αποκλείεται να συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη!

Είναι δυνατόν να τα θεωρούμε όλα αυτά φυσιολογικά;

 
 
 

Τον αδειάζουν όλο και περισσότεροι ….

Πάντως όσον αφορά τους ΑΝ.ΕΛ και τον κ. Καμμένο και χωρίς φυσικά αυτό να είναι έκπληξη. Από τα πιο ενδιαφέροντα είναι πως όλο και περισσότερα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. Ειδικά αυτά που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουνε δε θέλουνε να χάσουνε με τίποτα την καρέκλα τους. Αδειάζουνε τον κ. Καμμένο, δηλώνοντας πως θα παραμείνουνε στην κυβέρνηση.

Και όχι φυσικά ότι αυτό είναι έκπληξη. Οι ΑΝ.ΕΛ σιγά – σιγά οδηγούνται στην διάλυση.

Και θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν ισχύουν οι πληροφορίες. Πως στο τέλος να δούμε τον κ. Καμμένο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Σύριζα!!!

Κακά τα ψέματα, οι εποχές είναι δύσκολες για όλους. Τα χρήματα του βουλευτή είναι σχεδόν απίθανο να τα βρει κανείς στην αγορά. Και ο φόβος πολλών στελεχών της κυβέρνησης μην βρεθούν εκτός βουλής, είναι από τους βασικούς λόγους που καθυστερούν οι εκλογές …..  

 
 
 

Μια απορία

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Με ενδιαφέρον ακούσαμε χθες ένα στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., την κα Χρυσοβελώνη να δηλώνει πως θα εξετάσει την συμφωνία Πρεσπών και αν αυτή είναι προς το συμφέρον της χώρας, θα την ψηφίσει. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Την συμφωνία δεν την γνωρίζουμε εδώ και μήνες; Πότε λοιπόν περιμένει η κα Χρυσοβελώνη να την διαβάσει; Μετά φαίνεται από την ψήφιση.  

 
 
 

Μόνο στην Ελλάδα

Και σε αυτό το σημείο, θα αποθεώσουμε την ελληνική επιχειρηματικότητα. Ναι γιατί μόνο στην Ελλάδα. Σε καμία χώρα του πλανήτη δεν υπάρχει πιθανότητα να το σκέφτονταν να το κάνει κάποιος. Αυτό για να μην λέμε πως δεν έχουμε αλλάξει η χώρα. Και ότι δεν έχουμε γίνει πιο ανταγωνιστικοί.

Έχουμε λοιπόν και λέμε…..

Στην καταγγελία-σοκ ότι γυναικολόγος-μαιευτήρας δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας  ζήτησε «φακελάκι» βάσει των κιλών του νεογνού(!), την ώρα που μητέρα και νεογέννητο βρίσκονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, προέβη ένας αγανακτισμένος πατέρας και σύζυγος.  Τη συγκλονιστική υπόθεση ανέδειξε με επιστολή του ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, σημειώνοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα στα τέλη Δεκεμβρίου. 

Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς. Σε ποιά χώρα στον κόσμο, γυναικολόγος-μαιευτήρας θα σκέφτονταν κάτι τέτοιο. Να ζητάει φακελάκι, με βάση τα κιλά του μωρού;

 
 
 

Ο «κρίσιμος» Σταύρος

Και τα παρακάτω σχολίασε ο «Βηματοδότης» … Περιττό βεβαίως να σας πω ότι οι υπόλοιποι, όλοι εμείς δηλαδή, στα εορταστικά τραπέζια συζητούσαμε για τις πιθανές εκλογικές επιδόσεις των κομμάτων, όπως και για τον χρόνο των εκλογών, σε συνδυασμό πάντα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο καθείς βεβαίως είχε την άποψή του. «Χάνει παταγωδώς ο Τσίπρας» ο ένας, «μπα δεν το βλέπω» ο άλλος κ.ο.κ. Επειδή ομως όλα παίζονται γύρω από το Μακεδονικό και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του υπουργού Αμυνας στην κυβέρνηση, αλλά και τις ψήφους των άλλων, εκτός δηλαδή των συμπολιτευομένων, απευθύνθηκα στον «κρίσιμο» Σταύρο Θεοδωράκη και τον ρώτησα ευθέως τι θα πράξει όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

■■■

Και εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως χωρίς περιστροφές: «Δεν μπορώ να κάνω και δεν θα κάνω πίσω, γιατί θα είναι βαρύ για τη χώρα». Και πρόσθεσε αφοπλιστικά: «Αλλωστε δεν μου ζητεί και κανείς να κάνω πίσω, ενδόμυχα όλοι θέλουν να ψηφιστεί η συμφωνία». Αυτά είπε ο Σταύρος και ευχήθηκε καλή χρονιά. Και δεν έχω κάτι να προσθέσω, απλώς θα αναμένω, όπως και οι υπόλοιποι. Ο Γενάρης προβλέπεται θερμότατος, παρά το πολικό ψύχος που ενέσκηψε…

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....