Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 10/12/18

 

Δηλαδή μέχρι τις εκλογές!

Στο τελευταίο ρεπορτάζ τώρα, παράταση για λίγους μήνες, κατά πάσα πιθανότητα έως και τον Ιούνιο του 2019, του νόμου Κατσέλη, ώστε να δοθεί χρόνος για την αντικατάστασή του με ένα νέο μοντέλο προστασίας των αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών, φαντάζει πλέον ως το πιο πιθανό σενάριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές και διαρρέει η κυβέρνηση, ο χρόνος που απομένει ως το τέλος του έτους δεν επαρκεί για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που θα προσαρμόζει τον ισχύοντα νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στα νέα μεταμνημονιακά δεδομένα.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι ο νόμος Κατσέλη παίρνει μικρή παράταση. Και για να τα λέμε όλα, το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι τελειώνει η χρονιά. Η κυβέρνηση σκοπίμως καθυστερεί τις όποιες αποφάσεις, γιατί απλά η χώρα βρίσκεται στο δρόμο προς τις εκλογές και θέλει να πετάξει το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. Με ακόμη πιο απλά λόγια, οι αποφάσεις για το νέο μοντέλο αναβάλλεται μέχρι τις εκλογές.

 
 
 

No Comment !

Πάμε τώρα στην τελευταία έκθεση του ΙΟΒΕ. Τι αναφέρεται σε αυτή; Πως το 57% των καταναλωτών «μόλις τα βγάζει πέρα», το 45% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο, ενώ το 82% των νοικοκυριών δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ την ίδια περίοδο. Σημειώνεται πως η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 καταναλωτών, δείχνει ότι μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί αρκετά πιθανή την αποταμίευση το προσεχές 12μηνο και 2% τη θεωρεί πολύ πιθανή. Αντιθέτως, για το 15% δεν είναι πιθανή και για το 67% αδύνατη. Επιπλέον, από το 57% που οριακά τα βγάζει πέρα, το 14% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.

Και συνεχίζοντας, απαισιόδοξα είναι τα στοιχεία που δείχνουνε πως τα ποσοστά των καταναλωτών που δηλώνουν πρόθεση για λίγο περισσότερες μείζονες αγορές (επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κ.λπ.): ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 7% του συνόλου. Η πλειοψηφία, και συγκεκριμένα το 49%, δηλώνει ότι οι προοπτικές για μείζονες αγορές θα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες.

Πολύ λιγότερες αγορές προτίθεται να κάνει το 26% και ελαφρώς λιγότερες το 16%.

Οι καταναλωτές που αναφέρουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αυξήθηκαν οριακά τον Νοέμβριο στο 16% του συνόλου, έναντι 14% τον Οκτώβριο. Ωστόσο, το ποσοστό εκείνων που ανέφεραν ότι έχουν χρεωθεί αυξήθηκε από το 11% στο 13%.

Ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στις -66,2 μονάδες (από -69,3 τον προηγούμενο μήνα), παραμένοντας δηλαδή σε αρνητικό πρόσημο κάτι το οποίο τα λέει όλα.

 
 
 

Δίκαιο έχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Tώρα θα πρέπει να πάρουμε τη θέση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην αντιπαράθεση του με την ΝΔ. Έχει λοιπόν απόλυτο δίκαιο το υπουργείο προστασίας να λέει πως την προηγούμενη εβδομάδα και στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Γρηγορόπουλο, απλώς έγιναν επεισόδια πολύ μικρής έκτασης και τίποτα περισσότερο. Ότι η κατάσταση ήτανε απόλυτε ελεγχόμενη!

Και έχει απόλυτο δίκαιο η κυβέρνηση. Ειδικά, αν κανείς κάνει τη σύγκριση με τα γεγονότα στη Συρία, τα όσα έγιναν στην Αθήνα δεν είναι τίποτα. Μια απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση, με καθημερινά γεγονότα που συμβαίνουνε σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης!!

Και είμαστε σίγουροι πως σύντομα κάποιος από την κυβέρνηση, θα επικαλεστεί τα τελευταία επεισόδια στη Γαλλία, αν και πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. …. Εδώ ο κ. Πολάκης πριν από λίγο καιρό έφθασε στο σημείο να κάνει σύγκριση των πυρκαγιών της Αμερικής με το Μάτι για να καταλήξει πως οι 100 νεκροί το καλοκαίρι στη χώρα μας ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Στα πλαίσια γεγονότων που συμβαίνουνε. Όπως έγινε και στις ΗΠΑ!!!

 
 
 

Δεν υπάρχει

Παρελθόν πλέον από την ηγεσία του CDU η Α. Μέρκελ και όπως και αν το δει κανείς, η Παρασκευή είναι μια ιστορική ημέρα, τόσο για τη Γερμανία όσο και την Ευρώπη.

Και την ώρα που ο Σόιμπλε ισχυρίζονταν πως δεν έδωσε μάχη με την Α. Μέρκελ για το ποιός θα κερδίσει. Εμείς θα μείνουμε στην αντίδραση του Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της 10λεπτης αποθέωσης της Α. Μέρκελ. Δείτε το video από περίπου το 1 λεπτό και 20 δευτερόλεπτα μέχρι το 1 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα … Και νομίζουμε πως η έκφραση του Σοιμπλε είναι όλα τα λεφτά. Είναι γνωστό πως Σόιμπλε και Μέρκελ δε μπορούσε ο ένας τον άλλο. Αλλά η εικόνα του προσώπου του Σόιμπλε είναι ότι πιο χαρακτηριστικό έχουμε δει.

 
 
 

Ιταλία: Μέσα στο 2019 εκλογές

«Θύμα αλλεπάλληλων ενεδρών» από κυβερνητικά στελέχη παραπονείται ότι είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, καθώς αμφισβητείται η θέση του στην κυβέρνηση εν μέσω εντάσεων για τον προϋπολογισμό του 2019.

Σε γραπτό μήνυμα που έστειλε σε φίλο του από την Forza Italia ο Τζιοβάνι Τρία ανέφερε, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Giornale: «Δεν αντέχω άλλο. Μου στήνουν τη μία ενέδρα μετά την άλλη. Η τελευταία ήταν όταν με έστειλαν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιστροφής κατά την επιστροφή μου από το Ecofin. Εμένα, το μόνο που ενδιαφέρει, είναι η σωτηρία της χώρας. Αυτό με καθοδηγεί. Ειδάλλως, αν αφορούσε μόνον εμένα θα είχα ήδη....»

Και προσωπικά αν θα ρισκάραμε μια πρόβλεψη, πως πολύ δύσκολα μέσα στο 2019 δε θα έχουμε πτώση της ιταλικής κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές. Όχι φυσικά ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά. Ασχέτως πάντως αν επιβεβαιωθεί αυτή η εκτίμηση μας, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η κατάσταση στην Ιταλία είναι πολύ πιο διαχειρίσιμη από ότι φαίνεται (αν και πάντα υπάρχουν κίνδυνοι ατυχημάτων).

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....