Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/07/18

Αργεντινή: 20 χρόνια μετά και πάλι τα ίδια

 

Αναφερόμαστε με κάθε ευκαιρία και θα το κάνουμε και σήμερα. Ότι πρέπει να σοβαρευτούμε για να αποφύγουμε να γίνουμε Αργεντινή. Να γίνουμε Αργεντινή, με την έννοια να περάσουν 20 χρόνια και να συνεχίζουμε να βιώνουμε ως Ελλάδα διαρκείς κρίσεις. Με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση μιζέριας.

 

Και όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή την είδηση πως δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Αργεντινής κατά της λιτότητας και του ΔΝΤ. Και θυμίζουμε πως βρισκόμαστε στο 2018 και η κρίση στην Αργεντινή, επισήμως ξεκίνησε το 2001 – 2002, δηλαδή πριν από περίπου 16 χρόνια.

 

Και αν λάβουμε ως σημείο έναρξης της ελληνικής κρίσης το 2010, όταν μιλάμε για 16 και 20 χρόνια μετά, μιλάμε για το 2026 – 2030 !!!!  

 
 
 

 

Γερμανία: Πρέπει να αλλάξει άμεσα την ευρωπαϊκή της πολιτική

 

Με αφορμή της επικείμενες συζητήσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία για το μεταναστευτικό (που πολύ φοβούμαστε πως η χώρα μας θα πει ναι σε όλα), εμείς θα επαναλάβουμε αυτό το οποίο γράφουμε με κάθε ευκαιρία. Ότι βλέποντας και το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία και γενικά βλέποντας τα όσα έχουν συμβεί στην ευρωζώνη – Ε.Ε. όλα αυτά τα χρόνια, το Βερολίνο θα πρέπει επειγόντως να αλλάξει συνολικά πολιτική για την Ευρώπη. Γιατί μπορεί να φαίνεται πως τα πράγματα πηγαίνουνε καλά στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ωστόσο ανά πάσα στιγμή (ίσως και με μια απλή αφορμή), η Ευρώπη θα μπορούσε να πάρει φωτιά και να βρεθούμε μπροστά σε ένα ιστορικό ατύχημα, το οποίο θα αρχίσει να «ξηλώνει το πουλόβερ» της ευρωζώνης – Ε.Ε. ….

 

Και για την ιστορία θυμίζουμε ότι πριν από μερικές ημέρες ο επικεφαλής του IFO είχε κάνει μερικές βασικές επισημάνσεις. Ειδικότερα, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αρχίζει να γίνεται «τοξικό», δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ifo, Γκάμπριελ Φελμπερμάιερ, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC. Τα εμπορικά πλεονάσματα που διατηρούν ορισμένες οικονομίες επί σειράν ετών ενισχύουν τον εμπορικό προστατευτισμό σε άλλες χώρες. Το Βερολίνο έχει δεχθεί κριτική ότι δεν λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Βασικό μέλημα της Γερμανίας είναι ο πλεονασματικός προϋπολογισμός. Δεν είναι μυστικό ότι η κινητήριος δύναμη της γερμανικής οικονομίας, της ισχυρότερης στην Ευρωζώνη, είναι οι εξαγωγές της.

 

«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αρχίζει να εξελίσσεται σε ακανθώδες ζήτημα όχι μόνον ως προς τις ΗΠΑ αλλά και με άλλους εμπορικούς εταίρους, ακόμη και εντός της Ε.Ε. Αρχίζει να αποτελεί μειονέκτημα, αντί για πλεονέκτημα», δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo. Για πρώτη φορά από το 2009, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας συρρικνώθηκε στα 300,9 δισ. δολάρια το 2017. Παρ’ όλα αυτά, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας με τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 64 δισ. δολάρια, αποτελώντας τη χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου. Πάνω από ένα εκατ. θέσεις εργασίας στη Γερμανία «συντηρούν» το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ.

 
 
 

Συνεχίζουν να προοδεύουν οι χώρες που είχαμε ως πρότυπο

Και για να μην ξεχνιόμαστε σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε στην κατάσταση την οποία βρίσκεται μια χώρα – οικονομία την οποία η ελληνική κυβέρνηση του Σύριζα είχε ως πρότυπο. Στην Βενεζουέλα, θυμίζοντας μάλιστα πως το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο Μαδούρο μας είχε συμβουλεύσει να κάνουμε κουράγιο και η Ελλάδα θα πετύχει όπως πέτυχε και η Βενεζουέλα!!! Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, η Βενεζουέλα έχει έναν πληθωρισμό 46,305%!!! Με τις τιμές των τροφίμων να έχουν αυξηθεί μόλις μέσα σε ένα μήνα κατά 183% !!!!!! Και όπως είχε μας είχε συμβουλεύσει ο σύντροφος Μαδούρο στην αρχή της κρίσης: «Έλληνες κάντε υπομονή. Και εμείς τρώγαμε σκυλοτροφές και τα καταφέραμε». Μόνο που πλέον όπως φαίνεται ούτε σκυλοτροφές δε μπορεί να πάρει ο λαός της Βενεζουέλας. 

 
 
 

«Black χιούμορ» … αλλά έξυπνο

Αρκετά έξυπνο θα χαρακτηρίζαμε το παρακάτω σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή. «Black χιούμορ» βέβαια, αλλά αρκετά έξυπνο.  

 
 
 

 

Γρίφοι στο Λεκανοπέδιο  

 

Τα παρακάτω έγραφε η στήλη Μικροπολιτικός «στα Νέα» …. Την κατάτμηση της Β' Αθήνας πολλοί βουλευτές (όλων των κομμάτων) αγάπησαν, αλλά λίγοι την επιθυμούν. Και τούτο γιατί: οι μεν της ΝΔ που προεξοφλούν ότι θα είναι το πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους (διάβαζε Τραγάκης, Μπούρας) και αποφάσισαν ότι μπορεί να συμφέρει τη ΝΔ, αλλά δεν συμφέρει τους βουλευτές της ΝΔ της Β' Αθήνας γιατί θα χαθούν δύο έδρες. Οι έδρες αυτές θα πάνε (έπειτα από καραμπόλες) στο δεύτερο κόμμα, αφού το ισχύον εκλογικό σύστημα ευνοεί στη β' κατανομή το δεύτερο κόμμα (όπως λένε). Προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά για να το λένε οι δύο αυτοί έμπειροι βουλευτές (που δεν πρόκειται, όπως μαθαίνω, εξάλλου να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα), κάτι θα γνωρίζουν.

 

Αλλά μη νομίζετε ότι δεν προβληματίζει και τους συριζαίους. Ο αρμόδιος για τον εκλογικό νόμο (αλλά και για τις εκλογές) υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης βρέθηκε περικυκλωμένος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο καφενείο της Βουλής που τον ρωτούσαν με αγωνία για τον Κλεισθένη. Αρκετοί από τους συριζαίους εκλέγονται στη Β' Αθήνας και ήθελαν να μάθουν πότε θα φέρει το σπάσιμο της εκλογικής τους περιφέρειας. Και ξέρετε γιατί; Υποψιάζονται ότι είναι μια μέθοδος των σκληρών του κόμματος ώστε να απαλλαγεί από... ανεπιθύμητους βουλευτές. Πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ (ή ΔΗΣΥ) θα ψηφίσει την κατάτμηση (όχι όμως και τον Κλεισθένη), το ίδιο θα πράξει και Το Ποτάμι, ενώ η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε νόμο για τον Κλεισθένη ούτε τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας και του Υπολοίπου Αττικής, εάν προηγουμένως ο Τσίπρας και ο Σκουρλέτης δεν φέρουν τον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....