Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/09/18

 

Δανειστές

Ξεκινώντας με τις τελευταίες πληροφορίες και το ρεπορτάζ, ικανοποιημένοι εμφανίζονται κύκλοι των θεσμών για τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις εξαγγελίες που έκανε από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και όλοι παραδέχονται ότι ουσιαστικά οι δεσμεύσεις τηρούνται. Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο πραγματικά μεγάλη ανησυχία υπήρχε στα κέντρα των αποφάσεων. Γιατί ναι μεν η χώρα μας είναι πάντα, από την αρχή της κρίσης, μια τελείως αναξιόπιστη χώρα. Ωστόσο δεν είμαστε σίγουροι πως οι ξένοι φοβόντουσαν, τόσο πολύ όσο παρουσιάζεται τις εξαγγελίες που θα γινόντουσαν στη ΔΕΘ. Νομίζουμε πως ήδη είχαν έλθει σε επαφή με την κυβέρνηση και είχαν λάβει τις ανάλογες διαβεβαιώσεις, όπως είχε γίνει και στο τελευταίο Eurogroup, από τον Ε. Τσακαλώτο.  

 
 
 

Συντάξεις

Και με τον πρωθυπουργό να αποφεύγει να πει το παραμικρό για μέτρα όπως οι συντάξεις και το αφορολόγητο και στο τελευταίο πάντα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που υπάρχουν για τις συντάξεις. Υπάρχουν συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Και αυτός ήταν ο λόγος και καλός έπραξε, που ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει το παραμικρό στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα λοιπόν με σχετικές πληροφορίες, η Κομισιόν εξετάζει ένα Plan B το οποίο προβλέπει «πάγωμα» των μειώσεων αλλά και των αντίμετρων μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, όταν θα δημοσιοποιηθούν τα οριστικά στοιχεία για τις δημοσιονομικές επιδόσεις του 2018 από την Eurostat. Βέβαια και σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ως βασικό σενάριο παραμένει οι συντάξεις να περικοπούν, ωστόσο όλες οι πλευρές αφήνουν ένα μικρό περιθώριο οι περικοπές να αποφευχθούν ή να είναι στο τέλος αισθητά μικρότερες, όπως προσωπικά πιστεύουμε πως θα συμβεί.

Και για να τα λέμε όλα. Πάνω από όλα επιτρέπουν στην κυβέρνηση, στο εξαιρετικά πιθανό σενάριο της προσφυγής εκλογές τους πρώτους μήνες του 2019, αυτές να μην γίνουν υπό το βάρος των νέων περικοπών.

 
 
 

Ποιος τα σκέφτεται αυτά;

Άφωνοι διαβάσαμε χθες την είδηση για τον εφοριακό της γειτονιάς που δημιουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, παραλλάσσοντας το παλαιό σλόγκαν: η Δέλτα της γειτονιάς…

Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε, η φορολογική διοίκηση στρέφει το ενδιαφέρον της στην εξυπηρέτηση των πολιτών με κατ’ ιδίαν συναντήσεις στον τόπο διαμονής τους.

Και ειλικρινά έχουμε μια μεγάλη απορία. Εν έτη 2018. Στην εποχή των δικτύων και του internet. Στην εποχή που στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες, οι πολίτες σχεδόν ποτέ δεν έχουν δει από κοντά εφοριακό και όλα γίνονται αυτόματα. Εμείς, όπως τουλάχιστον διαβάζουμε, προωθούμε τον εφοριακό της γειτονιάς. Που μεταξύ μας μάλιστα όλα καταλαβαίνουμε τι θα γίνει …… 

Έχουμε λοιπόν μια τεράστια απορία. Ποιός τα σκέφτεται αυτά τα πράγματα; Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς πως αυτό το μέτρο θα προχωρήσει και θα φέρει πραγματικά αποτελέσματα. Πάνω από όλα θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της χώρας.

 
 
 

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος

Για να μην αναρωτιέται κανείς γιατί υπάρχει όλη αυτή η ένταση των τελευταίων μηνών με τη Ρωσία. Και να καταλάβουμε γιατί η Ρωσία έχει έλθει τόσο κοντά με την Τουρκία. Ο βασικότερος λόγος, όπως πάρα πολλές φορές έχουμε γράψει στο GFF, είναι τα ενεργειακά ζητήματα. Από τις ενδιαφέρουσες λοιπόν ειδήσεις ήταν η ακόλουθη:

------------------

Τα ενεργειακά θέματα κυριάρχησαν στην έναρξη της 83ης ΔΕΘ, με τον αμερικανικό παράγοντα να εμφανίζεται ιδιαίτερα υποστηρικτικός. Οι ΗΠΑ βλέπουν εξαιρετικά θετικά την υλοποίηση του αγωγού EastMed, για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, καθώς εκτιμούν πως το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει στην ακόμη μεγαλύτερη διαφοροποίηση των πηγών τροφοδοσίας της γηραιάς ηπείρου. Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, τη θέση αυτή εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Μαρκ Μενέζες.

 
 
 

Κορυφαίο

Τώρα όσον αφορά τo περιβόητo σχόλιο του A. Τσίπρα για τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών. Εμείς με το παρακάτω μήνυμα στο Twitter ακόμη γελάμε….

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....