Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 11/12/18

 

Νέο άδειασμα στον Α. Τσίπρα;

Μια ενδιαφέρουσα αναφορά με νόημα έκανε στην τελευταία του συνέντευξη στην Καθημερινή, ο κ. Τσακαλώτος. Με τον υπουργό οικονομικών να τονίζει πως τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία βλάπτουν σοβαρά την οικονομία. Και δικαιολογημένα θα πει κανείς πως αυτό είναι ένα ακόμη άδειασμα προς τον Α. Τσίπρα και γενικά το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει επιλέξει ως βασική στρατηγική την σκανδαλολογία. Και όπως και αν το δει κανείς, αυτή είναι μια ακόμη φορά που ο κ. Τσακαλώτος παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον Α. Τσίπρα και από τον κεντρικό πυρήνα της κυβέρνησης, με τις σχέσεις να είναι γνωστό πως δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και όλα δείχνουνε πως στο δρόμο προς τις κάλπες αυτή η ένταση θα αυξάνεται, με φόντο και την επόμενη ημέρα στο Σύριζα μετά από μια εκλογική ήττα (ειδικά αν αυτή ήταν βαριά).

 
 
 

Όλο και περισσότεροι τα “γυρίζουν”

Από τις πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η οποία θα μπορούσε να κρίνει και το χρόνο των εκλογών (ίσως όσο λίγες). Είναι ότι όλο και περισσότερα στελέχη (εκτός Σύριζα και κυρίως από το Ποτάμι) τα γυρίζουν για την ψήφιση της ονομασίας των Σκοπίων. Και με σχεδόν δεδομένη τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, οδηγώντας πιθανόν σε εκλογές νωρίτερα (το πρώτο τρίμηνο του 2019). Είναι χαρακτηριστικό πως πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αρχίσει να διαρρέουν πως η ψήφιση θα μπορούσε να γίνει και με απλή πλειοψηφία, αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει αυτό (θα θέλαμε να δούμε αν οι ΑΝ.ΕΛ αποφασίσουν να απέχουν, δίνοντας πάσα στην κυβέρνηση να περάσει την ονομασία).

Και τι πιο χαρακτηριστικό της αγωνίας που υπάρχει στην κυβέρνηση από την ανακοίνωση που βγήκε την Κυριακή:

«Με ενδιαφέρον παρατηρούμε ότι δυο Κυριακάτικες εφημερίδες αφιερώνουν σήμερα τα πρωτοσέλιδά τους στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και στο ενδεχόμενο να αλλάξει τη στάση του για το Μακεδονικό» αναφέρει το Μαξίμου σε ανακοίνωσή του και προσθέτει με φανερή την ανησυχία: «Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μας προξενεί ότι ο ίδιος επιλέγει να σχολιάσει, με χιούμορ είναι η αλήθεια, μόνο ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει λάβει ανταλλάγματα προκειμένου να αλλάξει στάση και όχι την ουσία. Ωραίο το χιούμορ, κι εμείς γελάσαμε».

Και όπως γράψαμε και στην εισαγωγή, από το ζήτημα της ψήφισης της ονομασίας των Σκοπίων θα μπορούσε να επηρεαστεί ο χρόνος των εκλογών, νωρίτερα από το Μάιο που φαντάζει ως το πιθανότερο χρονικό σημείο για να διεξαχθούν πολλαπλές εκλογές (εθνικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοίκησης).  

 
 
 

Μεγάλη απογοήτευση …

Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και σε κάτι άλλο. Το ότι τις τελευταίες ώρες, σχεδόν η μισή Ελλάδα βρίσκεται σε μια προσπάθεια κατάθεσης αίτησης για το έκτακτο κοινωνικό επίδομα, είναι ότι πιο απογοητευτικό για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Υπολογίζεται ότι περίπου 3,5εκ πολίτες θα πάρουν μια μορφή επιδόματος. Τώρα αν προσθέσει σε αυτούς ακόμη 1εκ πολίτες οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν το επίδομα (αν και δεν το δικαιολογούνται). Τους πολύ ηλικιωμένους και τα παιδιά. Προκύπτει πως σχεδόν όλη η Ελλάδα ασχολείται τις τελευταίες ημέρες με το έκτακτο βοήθημα – επίδομα. Και αυτό δεν είναι κατάσταση για μια χώρα, κράτους μέλους της ευρωζώνης. 

 
 
 

Ποδόσφαιρο, λαοί & Οικονομικές κρίσεις ….

Θα σας παραξενέψει λίγο αυτό το σχόλιο. Αλλά όπως έχουμε γράψει, σε αυτή τη στήλη επιτρέπονται τα πάντα. Η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα, με σκληρά επεισόδια πάρα πολύ συχνά (με παράγοντες να μπαίνουνε με όπλα στο γήπεδο, στημένα παιχνίδια κτλ) και με ξένους διαιτητές προσφάτως είναι γνωστά. Είναι γνωστά και τα όσα γίνονται πολύ συχνά στα γήπεδα της Αργεντινής, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα επεισόδια και την απόφαση ο τελικός Κόπα Λιμπερταδόρες να διεξαχθεί εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στην Ισπανία και την Μαδρίτη την Κυριακή που μας πέρασε.

Νομίζεται λοιπόν πως είναι τυχαίο πως η Αργεντινή βρίσκεται εδώ και σχεδόν 20 χρόνια σε κρίση, ζητώντας και πάλι προσφάτως δάνειο από το ΔΝΤ; Νομίζεται πως είναι τυχαίο πως η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση εδώ και 10 χρόνια και επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα;

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ξέρετε γιατί; Για τις χώρες τις κάνουν οι πολίτες ….. Σίγουρα είναι λίγο «αν η κότα κάνει το αυγό ή η κότα το αυγό». Ωστόσο οι λαοί είναι αυτοί που τις περισσότερες φορές (όχι φυσικά πάντα) καθορίζουνε τις τύχες τους.

 
 
 

Μάλιστα

Και με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως το «ΣΚ» τα κυβερνητικά στελέχη συνέχισαν να δίνουνε ρέστα με τις γνώσεις τους στα οικονομικά και την ικανότητα τους να κυβερνούν αυτήν την χώρα. Έτσι λοιπόν άλλο ένα show έδωσε η αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ξεπερνώντας τον εαυτό της. Σε τηλεοπτική της συνέντευξη επέμεινε ότι η κυβέρνηση μειώνει φέτος τον ΦΠΑ «των επιχειρήσεων». Ζητώντας πρόσθετες διευκρινήσεις ο παρουσιαστής της εκπομπής, και μετά από μία σειρά... σκέψεων της κ. Φωτίου, εκείνη καταλήγει να αναρωτιέται: «με συγχωρείτε αυτός τι είναι (σ.σ. φόρος επιχειρήσεων), δεν είναι ΦΠΑ των επιχειρήσεων;».

Σηκώνουμε τα χέρια ….. Αλλά όπως γράψαμε και παραπάνω ….. αυτούς κάποιοι τους ψηφίζουνε…

Δείτε το σχετικό video:

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....