Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 13/02/19

 

Πιθανή μια παράταση …

Αν και στελέχη της κυβέρνησης το αποκλείουνε. Όπως και πηγές από τις τράπεζες, ειδικά μετά τις τελευταίες συζητήσεις. Και οι πληροφορίες αναφέρουνε πως μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχει κλείσει το ζήτημα. Εμείς δεν ξέρουμε γιατί, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως θα δοθεί και νέα αναβολή στο νόμο Κατσέλη (ακόμη και αν ετοιμαστεί το νέο σχέδιο).

 

Ειδικά αν η κυβέρνηση έχει λάβει την απόφαση να πάει τη χώρα σε εκλογές στα τέλη Μαΐου (το πιθανότερο). Η παράταση του νόμου Κατσέλη είναι ακόμη πιο πιθανή για κάποιους μήνες, με το μπαλάκι, όπως και αρκετά άλλα ζητήματα να πηγαίνουνε στην επόμενη κυβέρνηση.

 
 
 

Δύσκολα θα τα πάρουμε ….

Ασχέτως πάντως τι θα γίνει με τον νέο νόμο Κατσέλη και αν υπάρξουνε νέες αναβολές, κάτι που δεν αποκλείουμε (χωρίς να είναι το πιθανότερο σενάριο). Όσον αφορά το ζήτημα των εκκρεμοτήτων που υπάρχουνε. Και οι οποίες πρέπει να κλείσουνε για να πάρουμε τα χρήματα από τα ομόλογα των κεντρικών τραπεζών (στα πλαίσια της συμφωνίας για το χρέος). Νιώθουμε πως και εδώ και λόγω του ότι η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Θα υπάρξουνε νέες καθυστερήσεις. Και οι όποιες επιστροφές θα γίνουνε μετά από αρκετούς μήνες. Πιθανόν και με την νέα κυβέρνηση.

Η όλη ιστορία μας θυμίζει λίγο αυτό που γίνονταν με τις αξιολογήσεις της Τρόικας. Αξιολογήσεις οι οποίες ξεκινούσαν τον Σεπτέμβριο και έκλειναν τον Μάρτιο ή κάποιες φορές και τον Μάιο – Ιούνιο. Μάλλον, κάτι αντίστοιχο θα γίνει και τώρα, με τις ανοιχτές εκκρεμότητες οι οποίες υπάρχουνε, να κλείνουνε μετά από αρκετούς μήνες.  

 
 
 

Εκλογές …..

Όλα πάντως δείχνουνε πως οι εκλογές πλησιάζουνε. Και το λέμε αυτό, σχολιάζοντας την υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα με την εκκλησία, με φανερή την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να μην ανοίξει μέτωπο με τους ιερείς λίγο πριν τις κάλπες (είναι που σε αυτή τη χώρα υπάρχει πάντα μακροπρόθεσμος σχεδιασμός).

Η κυβέρνηση λοιπόν υποχώρησε στο θέμα μισθοδοσίας των κληρικών και αποδέχεται στο σχέδιό της, πως η καταβολή της, θα γίνεται με βάση τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την μισθοδοσία των δημόσιων υπαλλήλων, την ίδια ημέρα και με τον ίδιο τρόπο.

Και όπως ανακοινώθηκε, το κράτος θα δημιουργήσει Ταμείο Μισθοδοσίας με λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος που θα φροντίζει τις πληρωμές.

Επίσης η πολιτεία, στο σχέδιο, καθιστά σαφές πως θα καλύπτει τη μισθοδοσία μόνο του σημερινού αριθμού των κληρικών και σε περίπτωση που ο αριθμός τους αυξηθεί τα χρήματα θα δοθούν με δαπάνες της Εκκλησίας.

Τα παραπάνω προβλέπονται στο δεκασέλιδο σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας, που δόθηκε στην επιτροπή διαλόγου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου από το υπουργείο Παιδείας. 

-------------------

ΥΓ: Και φυσικά επειδή αυτή η χώρα έχει ένα μοναδικό παραγωγικό μοντέλο. Και μας αρέσει πάντα να κοροϊδευόμαστε. Η κυβέρνηση παράλληλα με την παραμονή των ιερέων στο δημόσιο. Βρήκε και τη χρυσή τομή να διορίσει άλλους 10.000 υπαλλήλους, στη θέση των ιερέων, οι οποίοι όμως παραμένουνε τελικά στο δημόσιο. Και μετά μας φταίνε οι κακοί ξένοι που χρεοκοπήσαμε και δε μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. 

 
 
 

Τα κουβανέζικα πούρα του Τσίπρα

Τα ακόλουθα σχολίασε ο «Βηματοδότης» … Η κοινή γνώμη δεν περίμενε τον Πάνο Καμμένο να αποκαλύψει ότι ο Πρωθυπουργός καπνίζει κουβανέζικα πούρα Cohiba. Και αυτό διότι το είχε ήδη αποκαλύψει μια δημοσιογράφος του «Guardian». Η εν λόγω δημοσιογράφος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στις 23 Ιουλίου 2017 για να πάρει συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία). Έξω, λέει η δημοσιογράφος, είχε 33 βαθμούς Κελσίου, ο ήλιος έλαμπε, αλλά ο κ. Τσίπρας είχε τα φώτα… αναμμένα. Ο πρωθυπουργός την υποδέχθηκε με τα χέρια στις… τσέπες. Και ιδού πώς περιγράφει η ίδια το πρωθυπουργικό γραφείο… 

■■■

«Το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας – σχεδόν άδειο, εκτός από μερικές σημειώσεις, μια στοίβα από τακτοποιημένα αρχεία και ένα κουτί με κουβανέζικα πούρα, ήταν αρχικά στο παράθυρο και ήταν αδύνατο να αναπνεύσει κανείς φρέσκο αέρα». Αυτά έγραψε ο «Guardian» για τα πούρα του κ. Τσίπρα. Αλλά πού βρήκε τα πούρα ο Πρωθυπουργός;

■■■

Κατά μία εκδοχή κάποιος ή κάποιοι τού τα δώρισαν, κατά μία άλλη (των καλοπροαίρετων) του τα έδωσε ο Ραούλ Κάστρο, όταν ο Πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Αβάνα για να παραστεί και να εκφωνήσει επικήδειο στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, τότε που φώναξε το περιβόητο «Patria o muerte» («Πατρίδα ή θάνατος») και είχε συγκρίνει την επανάσταση του Φιντέλ με εκείνη του 1821…

■■■

Το ωραίο όμως με τα πούρα του κ. Τσίπρα σάς το άφησα για το τέλος. Γιατί σε ένα από τα γνωστά βιντεάκια του Πρωθυπουργού, από αυτά που τελείωναν με το «ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη», απεικονίζονται πούρα ως σύμβολο του… άδικου καπιταλισμού. Τώρα πώς γίνεται από τη μία να καταγγέλλεις δημοσίως τα πούρα και όσα συμβολίζουν και από την άλλη ιδιωτικώς να τα… τιμάς, αυτό μόνο στο Μαξίμου μπορούν να το εξηγήσουν.

 
 
 

Για μια νέα Ελλάδα

Και κλείνοντας και για να γελάσουμε και λίγο. Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε πως στην μάχη των εκλογών, ως ένας εκ των χιλιάδων «εκλεκτών» παρουσιάζεται ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου, Χρήστος Λαμάρας.

Γνωστός και ως Λαμάρ. Με σύνθημα του «Για ένα νέο Αγρίνιο με τσάμπα μπύρες» γραμμένο με τη δική του προφορά, ο υποφαινόμενος υποψήφιος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Αγρινίου. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος, σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ έχει μόνο μια επιθυμία και έναν σκοπό. Να γεμίσει τα σπίτια με καφάσια μπύρες, έτσι ώστε να προσφέρει στον κόσμο ζύθο εν αφθονία!!!! Οι δημοτικές εκλογές με απλή αναλογική φαίνεται ότι άνοιξαν την όρεξη σε πολλούς πολίτες να διεκδικήσουν το …διαφορετικό για τους συνδημότες τους!

Για μια νέα Ελλάδα λοιπόν !! Γεια μας!!!

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....