Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 13/12/18

 

Προσοχή, αλλά ίσως πρέπει να βιαστούν….

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τα όσα διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη και ουσιαστικά τα όσα είπε ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών από τις ΗΠΑ. Ότι στις αρχές της νέας χρονιάς υπάρχουν σκέψεις για μια έξοδο της χώρας στις αγορές. Και αν και σίγουρα απαιτείται μεγάλη προσοχή στην έξοδο. Και αν και θεωρητικά η χώρα έχει ένα μεγάλο μαξιλάρι ασφαλείας. Θα λέγαμε πως καλό θα είναι η κυβέρνηση να βιαστεί να βγει στις αγορές και να έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο μαξιλάρι ασφαλείας. Και το λέμε αυτό για δύο λόγους.

Αρχικά γιατί πιστεύουμε πως το 2019 θα είναι μια αρκετά δύσκολη και νευρική χρονιά για τις αγορές.

Δεύτερον ότι αν αρχίσουνε να περνάνε οι μήνες και η χώρα δε βγαίνει στις αγορές. Παρά το μαξιλάρι ασφαλείας, η ανησυχία μεταξύ των επενδυτών θα αρχίσει να αυξάνεται, με μεγάλους κινδύνους η χώρα να κινδυνεύσει με ένα ατύχημα.

Τώρα αν προσθέσετε πως είμαστε γνωστοί στο να τα κάνουμε μούσκεμα τελευταία στιγμή. Καθώς και ότι στα μέσα του χρόνου θα έχουμε και εκλογές, η ανησυχία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, καθιστώντας επιτακτική μια πρόωρη έξοδο στις αγορές, αν και πάντα απαιτείται προσοχή. 

 
 
 

Καμία !!!

Και σε σχέση με τα όσα είχαμε γράψει χθες και βλέποντας και τις συνεχείς αποκαλύψεις για τον φοβερό και τρομερό κ. Πετσίτη …. Έχουμε και λέμε ….

Έχουμε μια χώρα που οι μισοί έλληνες προσπαθούν να πάρουνε ένα κοινωνικό επίδομα. Ένα μεγάλο αριθμό πολιτών που προσφεύγουνε εναντίον του δημοσίου για αναδρομικά κτλ. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ψάχνει για δουλειές με 400 ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος του λαού που προσπαθεί να βρει ένα βίσμα για να διοριστεί στο δημόσιο, δεδομένου και ότι ανοίγουν συνεχώς θέσεις (ενόψει εκλογών). Η κυβέρνηση έχει στον στρατηγικό της σχεδιασμό τον κ. Καρανίκα και θεσμικό παράγοντα κάποιον κ. Πετσίτη. Και φυσικά μιλάμε για μια χώρα με ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, μετά τα όσα έχουνε συμβεί τα τελευταία χρόνια και το «Brain Drain» μαζί με την υπογεννητικότητα που παρατηρείται.  Και φυσικά το ερώτημα είναι ένα. Τι τύχη μπορεί να έχει μια τέτοια χώρα; Μα φυσικά καμία!! Τόσο απλά ….

 
 
 

Γαλλία – Ε.Ε.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία και τα περιβόητα κίτρινα γιλέκα, βρίσκουμε το παρακάτω διάγραμμα αρκετά ενδιαφέρον. Σε αυτό παρουσιάζεται πως η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και μάλιστα με διαφορά, στην κοινωνική πολιτική, αφού με βάση τα στοιχεία του 2016 διέθεσε σχεδόν το 35% του ΑΕΠ της. Και κακά τα ψέματα αυτό το στατιστικό είναι αρκετά ενδιαφέρον βλέποντας κανείς τα όσα συμβαίνουνε στη Γαλλία.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και κάτι άλλο. Πως η Ελλάδα βρίσκεται σχετικά υψηλά και ως ποσοστό του ΑΕΠ υψηλότερα από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Φυσικά νομίζουμε πως η αναποτελεσματικότητα του ελληνικού κράτους φαίνεται περίτρανα και σε αυτήν την περίπτωση, με το ελληνικό δημόσιο να ξοδεύει πολλά και τα αποτελέσματα να είναι αρκετά μικρά. 

 
 
 

Κατά την άποψη μας απαράδεκτο ….

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις με το BREXIT, με την άποψη μας να είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή. Πως στο τέλος κάτι θα γίνει και θα έχουμε νέο δημοψήφισμα, στο οποίο ο βρετανικός λαός θα επιλέξει την παραμονή στην Ε.Ε. 

Ασχέτως πάντως του τι πιστεύουμε εμείς, σήμερα θα επαναλάβουμε πως είναι μεγάλο λάθος της Ε.Ε. και κυρίως των γερμανών που δεν δίνουνε στην Βρετανία μια δεύτερη ευκαιρία. Γιατί ναι μεν οι βρετανοί έχουνε κάνει μεγάλα λάθη. Ωστόσο και οι ευρωπαίοι ποτέ δεν άφησαν ένα παράθυρο στους βρετανούς να άρουν την απόφαση τους. Σε αυτό το κλίμα ήταν και η τελευταία συνάντηση της Μέρκελ με τη Μέι. Και προσωπικά πιστεύουμε πως ανά πάσα στιγμή οι ευρωπαίοι άνοιγαν ένα παράθυρο αλλαγής σκηνικού, οι βρετανοί θα το σκέφτονταν πολύ σοβαρά για αναστολή του BREXIT και ένα νέο δημοψήφισμα. Και νομίζουμε πως αυτή θα ήταν μια αρκετά θετική εξέλιξη για την Ε.Ε., αν υπάρχει πλέον κάποιο όραμα … αν και πολύ φοβόμαστε πως δεν υπάρχει.

 
 
 

Πολύ εύστοχο

O κ.Μητσοτάκης κατά την τελευταία σύγκρουση με τον Α. Τσίπρα στη βουλή κατέθεσε στα πρακτικά την παρακάτω εικόνα. Και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει, είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται ο Σύριζα πως είναι το νέο κόμμα κόντρα στη διαφθορά των πολιτικών κομμάτων.  

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....