Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 17/05/18

 

Ποιό είναι το περίεργο;

Όπως γράφθηκε χθες σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, σημασία δεν έχει για τους οίκους αξιολόγησης εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει την καθαρή έξοδο ή την επιλογή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω αναβαθμίσεις των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία του «επενδυτικού βαθμού». Αυτό που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να είναι σε στενή εποπτεία, με όρους και προϋποθέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα εφαρμόζονται οι συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Αυτό απάντησαν στην «Κ» και οι τέσσερις διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, με το δημοσίευμα να σχολιάζει ότι αυτά έρχονται σε αντιδιαστολή με αυτά τα οποία είπε τελευταία ο κ. Τσακαλώτος.

 

Ας αφήσουμε όμως τον έλληνα ΥΠΟΙΚΑ. Εμείς για πολλοστή φορά θα συστήσουμε στην κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους αυτό για το οποίο φωνάζουν οι πάντες.

 

Θα θέσουμε το ίδιο ερώτημα. Αφού δεν κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και θέλουμε αυτή η χώρα πραγματικά να αλλάξει. Γιατί είναι κακό να υπάρχει μια αυστηρή εποπτεία (η οποία σίγουρα θα υπάρχει θέλουμε δε θέλουμε) και γιατί δε θέλουμε να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι (και μεταρρυθμίσεις) που πρέπει να τηρούνται; Τι κακό υπάρχει σε αυτό;  Βασικά κάτι άλλο δεν καταλαβαίνουμε. Γιατί υπάρχει τόσο βλακεία σε αυτή τη χώρα;

 
 
 

Τo απόλυτο «μπάχαλο»…

Τώρα για όλη αυτήν την ιστορία με το φόρο στα table και τα smartphones τι να πούμε; Μπορεί όπως όλα δείχνουν να αποσύρεται από την κυβέρνηση, αλλά ακόμη και σε αυτό φαίνεται με πόσο πρόχειρο τρόπο η κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίζει τα σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν. Φυσικά όλα τα λεφτά ήταν ο κ. Παππάς. Ο κ. Παππάς λοιπόν με την ανακοίνωση του φόρου αντέδρασε αμέσως. εκφράζοντας την αντίθεσή του για την τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία θέλει να επιβάλλει τέλος 2% σε τάμπλετ και smartphone, υπέρ των δικαιούχων πνευματικών έργων.

 

Και εμείς είπαμε πάλι καλά!! Μερικά λεπτά αργότερα όμως διαβάζαμε πως ο κ. Παππάς ακριβώς την προηγούμενη ημέρα είχε ψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, για την οποία φώναζε μερικές ώρες αργότερα. Μετά ειρωνευόμασταν τον κ. Καμμένο, όταν πριν από μερικά χρόνια έφερε στη βουλή το ζήτημα των ψεκασμών.  

 

Αυτή η κυβέρνηση κάποιες στιγμές νιώθουμε πως ξεπερνάει και τον εαυτό της.

 
 
 

Νωρίς το κατάλαβε

Πιθανά λάθη στον πολυσυζητημένο «νόμο Παρασκευόπουλου» παραδέχθηκε για πρώτη φορά, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. «Σίγουρα προβληματίζομαι. Μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε, μήπως κάποια κατηγορία που αφαιρέθηκε ήταν περιορισμένη και έπρεπε να ήταν ευρύτερη», σχολίασε μεταξύ άλλων.

 

Νομίζουμε καταλαβαίνεται γιατί ο τίτλος σε αυτό το σχόλιο είναι «νωρίς το κατάλαβε». Οι μισοί βαρυποινίτες (φυσικά με λίγη δόση υπερβολής, όπως απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις) της χώρας έχουν βγει από τις φυλακές. Πολλοί από αυτούς αποδεδειγμένα έχουνε διαπράξει εγκλήματα (μάλιστα κάποια από αυτά ειδεχθή).

 

Και ο κ.  Παρασκευόπουλος λέει τώρα πως προβληματίζεται. Καλά ακόμη στον προβληματισμό είναι ο κ. Παρασκευόπουλος με αυτόν τον κοινή ομολογία απαράδεκτο νόμο που έχει ανοίξει τα κάγκελα των φυλακών!  

 
 
 

Κορυφαία ατάκα

Και να σταθούμε σε μια ακόμη κορυφαία ατάκα την οποία είπε η κα Ελένη Γλύκατζη-Αρβελερ: «Ο Θεός της Ελλάδας δεν βαρέθηκε την Ελλάδα. Ίσως βαρέθηκε τους Έλληνες».

 

Και με αφορμή αυτό το σχόλιο, να θυμίσουμε κάτι το οποίο έχει πει πριν από χρόνια η κα Αρβελέρ. Μια ατάκα η οποία κατά την άποψη μας είναι η καλύτερη που έχουμε ακούσει ποτέ και αυτή που περιγράφει απόλυτα το σύγχρονο έλληνα.

 

 «Στο Παρίσι λέμε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έρχονται για να μάθουν κάτι στη Σορβόννη, πλην των Ελλήνων, οι οποίοι έρχονται για να τα μάθουν όλα σε όλους!» αυτό είχε η κα Αρβελέρ. “No Comment”

 
 
 

 

Τα «μαργαριτάρια» του Ευκλείδη

 

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» …. Οταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραχωρεί συνεντεύξεις σε εφημερίδες του εξωτερικού πρέπει να είναι πιο χαλαρός γιατί του ξεφεύγουν... μαργαριτάρια. Μιλώντας λοιπόν στη γερμανική FAZ παραδέχθηκε ότι «για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ το δέον τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας». Σε ελεύθερη μετάφραση είπε πως για να πιάσουμε την τελευταία διετία πλεόνασμα 10 δισ. υψηλότερο από αυτό που ζητούσαν οι δανειστές «τσακίσαμε» με τους φόρους νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά τώρα έχουμε τα περιθώρια και κάποια στιγμή στο μέλλον θα περιορίσουμε τις αδικίες. Και συνέχισε δριμύτερος: «Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή» υποστήριξε ο υπουργός ο οποίος (για να την κάνει υπερβολικά υψηλή) έχει νομοθετήσει τη μείωση του αφορολογήτου από τον Ιανουάριο του 2020.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....