Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 18/07/18

 

Έξοδος στις αγορές

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, αυτές τις ομολογουμένως ήσυχες ημέρες του καλοκαιριού, από τις ενδιαφέρουσες ιστορίες που υπάρχουν είναι οι σκέψεις για νέα έξοδο στις αγορές. Είναι χαρακτηριστικό πως στελέχη του ΥΠΟΙΚ αφήνουν ανοιχτά όλα τα σενάρια, ακόμη και με σκέψεις για έξοδο στις αγορές πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο.

Μάλιστα, ανάμεσα στα σενάρια που υπάρχουν δεν είναι μόνο η έκδοση ενός ακόμη 3ετούς ομολόγου, αλλά το εγχείρημα έκδοσης 10ετούς ομολόγου προκειμένου, έτσι ώστε να «τιμολογηθεί» και το συγκεκριμένο προϊόν από τις αγορές. Και όπως και αν το δει κανείς αυτές οι πληροφορίες είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, τονίζοντας για ακόμη μια φορά πως η χώρα έχει ανάγκη όσες το δυνατόν περισσότερες θετικές ειδήσεις για να βελτιωθεί και η κατάσταση στην πραγματική οικονομία.

 
 
 

To Βόρεια Μακεδονία έχει εξαφανιστεί

Και σε αυτό το σημείο να κάνουμε και ένα σχόλιο. Διαβάσαμε 30 διαφορετικές δηλώσεις του κ. Ζάεφ τις τελευταίες 4 ημέρες (τις βρήκαμε μετά και αναζήτηση στο Google). Λοιπόν σε ούτε μια από τις αυτές τις 30 δηλώσεις δεν υπάρχει το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Σε όλες τις δηλώσεις ο κ. Ζάεφ αναφέρεται με το Μακεδονία. Και ναι μεν δεχόμαστε πως υπάρχουν αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό των Σκοπίων ενόψει και του δημοψηφίσματος το φθινόπωρο. Ωστόσο θα πρέπει όλοι να είμαστε σίγουροι πως το Βόρεια Μακεδόνια δεν υπάρχει. Η ονομασία θα είναι Μακεδονία.  

 
 
 

Έχουμε καταλάβει σωστά

Και συνεχίζοντας με το θέμα των Σκοπίων και σε μια ιστορία που μας είχε αρχικά διαφύγει, αναρωτιόμαστε αν έχουμε καταλάβει καλά. Μόλις χθες λοιπόν διαπιστώσαμε πως οι «μηχανισμοί» της κυβέρνησης έστησαν ένα δήθεν κείμενο 320 επωνύμων, οι οποίοι φέρονται να υπογράφουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Και σιγά – σιγά βγαίνουν αυτοί που δήθεν υπογράφουν και το διαψεύδουν, σε μια υπόθεση που πραγματικά εκθέτει την κυβέρνηση. Μάλιστα όπως διαβάσαμε, στους υπογράφοντας υπάρχει μέχρι και ηθοποιός που έχει πεθάνει εδώ και χρόνια!!!!

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες «έκπληκτη» δήλωσε και η τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου για το γεγονός ότι φέρεται να έχει υπογράψει κείμενο υπέρ τής Συμφωνίας των Πρεσπών, μαζί με άλλα 319 πρόσωπα από τον χώρο τής Τέχνης, τού Πανεπιστημίου κτλ.

 «Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ», γράφει στη σελίδα της στο facebook.

Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ότι θέλοντας πάρα πολλές φορές να είμαστε αντικειμενικοί και όχι εμπαθείς με της κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝ.ΕΛ. Διαβάζοντας αντίστοιχες ιστορίες φθάνουμε στο σημείο να πούμε φθάνει …. Ότι υπάρχουν κάποια όρια σε κάποια πράγματα. Καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα αλλαγή κυβέρνησης.

 
 
 

Τράμπ – ΝΑΤΟ 

Η άποψη μας για τον Trump είναι η χειρότερη δυνατή. Ωστόσο οφείλουμε να παραδεχθούμε κάτι. Ότι στην τελευταία ιστορία με το ΝΑΤΟ ο D. Trump έχει αρκετά δίκαια. Δίκαιο έχει και σε πολλά από αυτά που λέει για τη Γερμανία και τις σχέσεις της με την Ρωσία. Καθώς και ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν το 92% των συνολικών δαπανών για την ασφάλεια της Ευρώπης. Πάντως είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη πως ο Trump τα έχει βάλει και με τη Γερμανία και πολύ θα θέλαμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η κόντρα που αρχίζει να φουντώνει. Μάλιστα χαρακτηριστικό ήταν και αυτό το οποίο είπε ο Γκάμπριελ πριν από μερικές ημέρες πως οι ΗΠΑ θέλουν αλλαγή της γερμανικής κυβέρνησης, αν και σίγουρα εδώ πάμε λίγο στις θεωρίες συνομωσίας.  

 
 
 

Μητσοτάκης και απλή αναλογική

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Κυκλοφορούν τούτες τις ημέρες διάφορα σενάρια που αφορούν τις εκλογές, τον ανασχηματισμό και το νέο εκλογικό σύστημα που πάλι προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας με μοναδικό στόχο, όπως αναφέρεται σ' ένα από τα σενάρια, να εμποδίσει την άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. Προετοιμάζει πάλι την απλή αναλογική ως βασικό εκλογικό σύστημα και υπάρχουν, σύμφωνα με το σενάριο αυτό, και υπόγειες διεργασίες ανάμεσα σε άλλα κόμματα, ώστε να ψηφίσουν με αυξημένη πλειοψηφία την απλή αναλογική και να ισχύει από τις προσεχείς εκλογές.

nnn

Με δυο λόγια, εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν εξασφαλίσει στις επερχόμενες εκλογές την πλειοψηφία και καταστούν άκαρπες οι εντολές σχηματισμού κυβέρνησης από άλλα κόμματα, τότε θα προκηρυχθούν και πάλι εκλογές, αλλά με το σύστημα της απλής αναλογικής, πράγμα που θα αναχαιτίσει την άνοδο του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία. Είπαμε όμως ότι όλα αυτά είναι σενάρια και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....