Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 19/02/19

 

«Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός»

«Προχωράει κανονικά ο σχεδιασμός» …. Αυτό ήταν το σχόλιο που έκανε ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ (πιο ανώτατος δε γίνεται) σε ερώτηση αν σύντομα θα έχουμε και νέα έκδοση ομολόγου. Και όλα δείχνουνε ότι αν η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές είναι ήρεμη. Όπως συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Η Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει σε νέα έξοδο στις αγορές, πιθανόν αυτή τη φορά και με 10ετές ομόλογο (όπως είχε γράψει προσφάτως και η HSBC). Και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η χώρα και η ελληνική οικονομία χρειάζονται τέτοιες θετικές ειδήσεις, με περαιτέρω βελτίωση του κλίματος.

 
 
 

Αν καταλάβαμε σωστά !!!

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το γνωστό ζήτημα του κ. Πολάκη. Και το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο. Επειδή στις προηγούμενες κυβερνήσεις υπήρχε διαφθορά. Και επειδή και στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων έπαιρναν δάνεια. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνει και με τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης. Μάλιστα αν τα ποσά σε απόλυτους ρυθμούς είναι μικρότερα. Αυτή η κυβέρνηση είναι καλύτερη. Και αυτή είναι τώρα λογική κράτους μέλους της ευρωζώνης. Που το έτος 2019 θέλει να φύγει από την κρίση. Και να έχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, μετά το -25% που μετράει. Μάλιστα!!!

 
 
 

Ενδιαφέρουσα ιστορία

Και δεν κρύβουμε πως πολύ ενδιαφέροντα βρήκαμε τα όσα διαβάσαμε χθες στο dikaiologitika.gr, νομιμοποίηση δαπανών πολλών χιλιάδων προωθείται από το υπουργείο Υγείας μέσω του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από την Βουλή. Συνολικά, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί νομιμοποίηση περίπου 531 εκ ευρώ μέσω των προωθούμενων νομοθετικών διατάξεων.

Όπως αναφέρει ρητά, η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με το άρθρο 108 προβλέπεται «νομιμοποίηση δαπάνης ύψους 506,3 εκ € περίπου για επιδόματα, θέσεις που καταβλήθηκαν χωρίς να υφίστανται οι αντίστοιχες οργανικές μονάδες, καθώς και για βασικούς μισθούς που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου στους υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΚΕΛΠΝΟ».

Ειδικότερα, με την παράγραφο 1 του άρθρου 108 «θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες για επιδόματα θέσεις ευθύνης που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος σε πρόσωπα που άσκησαν εν τοις πράγμασι καθήκοντα προϊσταμένου οργανικών μονάδων στα δημόσια νοσοκομεία του εσύ χωρίς η ανωτέρω οργανικές μονάδες να προβλέπονται στους οικείους οργανισμούς».

Με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου «θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος σε φυσικά πρόσωπα για παρασχεθείσες αυτοπροσώπως υπηρεσίες καθαριότητας στον ΟΚΑΝΑ». Με την παράγραφο 3 « θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες για τα ποσά που δόθηκαν για επιδόματα θέσεις ευθύνης χωρίς να υφίστανται οι αντίστοιχες οργανικές μονάδες καθώς και για βασικούς μισθούς που καταβλήθηκαν ως την έναρξη ισχύος του παρόντος στους υπαλλήλους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Άλλη μια «ύποπτη» ρύθμιση αφορά τις δαπάνες του υπουργείου στην ΔΕΘ.

Το πολυνομοσχέδιο, με βάση το άρθρο 107 νομιμοποιεί δαπάνες ύψους 15, 3 εκ. Ευρώ του υπουργείου Υγείας για την συμμετοχή του στην ΔΕΘ. «Οι δαπάνες για συμμετοχή του υπουργείου υγείας στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης για το έτος 2018 θεωρούνται νόμιμες και κανονικές και εξοφλούνται στους δικαιούχους κατά παρέκκλιση των διατάξεων για την δέσμευση των πιστώσεων και κάθε άλλης σχετικής διάταξης σε βάρος των οικείων κωδικών αριθμών εξόδων του προϋπολογισμό του υπουργείου υγείας για το οικονομικό έτος για 2018» αναφέρει ρητά το σχετικό άρθρο.

 
 
 

Μάλιστα!!!

Όπως εύστοχα παρατήρησαν κάποιοι και εμείς διαβάσαμε χθες. Με μια μόνο εξαίρεση όλοι της φωτογραφίας που τραβήχτηκε κάποια στιγμή στη δεκαετία του '90. Της φοιτητικής παρέας του Αλέξη Τσίπρα. Και αν και ορισμένοι χωρίς ιδιαίτερες σπουδές. Έγιναν τελικά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ!!

Με τη σειρά από αριστερά στη φωτογραφία εικονίζονται. Καρανίκας, Ηλιόπουλος, Τσίπρας, Μπαζιάνα, Κουτεντάκης, Χατζηγεωργίου, άγνωστη, Τζανακόπουλος και Σακελαρίδης.

Προσωπικά δε θα μας πειράζει κάποιος να προωθήσει ανθρώπους που ήξερε και γνώριζε από τα φοιτητικά του χρόνια. Απλώς αυτοί να είναι ικανοί. Κάτι το οποίο όμως σπανίως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Και όχι μόνο από το Σύριζα, για να μην ξεχνιόμαστε.

 
 
 

Από τα γεννοφάσκια του Σύριζα…

Στα πολλά τρέλα που δε λείπουν από την ελληνική βουλή. Πυρά κατά του Θάνου Μωραϊτη εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη συμμετοχή του πρώτου στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ο υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά της κυβέρνησης που εξαπέλυε κατά το παρελθόν ο Θάνος Μωραϊτης, είπε ότι «εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος», προσθέτοντας ότι καθένας πριν μιλήσει πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του.

Εμείς πάντως τον κ. Κουρουμπλή τον καταλαβαίνουμε. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που είναι από τα γεννοφάσκια του Σύριζανα να αντέξει κάποιο στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ.

Απλώς δε μπορούμε να θυμηθούμε κάτι. Ο κ. Κουρουμπλή στα τόσα χρόνια που ήταν στο ΠΑΣΟΚ είχε προλάβει τον κ. Μωραϊτη; Αλλά θα μας πείτε. Και στο ΠΑΣΟΚ «σύντροφε» χαρακτήριζαν ο ένας τον άλλον. Και στο Σύριζα το ίδιο κάνουνε.

 
 
 

Έξυπνο

Και για να γελάσουμε και λίγο κλείνοντας. Εξαιρετικά έξυπνο βρήκαμε ένα πρόσφατο σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην Καθημερινή. 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....