Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 19/04/18

 

Πρώτες σημαντικές συναντήσεις

Ξεκινώντας με το τελευταίο ρεπορτάζ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ειδική συζήτηση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και στην οποία θα μετέχουν η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς, ο επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν και ο Τζακ Λιου (πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ).

 

Η εκδήλωση που έχει τίτλο «Η μεταρρύθμιση της ζώνης του ευρώ: Απόψεις εντός και εκτός Ευρώπης» με την Κριστίν Λαγκάρντ να έχει ρόλο συντονιστή. Η συζήτηση τουλάχιστον επίσημα θα εστιάσει στην αλλαγή της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, ωστόσο θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Και φυσικά το ενδιαφέρον στρέφεται στα όσα θα πουν όλοι οι αξιωματούχοι και κυρίως η Κ. Λαγκάρντ και ο νέος γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος πάντως το πιθανότερο είναι πως και πάλι σήμερα θα είναι προσεκτικός και θα μιλήσει για την υποχρέωση της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.


Ας κρατήσουμε πάντως ότι αυτή η συζήτηση γίνεται μόλις μερικές ώρες πριν το κρίσιμο  Washington Group. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο Washington Group θα έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σόλτς ο οποίος αναμένεται να δεχθεί πιέσεις προκειμένου να συναινέσει στις τεχνικές λύσεις που προκρίνει το ΔΝΤ. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους στο δημοσιονομικό μονοπάτι έως το 2022 και πλέον ζητά από τις χώρες της ευρωζώνης να διασφαλίσουν με αξιόπιστο τρόπο πως οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος θα μείνουν κάτω του 15% του ΑΕΠ έως το 2030 και κάτω του 20% του ΑΕΠ έως το 2060.

 
 
 

 

Ενδιαφέρουσα εξέλιξη

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πληροφορίες, πως οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον Π. Καμμένο πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Σύμφωνα τουλάχιστον με αυτές τις πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι πολίτες έχουν παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας και τον θεωρούν μέχρι και επικίνδυνο για τη χώρα. Και όλα δείχνουν ότι αυτό είναι που έχει κάνει τον Α. Τσίπρα να προσπαθεί όλο και πιο πολύ να απομακρυνθεί από τον πρώην σύντροφο του (για να πούμε και το καρφί μας).

 

Και όπως είναι λογικό έχουνε αρχίσει τα πονταρίσματα πότε αυτή η κυβέρνηση θα πέσει, με την άποψη μας να είναι η ίδια ότι πρόωρες εκλογές θα έχουμε μάλλον το φθινόπωρο.

 
 
 

 

Ας προσέξουμε πολύ … και τίποτα δε θα συμβεί …

 

Η άποψη από την πρώτη στιγμή ήταν ότι ένας από τους βασικούς λόγους που η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους ήταν ότι σύντομα στην Τουρκία θα γίνονταν πρόωρες εκλογές (σίγουρα υπάρχουν και τα ενεργειακά ζητήματα – έχουμε αναφερθεί σε αρκετά σχόλια μας στο GFF). Και τελικά ανακοινώθηκε χθες πως οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν στις 24 Ιουνίου.  Και όλοι καταλαβαίνουμε πως τουλάχιστον μέχρι τότε θα πρέπει ως Ελλάδα να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε όλες τις προκλήσεις των τούρκων (οι οποίες θα γίνουν για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης).

 

Πάντως, αν και οι περισσότεροι φοβούνται πως αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε θερμό επεισόδιο, εμείς πιστεύουμε το αντίθετο. Λίγο προσεκτικοί να είμαστε και τίποτα δε θα γίνει, παρά από τις επιθετικές δηλώσεις από όλα τα τουρκικά κόμματα, αφού όπως έχει αποδειχθεί και σε δημοσκοπήσεις, το ζήτημα των ελληνοτουρκικών πουλάει στη γείτονα χώρα.

 
 
 

 

Μα φυσικά

 

Και για να γελάσουμε και λίγο. Νομίζουμε πως είχαμε τη δήλωση της χρονιάς. Αυτή του κ. Κωστόπουλου, με τον πρώην εκδότη να δηλώνει πως με τα lifestyle περιοδικά του «άνοιξε τα μάτια» πολλών Ελλήνων που όπως είπε, «έψαχναν την Ευρώπη». «Με τα περιοδικά μου ξεβλάχεψα πολλούς Έλληνες» είπε ο Mr Imako.

 

Και πράγματι έχει δίκαιο. Πάλι καλά που ήταν ο κ. Κωστόπουλος και το «παλαιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ». Διαφορετικά ούτε μπορούμε να φανταστούμε πόσο χειρότερη θα ήταν αυτή η χώρα σήμερα.

 

 
 
 

Καμμένος για σημαίες: Τι έλεγε το 2015 και τι σήμερα

Και όπως σχολίαζαν και τα «Παραπολιτικά» …  Σε μια ακόμα «κωλοτούμπα» προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με το θέμα της σημαίας  που τοποθετήθηκε από τους τρεις νεαρούς στη βραχονησίδα του Αιγαίου «Μικρός Ανθρωποφάγος».

Η σημερινή δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τις κατά καιρούς δηλώσεις του ίδιου σχετικά με το θέμα της ελληνικής σημαίας .

Πιο συγκεκριμένα στις 28/6/15 κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ,ο υπουργός έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι: « μας ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, μας ζητούν να εγκαταλείψουμε την εθνική μας κυριαρχία, μας ζητούν να υποστείλουμε την πατρίδα» ενώ σε άλλη κομματική εκδήλωση κατά το παρελθόν ο Πάνος Καμμένος δήλωνε βέβαιος πως «εμείς την ελληνική σημαία δε θα την υποστείλουμε από κανένα ιστό, ότι και αν χρειαστεί να κάνουμε».

 

Σε αντίθεση με τις παραπάνω δηλώσεις του, ο υπουργός δήλωσε σήμερα ότι « η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας», συμπληρώνοντας «όταν λοιπόν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος».

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....