Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 19/12/18

 

Μεγαλώνει η ανησυχία των ξένων ….

Και δικαιολογημένα, ως βόμβα στον προϋπολογισμό χαρακτηρίζεται από όλους η επιστροφή των δώρων 2,5δις ευρώ που έδειξε το ΣΤΕ, σε συνέχεια των γνωστών αποφάσεων για μια σειρά αναδρομικών σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Και όλα αυτά με τη χώρα να έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και τους πάντες να παραδέχονται (όπως τελευταία ο ΣΕΒ) πως η χώρα βρίσκεται μεν σε ανάπτυξη, αλλά με ρυθμούς σημαντικά μικρότερους από ότι θα έπρεπε για μια χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της.  Και μπορεί η κυβέρνηση να εμφανίζεται απόλυτα ψύχραιμη με όλα αυτά τα ζητήματα και να πανηγυρίζει με κάθε ευκαιρία για το τέλος των μνημονίων. Οι ξένοι όμως εμφανίζονται αρκετά ανήσυχοι με όλα αυτά. Και ναι μεν έχουνε βαρεθεί να ασχολούνται πλέον με τη χώρα μας. Και δικαιολογημένα μετά από τόσα χρόνια. Σίγουρα όμως το τελευταίο πράγμα που θέλουνε είναι να βρεθεί ξαφνικά η χώρα μπροστά σε ένα νέο αδιέξοδο και μια νέα δημοσιονομική εκτροπή. Μην θεωρούμε λοιπόν καθόλου απλές αυτές τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης, οι οποίες αποτελούν μια δημοσιονομική βόμβα για τη χώρα μας, ειδικά όταν όλα αυτά συμβαίνουνε σε μια χαλάρωση που δημιουργεί η προεκλογική περίοδος.

 
 
 

Αποφάσεις και έξοδος στις αγορές!!!

Και να μην ξεχνάμε και κάτι άλλο πολύ βασικό. Ότι αυτές οι ειδήσεις μαθαίνονται στο εξωτερικό και τους ξένους επενδυτές – ανάμεσα σε άλλα αναπαράγονται από τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ. Και η χώρα ασχέτως του μαξιλαριού ασφαλείας έχει ανάγκη να βγει στις αγορές. Και όσο τα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία διατηρούνται (ειδικά σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία δεν τα πηγαίνει καλά). Τόσο πιο επικίνδυνο είναι η χώρα να μην μπορεί να βγει με επιτυχία στις αγορές. Και οι μήνες να περνάνε και το ένα να φέρει το άλλο. Και όπως και άλλες φορές έχουμε σχολιάσει. Αν περάσουμε μήνες και η χώρα δεν καταφέρει να βγει στις αγορές, τόσο τα πράγματα θα μπορούσανε για την ελληνική οικονομία να γίνουνε επικίνδυνα. Μέχρι και με κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε μια κρίση και ας ακούγεται αυτό κάπως υπερβολικό.

 
 
 

Το ερώτημα της ημέρας

Και σε αυτό το σημείο θα θέσουμε το ερώτημα της ημέρας.

Πως γίνεται τα ελληνικά δικαστήρια να δικαιώνουνε κάθε μορφής διεκδικήσεων για αναδρομικά;

Φαίνεται πως είναι εντελώς τυχαίο πως οι συγκεκριμένες αποφάσεις αφορούν τους ίδιους τους δικαστικούς ως δημοσίους υπαλλήλους – λειτουργούς.

Όχι για μην λέμε πως η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα δε λειτουργεί γρήγορα και δεν είναι δίκαιη. Ειδικά όταν οι αποφάσεις αφορούν και τους ίδιους τους δικαστικούς ….. στους οποίους με τη σειρά επιστρέφονται χρήματα ….

 
 
 

Μάλιστα

Επεισοδιακή ήταν η συνέντευξη του επικεφαλής του «DiEM25» Γιάνη Βαρουφάκη σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να αποχωρεί αιφνιδίως από τη συζήτηση!

Εμφανώς ενοχλημένος, ο κ. Βαρουφάκης είπε στους δημοσιογράφους του Super B ότι τον διέκοψαν και ότι για αυτό το λόγο θα… διακόψει και αυτός τη συνομιλία.

Είχε προηγηθεί ερώτημα ενός εκ των δημοσιογράφων, το οποίο ο πρώην υπουργός είπε πως δεν άκουσε.

Επειδή, όμως, «τον διέκοψαν» και δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει τον συλλογισμό του, ο κ. Βαρουφάκης πέταξε τα μικρόφωνα και τα ακουστικά και αποχώρησε, αφήνοντας τους δημοσιογράφους με… ανοιχτό το στόμα. 

Την άποψη μας για τον αλλοπρόσαλλο κ. Βαρουφάκη την ξέρετε εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια την άποψη μας την είχαμε πει από τις πρώτες ημέρες που ο κ. Τσίπρας τον έθεσε ΥΠΟΙΚ. Φυσικά ξεπέρασε και τις προσδοκίες μας, κάνοντας ομολογουμένως στη χώρα μια εντυπωσιακή ζημία, οδηγώντας ανάμεσα σε άλλα σε capital controls, κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών. Και όλα αυτά με τη σειρά τους στο πλήρες dilution των μετόχων στα τέλη του 2015.

 
 
 

Θέλει ο Πετσίτης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει

«Πάρτι» γίνεται στην Τσακάλωφ από τους θαμώνες του γνωστού μπαρ-ρεστοράν όπου σύχναζε ο «Μανόλο του Παππά».

Όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη όλοι έχουν να διηγηθούν και μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον κ. Πετσίτη και κυρίως πώς ο ίδιος διαφήμιζε τις γνωριμίες του, όχι μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον Νίκο Παππά, αλλά και με γνωστό καναλάρχη, καθώς και με τον Λάκη Λαζόπουλο. Εκαναν πολλή παρέα με τον κ. Λαζόπουλο, ακόμα και στις παραστάσεις του πήγαινε. Κατά μία εκδοχή ο Πετσίτης δεν διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του κ. Τσίπρα Νίκο Καρανίκα, αν και είχαν συναντηθεί αρκετές φορές.

Καμάρωνε ο «κολλητός του Παππά» επειδή βρήκε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015 και για το γεγονός ότι μπαινόβγαινε στο Μαξίμου αλλά και για τις σχέσεις που είχε με υπόδικους επιχειρηματίες, όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς και για την έμμισθη ενασχόλησή του με την τηλεόραση του Alpha και με τον καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά.

Τους έκαψε όλους μαζί με λίγα λόγια...

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....