Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 21/03/19

 

Θα ήθελαν …. Αλλά …..

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε και την έρευνα της ΕΚΤ, με βασικό συμπέρασμα πως έξι στους δέκα Έλληνες επιστήμονες εξωτερικού θα ήθελαν να γυρίσουνε. Προσωπικά θεωρούμε πως αυτό το ποσοστό μικρό. Εμείς πιστεύουμε πως 8 στους 10 θα ήθελαν να επιστρέψουνε. Είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας άνθρωπος να θέλει να γυρίσει στην πατρίδα του.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι ποσοστό θέλει να επιστρέψει. Το πρόβλημα είναι αν υπάρχουνε οι συνθήκες για να πάρει κανείς την απόφαση της επιστροφής. Και λυπούμαστε. Αλλά όταν το 2019, σε αυτή τη χώρα συζητάμε για τον εμφύλιο, με ατάκες ανάμεσα σε άλλα: “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά” …. Και άλλες τέτοιες παρωχημένες αηδίες. Και όταν ακόμη και μετά από 10 χρόνια κρίσης, η βάση του ελληνικού παραγωγικού μοντέλου είναι: «Πως θα διορίσουμε περισσότερο κόσμο στο δημόσιο, χωρίς να μας πάρουνε χαμπάρι οι κακοί ξένοι» …. Μην περιμένουμε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, οι έλληνες που έφυγαν εκτός συνόρων. Και φυσικά μην ελπίζουμε σε ουσιαστική αναστροφή του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος.

Γιατί απλά και για ακόμη μια φορά, κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Σε κάτι που πολύ καλά ξέρουμε να κάνουμε σε αυτή τη χώρα.

 
 
 

Μάλιστα….

Και πώς να επιστρέψουνε στην Ελλάδα. Ότι πριν από μερικές ημέρες, η κεντρική είδηση του ΑΜΠΕ ήταν:

Έρευνα ΑΠΕ-ΜΠΕ: Περισσότεροι από 40 δήμαρχοι απ΄ όλη την Ελλάδα ζητούν προσλήψεις σε ΟΤΑ. Και η είδηση συνέχιζε … Αλ. Χαρίτσης: «Πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ» …

Δε θέλουμε να γινόμαστε γραφικοί. Ούτε συνεχώς να γκρινιάζουμε ….. Αλλά δε γίνεται έτσι. Δε γίνεται να βγει έτσι η χώρα από την κρίση. Αργά ή γρήγορα κινδυνεύουμε να πέσουμε πιο βαθιά, μέχρι και να οδηγηθούμε σε νέα κρίση. Και την επόμενη φορά, η φτώχια – μιζέρια για τον ελληνικό λαό, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού ήδη έχει καεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του λίπους των ελληνικών νοικοκυριών.

 
 
 

Μήπως στο άλλο 5% να δώσουμε προαγωγή;  

Και για να πούμε και το καρφί μας. Διαβάσαμε πως το 95% των δημοσίων υπαλλήλων θα προσφύγουν στα δικαστήρια για τα αναδρομικά και όχι μόνο (13-14ος μισθός κτλ). Και αναρωτιόμαστε. Μήπως να βρούμε ποιό είναι το άλλο 5% και να του δώσουμε bonus και προαγωγή. Ξέρουμε ότι αυτό που γράφουμε μπορεί να ακούγεται υπερβολικό. Αλλά μπορεί και να μην είναι έτσι.

 
 
 

Να βάλουνε μυαλό

Και σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία τώρα, με τη βλακεία του παγκόσμιου κινήματος «δεν εμβολιάζομε» να έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Πολιτικός στην Ιταλία, που προέτρεπε τους πολίτες να μην κάνουν εμβόλια, κόλλησε ανεμοβλογιά. Και φυσικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει χοντρό τρολάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα ανεμοβλογιάς …. Και όλοι καταλαβαίνουμε τι έγινε στη γειτονική χώρα….

 
 
 

Απλά δείτε το

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Με το παρακάτω video ακόμη γελάμε. Πραγματικά αξίζει να το δείτε…

 

 
 
 

Μη γαργαλάτε τον Αλέξη

Τα ακόλουθα σχολίασε ο «Βηματοδότης» …. Μη… γαργαλάτε τον Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) και αποφασίσει ξαφνικά πρόωρες εκλογές, αντί να τις κάνει τον Οκτώβριο, όπως διατυμπανίζει τελευταίως. Γιατί, όπως μου λένε από τη ΝΔ, όσο μακρύτερα μεταθέτει την ημερομηνία των εκλογών τόσο θα αυξάνεται η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο διατηρεί την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λόγω και της χαλαρότητας της ψήφου, δεν θα είναι ανάλογο των προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει στην κοινή γνώμη η Νέα Δημοκρατία, και θα μπορεί να εκληφθεί από την κυβέρνηση ως σήμα ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά και ότι οι εθνικές εκλογές παίζονται. Αλλά, πάλι λένε στη ΝΔ, ποιος πιστεύει τον κ. Τσίπρα που λέει ότι θα κάνει τις εκλογές τον Οκτώβριο; Ποιος εγγυάται ότι εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συμφέρει τον κ. Τσίπρα δεν θα προκηρύξει εκλογές;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....