Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 21/05/18

 

Ενδιαφέρουσα εβδομάδα

Δε θα χρησιμοποιήσουμε την λέξη κρίσιμη επειδή είναι πλέον μια πολύ κουραστική φράση (μετά τις τόσες πολλές φορές έχει ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης), αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή που ξεκινάει σήμερα θα είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα εβδομάδα. Μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα που ξεκινάει με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Πέραν όμως της τεχνικής συμφωνίας, το ζήτημα που θα μας απασχολήσει από εδώ και πέρα θα είναι το ζήτημα του χρέους. Και μετά τα όσα έχουνε συμβεί τελευταία, δεν αποκλείεται τις επόμενες 2 εβδομάδες και μέχρι τα τέλη Μαΐου (αρχές Ιουνίου) να έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα της συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Προσωπικά συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως οι περισσότερες πιθανότητες είναι να έχουμε την αποχώρηση του ταμείου από το πρόγραμμα. Μια αποχώρηση για την οποία εμείς επιμένουμε πως οι βάσεις έχουνε μπει από το περσινό καλοκαίρι, όταν ενόψει των γερμανικών εκλογών του προηγούμενου φθινοπώρου, όλες οι πλευρές είχαν κρατήσει χαμηλούς τόνους. 

Σε κάθε περίπτωση η εβδομάδα θα είναι ενδιαφέρουσα. Και σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, ας κρατήσουμε τις τελευταίες δηλώσεις από τη Γερμανία: «Το θέμα του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup. Εκεί οι θεσμοί θα ενημερώσουν για το πού βρίσκονται τα πράγματα και τότε θα μπορέσουμε κι εμείς πάλι να ενημερώσουμε για την κατάσταση. Πέρα από αυτό δεν υπάρχουν νεότερα».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο παροχής προληπτικής πιστωτικής γραμμής μετά το τέλος του προγράμματος, ο κ. Κόλμπεργκ επανέλαβε ότι «το θέμα τώρα είναι η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία είναι σε εξέλιξη και όλα τα περαιτέρω βήματα θα πρέπει να αποφασιστούν στον κατάλληλο χρόνο» (φυσικά αργότερα και το ΣΚ έκλεισε και η τεχνική συμφωνία).

 
 
 

«Μακεδονικό»

Τώρα όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων, αν και το Ίλιντεν κάηκε μέσα σε μόλις δύο 24ώρα, οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πως στο τέλος θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν σε κάποιο όνομα. Οι συζητήσεις όλους αυτούς τους μήνες έχουν περάσει από πολλά κύματα. Ωστόσο πλέον νιώθουμε πως και οι δύο πλευρές θέλουν να υπάρξει συμφωνία. Και το θέλουνε σε μεγάλο βαθμό, υπό την πίεση και των ξένων χωρών (κυρίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας). Και χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο. Το ότι οι δύο πλευρές το θέλουνε τόσο πολύ, μπορεί στο τέλος να οδηγήσει σε συμφωνία.

 
 
 

Δεν πιστεύουμε πως οι ξένοι μπαίνουν σε τέτοιες λογικές

Με τις ΗΠΑ αλλά και άλλες χώρες να πιέζουν για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουνε όπως η ελληνική κυβέρνηση έχει μπει σε μια λογική ανταλλαγής. Κλείνουμε το όνομα, δώστε μας κάτι στο ελληνικό χρέος και το ελληνικό πρόγραμμα γενικά.

Προσωπικά δεν αποκλείουμε τίποτα. Πιστεύουμε όμως τέτοια σενάρια είναι στα πλαίσια του τρόπου που σκεφτόμαστε ως έλληνες. Δε νομίζουμε πως οι ξένοι μπαίνουνε σε τέτοιες λογικές ανταλλαγής. Τουλάχιστον σε σημαντικό βαθμό. Μπορεί να επηρεάσει κάπως θετικά το κλείσιμο μιας συμφωνίας για την ονομασία, ωστόσο δεν πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια προ-συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Κλείνουμε την ονομασία των Σκοπίων μας δίνεται κάτι στο χρέος ή για παράδειγμα όπως είχε ακουστεί παγώνουν οι μειώσεις στις συντάξεις. Αυτά θα τα χαρακτηρίζαμε περισσότερο θεωρίες συνομωσίας …. και τίποτα περισσότερο…

 
 
 

Αθάνατη Ελλάδα

Την ιστορία με την Unicef και τα όσα γίνονταν στο ελληνικό της γραφείο είναι σε γενικές γραμμές γνώστη. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες βγήκε το πόρισμα της Delloite για το ελληνικό γραφείο της Unicef. Και τα όσα σημειώνονται είναι χαρακτηριστικά του τι γίνονταν και πόσα χρήματα έχουν φαγωθεί. Ταξίδια στην Ευρώπη και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, συνεννοημένοι λογιστές , ακριβά restaurant, ανθυγιεινά επιδόματα, σε ένα ετήσιο φαγοπότι το οποίο υπολογίζεται στα περίπου 1,5-2εκ ευρώ.

 

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της Deloitte. Με τα χρήματα της Unicef οι υπάλληλοι αγόραζαν πανάκριβα πλακάκια μπάνιου (στη μια περίπτωση με 100 ευρώ το μ2!!!), έκαναν ακριβές ανακαινίσεις σπιτιών και πολλά άλλα. Επίσης υπάρχει μια μαύρη τρύπα περίπου 350.000 ευρώ από χορηγίες, με στελέχη της Unisef Ελλάδας με λογιστές να έχουν υπεξαιρέσει τα χρήματα.

 

Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως όπως διαβάσαμε όταν ξεκίνησε ο έλεγχος, άρχισαν απειλές κατά της οικονομικής ελέγκτριας που αποτέλεσε την αρχή για την αποκάλυψη του σκανδάλου. Μάλιστα υπήρξε επίθεση και ξυλοδαρμός της σε μία σύσκεψη! Στη συνέχεια επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αμφισβητήσουν το πτυχίο της!!!

 

Και φυσικά, γιατί το χάλι αυτής της χώρας δεν έχει όρια. Και τα λεφτά έφαγαν κάποιοι. Και η χώρα διασύρθηκε με την Unicef να βάζει λουκέτο στο ελληνικό παράρτημα …. Και αυτοί οι ίδιοι έφθασαν στο σημείο να ζητάνε τα ρέστα, αντί να ζητήσουν συγνώμη. Γιατί σε αυτή τη χώρα πάντα έχουμε δίκαιο και πάντα φταίνε οι άλλοι.

 
 
 

Εμείς όμως αυξάνουμε τη φορολογία

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε πως η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία 27η θέση το 2018, όπως και το 2017, μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ στο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (Digital Economy and Society Index-DESI), ο οποίος αξιολογεί την ψηφιοποίηση κάθε χώρας, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και φυσικά εμείς ως χώρα και ως κυβέρνηση τι σκεφτήκαμε να κάνουμε; Να βάλουμε φόρο σε tablet, smartphone και άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Γιατί σε αυτή τη χώρα η εξυπνάδα περισσεύει.

Με καλά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ο κ. Καρανίκας τι κάνει; Ασχολείται θα μας πείτε αυτόν τον καιρό με τις επενδύσεις στην Κάνναβη.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....