Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 23/04/18

 

Πήγαν καλά τα πράγματα

Ξεκινώντας και κάνοντας έναν απολογισμό των όσων έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ και την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, θα λέγαμε πως τα πράγματα σε γενικές γραμμές εξελίχθηκαν καλά. Αρκετά καλά και σίγουρα αρκετά καλύτερα από ότι οι περισσότεροι ανέμεναν πριν ξεκινήσουν οι συναντήσεις. Σίγουρα υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα και υπήρχαν θέματα για τα οποία γκρινιάζουν οι ξένοι αξιωματούχοι (και δικαιολογημένα, όπως για τις καθυστερήσεις για τα προαπαιτούμενα). Ωστόσο η στάση των ξένων αξιωματούχων απέναντι στη χώρα μας είναι πολύ πιο φιλική από ότι αναμένονταν. Και τα θετικά πρέπει να τα λέμε. Και όπως και άλλες φορές έχουμε γράψει, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως λίγο προσεκτικοί να είναι στην ελληνική κυβέρνηση, οι τελικές αποφάσεις μπορεί και να μας εκπλήξουν θετικά.   

 
 
 

Μυστικές δημοσκοπήσεις  

 

Στην εσωτερική επικαιρότητα τώρα, σας αποκαλύπτουμε πώς στο εσωτερικό του Σύριζα έχει δοθεί η εντολή για συνεχείς μυστικές δημοσκοπήσεις. Και αν και αυτό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στα κόμματα, τον τελευταίο καιρό ο Σύριζα προχωράει σε όλο και περισσότερες μυστικές δημοσκοπήσεις. Και αυτό το ερμηνεύει κανείς όπως θέλει.  

 
 
 

Πως τόλμησε να πει κάτι τέτοιο

Εμείς πάντως αναρωτιόμαστε και για κάτι άλλο. Πως τόλμησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος να πει «πως το 2019 δεν θα υπάρχουν επαρκή δημοσιονομικά περιθώρια ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές». Πάντως κακά τα ψέματα, ο κ. Λιάκος είναι ένα ακόμη πρόσωπο της κυβέρνησης που λέει την αλήθεια, σε αντιδιαστολή με τον ίδιο τον πρωθυπουργό που συνεχίζει να μιλάει για καθαρή έξοδο και αρχίζει και πάλι να "τάζει λαγούς με πετραχήλια" στον ελληνικό λαό.

 
 
 

 

Για να μην ξεχνιόμαστε

 

 Όχι φυσικά ότι δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, αλλά με αφορμή την ενοικίαση των γαλλικών φρεγατών (για τις οποίες πανηγυρίζει τώρα κυβέρνηση), αξίζει να θυμηθούμε πως ακατάλληλες για την Ελλάδα χαρακτήριζε τις φρεγάτες τύπου FREMM ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στη Θεσσαλονίκη.

 

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης τασσόταν εναντίον του μοντέλου ενοικίασης οπλικών συστημάτων, αποκαλώντας οξύμωρο το να ζητάει η χώρα βοήθεια από τους εταίρους της και αυτοί τα της νοικιάζουν οπλικά συστήματα με υψηλό κόστος. Το χαρακτηριστικό τμήμα της συνέντευξης έχεις ως εξής:

 

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν, να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο.

 

Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο.»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την ιδέα για τη ναυπήγηση «εθνικού πλοίου» και αναφέρθηκε σε πρόταση που κατατέθηκε τον Ιούνιο από το Τμήμα Ναυπηγικής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και από το Τμήμα Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 
 
 

Σωστό

Εξαιρετικά εύστοχο θα χαρακτηρίζαμε το παρακάτω σκίτσο. Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Το σκίτσο τα λέει όλα.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....