Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 23/10/18

 

Σχεδόν μάθαμε ποιός είναι ο σχεδιασμός

Νομίζουμε πως σχεδόν πλέον μάθαμε ποιος είναι ο σχεδιασμός που έχει η κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες και τον χρόνο των εκλογών. Βάζοντας τα λοιπόν όλα κάτω και κυρίως ακούγοντας τις νέες δηλώσεις του πάντα απίστευτου κ. Καμμένου το Σαββατοκύριακο. Τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου. Και γενικά τις πληροφορίες που υπάρχουν εδώ και καιρό. Τα πράγματα αρχίζουνε να ξεκαθαρίζουνε.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει το ζήτημα των Σκοπίων στη βουλή κατά το Μάρτιο. Αυτό ουσιαστικά «αποκάλυψε» το ΣΚ ο κ. Καμμένος. ΟΙ ΑΝ.ΕΛ (ή τέλος πάντων ότι θα έχει απομείνει από το κόμμα) θα αποχωρήσουνε (περίπου δηλαδή, γιατί αν χρειαστεί θα δώσουνε ψήφο εμπιστοσύνης – αν και δεν θα συμμετέχουνε στην κυβέρνηση). Η κυβέρνηση θα έχει φροντίσει νωρίτερα (αν σχεδόν δεν το έχει κάνει ήδη) να έχει βρει τους βουλευτές που θα ψηφίσουνε την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» και πιθανόν να στηρίξουνε την κυβέρνηση για μερικούς μήνες.

Και μάλλον το Μάιο θα έχουμε πολλαπλές εκλογές (ευρωεκλογές, τοπικής αυτοδιοίκησης, εθνικές), ένα σενάριο το οποίο έτσι και αλλιώς υπάρχει εδώ και εβδομάδες.

Τώρα στο Σύριζα επιμένουνε πως θα καταφέρουνε να φτάσουνε μέχρι το φθινόπωρο, ωστόσο αν και τίποτα δεν αποκλείεται, το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε εκλογές το Μάιο. Έτσι και αλλιώς φθάνοντας το Μάιο, μικρή σημασία έχουν πλέον μερικοί μήνες.  

 
 
 

Δεν είναι κακή επίδοση  

Ασχέτως πάντως όλων των παραπάνω και της συνεχής μουρμούρας η οποία υπάρχει στο εσωτερικό της χώρας, εμείς θα τολμήσουμε (γιατί ξέρουμε πως αρκετοί δε συμφωνούνε) να επαναλάβουμε αυτό το οποίο λέμε εδώ και αρκετό καιρό. Πως η χώρα και η ελληνική οικονομία τα χειρότερα τα έχουμε δει (με το πρόβλημα να είναι η αδυναμία να επιτευχθεί ένα σημαντικός ρυθμός ανάπτυξης και γενικά ότι η χώρα βρίσκεται σε μια διαρκή μιζέρια).

Και αυτό θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Και θα το κάνουμε με αφορμή τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της χώρας. Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε, το δημοσιονομικό πλεόνασμα για το 2017 διαμορφώθηκε στο 0,8% του ΑΕΠ, έναντι 0,5% το 2016. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε η Ελλάδα το 2017 κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ ή πλεόνασμα 7,010 δισ. ευρώ.

Και το ότι η χώρα έχει φθάσει στο σημείο να έχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ είναι τεράστια υπόθεση. Ξέρουμε πως στο περισσότερο κόσμο δε λέει τίποτα. Αλλά είναι μια μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσμα των θυσιών όλων αυτών των ετών, ειδικά όταν κανείς βλέπει που ήμασταν αρκετά χρόνια πριν (και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν κάναμε αυτά τα συνεχή μπρος - πίσω).

 
 
 

Επειδή γίνεται και η όλη συζήτηση με την Ιταλία

Και επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για τον ιταλικό προϋπολογισμό (σήμερα αναμένεται η απάντηση της Κομισιόν – που όλα δείχνουνε πως θα τον απορρίψει - αν και όλα θα γίνουνε με πολύ ήπιο τρόπο, με αναφορές σε διαπραγματεύσεις), καλό θα είναι κανείς να ρίξει μια ματιά στις επιδόσεις του 2017. Και αυτό γιατί διαπιστώνει πως υπάρχουν δύο χώρες της ευρωζώνης που κατέγραψαν δημοσιονομικό έλλειμμα ίσο ή άνω του ορίου του 3% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα η Ισπανία (-3,1%) και η Πορτογαλία (-3%). Ακόμη όμως πιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η Γαλλία κατέγραψε δημοσιονομικό έλλειμμα (-2,7%) και η Ιταλία (-2,4%). Τα χαμηλότερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην ΕΕ κατέγραψαν η Ιρλανδία (-0,2%), η Εσθονία (-0,4%), η Λετονία (-0,6%) και η Φινλανδία (-0,7%).

 

Για την ιστορία, τα υψηλότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα στην ΕΕ κατέγραψαν το 2017 η Μάλτα (+3,5%), η Κύπρος (+1,8%), η Σουηδία (+1,6%), η Τσεχία (+1,5%), το Λουξεμβούργο (+1,4%), η Ολλανδία (+1,2%), η Βουλγαρία και η Δανία (1,1%) και η Γερμανία (+1%).

 
 
 

ΑΝ.ΕΛ

Τώρα όσον αφορά την εικόνα που υπάρχει στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ, μετά και την τελευταία ένταση μεταξύ Καμμένου – Κουίκ (με αυτούς τους απερίγραπτους χαρακτηρισμούς) και το μέλλον των ΑΝ.ΕΛ. Η απάντηση μας θα είναι εξαιρετικά σύντομη. Ποίοι ΑΝ.ΕΛ; Προσωπικά πιστεύουμε πως μετά τα όσα έχουνε γίνει, το κόμμα ουσιαστικά δεν υφίσταται. Και χωρίς καν να ξέρουμε αν θα κατέβουνε στις επόμενες εκλογές. Επειδή το πιθανότερο είναι πως ναι, πιστεύουμε πως πολύ δύσκολα ο κ. Καμμένος θα πάει πάνω από 2%.

 
 
 

Οι φίλοι μας οι ρώσοι

Και επειδή αρκετές φορές έχουμε σχολιάσει δεικτικά την «περίεργη» αυτή αγάπη που υπάρχει στη χώρα μας με τους Ρώσους. Και γενικά αυτήν την ακατανόητη εγχώρια «ρωσολαγνεία. Ας διαβάσει κανείς προσεκτικά τις τελευταίες δηλώσεις της ρωσικής πρεσβείας των Σκοπίων. Η Ρωσία δεν δέχεται να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, δηλαδή το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» («Σεβέρνα Μακεντόνια»). Για τη Ρωσία η ΠΓΔΜ έχει όνομα και είναι το σκέτο «Μακεδονία». Ανέφερε η ρωσική πρεσβεία.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....