Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 24/07/18

 

Πέμπτη – Παρασκευή

Σε σχέση και με τα όσα είχαν γραφθεί χθες στο GFF, ενδιαφέρουσες ειδήσεις θα πρέπει να αναμένονται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Ειδικότερα, την Πέμπτη τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη, με τα επιτελεία των τραπεζών αλλά και το ελληνικό υπουργείο οικονομικών να περιμένουνε τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για θέματα νομισματικής πολιτικής.

Όπως όλα δείχνουν, από τη συνεδρίαση αναμένεται να αποσαφηνιστεί πλήρως το θέμα της άρσης του waiver μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα προσαρμογής. Και φυσικά γίνεται αντιληπτό πως το ζήτημα ενδιαφέρει τις ελληνικές τράπεζες, καθώς μεταφράζεται σε αύξηση του κόστους δανεισμού. Σε κάθε περίπτωση η άρση έχει προεξοφληθεί, καθώς ο κανονισμός της ΕΚΤ δεν επιτρέπει τη διατήρηση του waiver για χώρες εκτός προγράμματος ή για χώρες τα ομόλογα των οποίων δεν έχουν υψηλή βαθμολογία από τους επενδυτικούς οίκους. Ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, θυμίζοντας πως και ο Μ. Ντράγκι σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα σενάρια.

Πέραν όμως της Πέμπτης και του Μ. Ντράγκι, με μεγάλο ενδιαφέρον θα αναμένεται και η Παρασκευή. Και αυτό γιατί θα έχουμε τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ  στην Ουάσιγκτον, όπου θα συζητηθεί η έκθεση του άρθρου 4 του Ταμείου για την Ελλάδα και ειδικά η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και στα πλαίσια της συνεδρίασης του ΔΝΤ, σε μεγάλο βαθμό θα διαφανεί τι ρόλο θα διαδραματίσει το ΔΝΤ στο νέο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας της χώρας μας, αλλά και τις προτεραιότητες που θα θέσει κατά την επόμενη κάθοδο των κλιμακίων του στην Ελλάδα στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της πρώτης «μεταπρογραμματικής επισκόπησης» (Post-Program Monitoring) της ελληνικής οικονομίας.

 
 
 

 

Folli – Follie

Από μια διαφορετική προσέγγιση θα αναφερθούμε και εμείς σήμερα στην Folli – Follie, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106a (και εδώ όλα έγιναν με άκρα μυστικότητα και χωρίς να έχουνε ενημερωθεί οι επενδυτές για την αρχική αίτηση).

Δεν κρύβουμε λοιπόν πως έχουμε μια μεγάλη απορία. Πως θα τελειώσει νομικά αυτή η ιστορία. Και το λέμε αυτό θυμίζοντας για παράδειγμα πως σε μερικά από τα πρόσφατα θρυλικά “party” της οικογένειας Κουτσολιούτσου συμμετείχαν αρκετοί γνωστοί έλληνες πολιτικοί και όχι μόνο. Γιατί κακά τα ψέματα. Αν αυτά είχανε γίνει σε μια ξένη χώρα, ήδη οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείες θα είχανε συλληφθεί για μια σειρά κακουργημάτων.

Φυσικά στην Ελλάδα ισχύουν άλλα πράγματα.

 
 
 

Για ακόμη μια φορά διέπρεψε αυτός ο λαός …

Και για ακόμη μια φορά χθες διαπρέψαμε ως λαός. Με ενδιαφέρον λοιπόν διαβάσαμε πως στη μεγάλη πυρκαγιά της Κινέττας, για αρκετές ώρες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν αρκετά από τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Και γιατί έγινε αυτό; Γιατί κάποιοι ελληναράδες είχανε κλείσει τη ΛΕΑ. Και όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις. Δε σωζόμαστε με τίποτα.

 
 
 

Μάλιστα!!

Είναι γνωστό πως μας αρέσει κατά καιρούς να βάζουμε σκίτσα ή κάποιες ιστορίες που μας κάνουνε να γελάμε. Νομίζουμε ότι η συνέντευξη του απίστευτού κ. Σώρρα στο Έθνος της Κυριακής ήταν ότι πρέπει για να γελάσει κανείς με την ψυχή του.

Βέβαια η αλήθεια είναι πως η μεγάλη απορία παραμένει η ίδια. Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος (λυπόμαστε αλλά δε μπορούσε να χρησιμοποιήσουμε άλλο χαρακτηρισμό) για να δηλώνει οπαδός του Σώρρα.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο Αρτέμης Σώρρας αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα για τον ίδιο και το κόμμα του «Ελλήνων Συνέλευσις», κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη επειδή έχει το... 42% της Ελλάδος.

«Εγώ δεν θα βάλω καμία υποψηφιότητα για να βγω βουλευτής. Η φυλακή θα μου δώσει μεγάλη ώθηση» δηλώνει και.. προβλέπει: «Θα συμμετέχουν στις εκλογές 600 δικοί μου βουλευτές. Πόσοι θα βγουν; 300, 200. Οι άλλοι όπου πάνε να μιλήσουν τρώνε ξύλο. Θα πάρουν οι Ελληνες την Ελλάδα στα χέρια τους και τότε θα κουβεντιάσω με όλα τα ζωντανά».

Οπως λέει ο Σώρρας «έχω έναν τεράστιο πολιτικό αντίκτυπο, που δεν θα ξαναπάρουν ούτε τη δικιά τους ψήφο. Η δύναμη μου είναι κρυμμένη, έχω 33% ήδη από το 2014 και σήμερα είμαι στο 42%. Όλοι θέλουν να τελειώσουν με αυτό το καθεστώς, ακόμα και οι καθεστωτικοί που είναι πια σκελετωμένοι. Η ένωση των Ελλήνων θα φέρει τέλος στη δυναστεία. Η Ελληνική Πολιτεία είναι προ των πυλών και θα λειτουργεί με Εθνοσυνέλευση».

 
 
 

Νόμος... Πουλάκη

Τα παρακάτω έγραψε ο «Βηματοδότης» … Δόξα μεγάλη κέρδισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης από τον νόμο για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενας νόμος που έχει αναστατώσει τους δήμους και τις περιφέρειες όλης της χώρας και όχι μόνο. Αναστάτωσε και τους βουλευτές κυρίως της Β' Αθηνών με την κατάτμηση της χαώδους αυτής περιφέρειας...

nnn

Οφείλω, ωστόσο, μια διευκρίνιση. Ο συγκεκριμένος νόμος φέρει τη σφραγίδα του Κώστα Πουλάκη, γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος έδωσε μάχη για να τον περάσει. Πρέπει συνεπώς να καταχωριστεί ως «νόμος Πουλάκη» και όχι ως «νόμος Σκουρλέτη». Να σημειώσω επίσης ότι ο κ. Πουλάκης είναι υπέρμαχος της επόμενης αλλαγής, της κατάργησης του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές. Και απ' ό,τι μαθαίνω, αυτή βρίσκεται στον δρόμο και έρχεται παρά τις διαφωνίες ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (όσοι έχουν απομείνει) που λένε, εάν καταργηθεί ο σταυρός, ποιος θα τρέχει για να φέρνει ψήφους;

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....