Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 26/07/19

 

Σίγουρο πια

Ξεκινώντας με την τελευταία ειδησεογραφία. Και ξεκινώντας με θετικές ειδήσεις. Επιβεβαιώνεται πλέον από όλες τις πλευρές πως προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε την πλήρη άρση των capital controls. Την πλήρη άρση των capital controls, 4 χρόνια και μερικούς μήνες μετά την επιβολή τους. Και αυτή είναι μια ομολογουμένως θετική είδηση, αφού πέραν του κομματιού της ψυχολογίας θα βοηθήσει και στην αναβάθμιση των ελληνικών αξιόγραφων (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα). 

 
 
 

Και άλλες θετικές ειδήσεις …

Και ας συνεχίσουμε με θετικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία. Όλα δείχνουνε πως κατά τον επόμενο μήνα θα υπάρξουνε και αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, με πιθανές εκπλήξεις (μεγαλύτερες της μιας βαθμίδας). Επίσης, βλέποντας και τα τελευταία θετικά report της Citi, αλλά επί της ουσίας και την τελευταία έκθεση της Moody’s. Και όλα δείχνουνε πως οι θετικές εκθέσεις για την ελληνική οικονομία θα συνεχιστούνε.

 
 
 

Ιστορικές στιγμές

Και θα επιστρέψουμε στο ζήτημα των capital controls. Θεωρούμε πως είναι τεράστιο λάθος να ξεχάσουμε την ιστορία με τα capital controls. Θα πρέπει να γραφθεί στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Και μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην το καταλαβαίνει. Ωστόσο θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε πως η ζημία που έγινε στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015, με αποκορύφωμα τα capital controls, είναι τεράστια. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πολιτικό παιχνίδι και την κόντρα ΝΔ – Σύριζα. Αυστηρά βλέποντας κανείς τους αριθμούς  …… Και μόνο αν δει κανείς τη ζημία που υπέστη το τραπεζικό σύστημα καταλαβαίνει το μέγεθος της ζημίας  στη χώρα και την ελληνική οικονομία. Και μόνο λοιπόν για αυτή τη ζημία, ο Σύριζα και προσωπικά ο Α. Τσίπρας θα έπρεπε προ πολλού να κρατάνε ένα πολύ χαμηλότερο προφίλ.

 
 
 

Βαρουφάκης

Βέβαια πέραν του Σύριζα, τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν μια τεράστια επιτυχία του κ. Βαρουφάκη. Αλλά φυσικά σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη. Ο οποίος ποτέ δε φταίει. Αυτοί που φταίνε είναι οι κακοί ξένοι (αν και σίγουρα έκαναν αρκετά λάθη στο σχεδιασμό και αυτοί).

 
 
 

-95,64%....

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, τον Σύριζα, τον Α. Τσίπρα και τον Βαρουφάκη. Θα σας πούμε ένα νούμερο. -95,64%. Τι είναι αυτό; Το ποσοστό πτώσης του τραπεζικού δείκτη. Της αξίας των ελληνικών τραπεζών. Από την πρώτη ημέρα που ανέβαλε την εξουσία ο Σύριζα μέχρι την Παρασκευή 05/07/19 που ήταν η τελευταία συνεδρίαση επί Σύριζα!!! Και όσοι ξέρουνε λίγα οικονομικά θα καταλάβουνε αμέσως τη σημασία αυτού του αριθμού.

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....