Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 28/12/18

 

Επαφές με επενδυτές

Σε σχέση με τα όσα κατά καιρούς γράφουμε. Και σε σχέση με τα όσα ουσιαστικά είχε πει ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος πριν από μερικές ημέρες, αναφορικά με το σχεδιασμό για έξοδο στις αγορές. Οι τελευταίες, πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αναφέρουνε, πως το οικονομικό επιτελείο, τις επόμενες 3 εβδομάδες και στις αρχές του 2019, είναι εξαιρετικά πιθανό να έχει επαφές με ξένους επενδυτές. Και όλα αυτά, στον απόηχο των τελευταίων ανακοινώσεων για το σχετικά αόριστο (αν και έτσι έπρεπε να γίνει) πρόγραμμα εξόδου στις αγορές.

Βέβαια τα όσα συμβαίνουνε στις αγορές (και για τα οποία έχουμε προειδοποιήσει, αυξάνουν όλο και πιο πολύ την αγωνία).

Και με αφορμή το τελευταίο αυτό σχόλιο θα το επαναλάβουμε. Σίγουρα απαιτείται τεράστια προσοχή. Αλλά ασχέτως του μαξιλαριού, το ΥΠΟΙΚ όμως θα πρέπει να βιαστεί αφού όλα δείχνουνε πως το 2019 θα είναι μια αρκετά δύσκολη χρονιά για τις αγορές και την παγκόσμια οικονομία. Και το τελευταίο που θέλουμε ως χώρα, είναι ο καιρός να περνάει και η έξοδος στις αγορές να καθυστερεί. Γιατί όπως έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές, εύκολα το ένα φέρνει το άλλο…. 

 
 
 

Σωστή απόφαση

Και πάμε τώρα σε μια άλλη είδηση. Μια σωστή απόφαση του οικονομικού επιτελείου. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, νέο «φρένο» στη χρήση μετρητών για τις καθημερινές αγορές σκοπεύει να βάλει το οικονομικό επιτελείο, προωθώντας σχετικό νομοσχέδιο. Με τη νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να μειωθεί η χρήση μετρητών από τα 500 ευρώ στα 300 ή ακόμη και στα 200 ευρώ ανά συναλλαγή (αν και μάλλον πάμε για τα 300 ευρώ).

Το σχετικό νομοσχέδιο, με το οποίο θα επέλθει σημαντική μείωση του ορίου για αγορές με μετρητά και το οποίο θα προβλέπει την υποχρεωτική επέκταση των συναλλαγών με ηλεκτρονικά μέσα, βρίσκεται στην τελική φάση κατάρτισής του, με τις τελικές ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα.

Και συμφωνούμε τόσο πολύ με αυτήν την απόφαση, που αν ήταν στο χέρι μας θα χαμηλώναμε ακόμη περισσότερο τα όρια, για παράδειγμα στα 150 ευρώ, για να μην μιλήσουμε για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και φανούμε υπερβολικοί.

 
 
 

 

Εκτός τα μικρά κόμματα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι εκλογές που σίγουρα κάποια στιγμή θα γίνουνε το 2019, θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πιο σημαντικό εσωτερικό γεγονός της επόμενης χρονιάς. Εμείς την εκτίμηση μας για τα ποσοστά των δύο κομμάτων την έχουμε κάνει. Περίπου 30 με 31% η ΝΔ και περίπου 23-24% ο Σύριζα. Ωστόσο όμως θα μείνουμε σε κάτι άλλο. Στην μη είσοδο στην επόμενη βουλή των μικρών κομμάτων, όπως φαίνεται και σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Και αν και πιστεύουμε πως ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής θα έχουνε τη δυνατότητα να σχηματίσουνε κυβέρνηση. Δεν αποκλείουμε αυτή η μη – είσοδος στη βουλή των μικρών κομμάτων και ένα πιθανό φιάσκο με τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής, να περιπλέξει αρκετά τα πράγματα. Με μεγάλους κινδύνους, όπως πάντα γράφουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, για την ελληνική οικονομία.

 
 
 

Κάποιοι τον ψήφισαν!!!!

Θύελλα αντιδράσεων πυροδότησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι καθως δημοσιεύσε στο Instagram φωτογραφία του να τρώει πρωινό την ώρα που οι κάτοικοι της Κατάνιας μετρούσαν τις πληγές από τον σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την περιοχή.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε ο Σαλβίνι, φαίνεται να τρώει μια φέτα ψωμί με σοκολάτα και γράφει: «ξεκινάω τη μέρα μου με ψωμί και Nutella, εσύ;».

Και όπως ήταν φυσικό, αρνητικά ήταν τα περισσότερα σχόλια που έλαβε ο Σαλβίνι. Μεταξύ των απαντήσεων: «Στην Κατάνια τη νύχτα υπήρξε ένας ισχυρός σεισμός με ζημιές σε σπίτια και κτίρια, ζητάμε κρατική στήριξη. Που είναι το κράτος που αντιπροσωπεύει ο Υπουργός Εσωτερικών;».

Ένα άλλο σχόλιο έγραφε: «Σεισμός στις 3:30 πμ. Η μέρα μου αρχίζει με σεισμούς και μεγάλο φόβο».

Άλλος χρήστης γράφει: «Έχουμε να κάνουμε με συντρίμμια σε ερειπωμένα σπίτια, με σπασμένα φανάρια, με κατεστραμμένα έπιπλα. Ξέρετε, κύριε Υπουργέ, έγινε ένας σεισμός στην Κατάνια και τουλάχιστον από ευαισθησία θα εκτιμούσαν οι συμπολίτες σας αν βάζατε αυτές τις φωτογραφίες στο Instagram.» Κι επίσης: «Στην Κατάνια έγινε ένας σεισμός και εσείς προβάλλετε τον εαυτό σας με ψωμί και Nutella; Κακός κόσμος».

Και φυσικά να θυμίσουμε ότι όλα αυτά έρχονται μετά από σειρά διαφημίσεων και άλλων κινήσεων - δηλώσεων από το Σαλβίνι ….. Διαφημίσεις οι οποίες έχουνε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Εμείς πάντως απορούμε γιατί εκπλήσσεται ο κόσμος και ο ιταλικός λαός.

Τα ίδια δεν έκανε ο Σαλβίνι και πριν εκλεγεί; Τα ίδια δεν έκαναν πολλά στελέχη και του ελληνικού κοινοβουλίου και του Σύριζα πριν εκλεγούν;

Η Λεπέν στη Γαλλία δεν είναι γνωστή;

Ο D. Trump το ίδιο;  

Ο κόσμος δεν τους ψηφίζει όλους αυτούς; 

Ο κόσμος δεν ψήφισε για το BREXIT και τώρα όλοι μιλάνε για τον κίνδυνο κατάρρευσης (ή τουλάχιστον μεγάλης ζημίας) της βρετανικής οικονομίας;

Το επαναλαμβάνουμε. Οι λαοί ψηφίζουνε!! Αυτοί ας πάρουν την ευθύνη για τις επιλογές τους.

 
 
 

Πως αλλάζουν οι καιροί

Ποιος να το έλεγε πριν από χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κομματική οργάνωση στο Λονδίνο; Η εν λόγω οργάνωση όχι μόνον υπάρχει, αλλά έχει και μεγάλη δραστηριότητα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Όπως λοιπόν διαβάσαμε και εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου διοργανώνει εκδήλωση ενόψει των εορτών, όχι όπου κι όπου. Η γιορτή θα γίνει σε ένα από τα private members club του Λονδίνου. Και όπως σχολιάστηκε η κομματική οργάνωση του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ θα γιορτάσει σε έναν χώρο κλειστό για το ευρύ κοινό και προσβάσιμο μόνο για μέλη.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....