Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 29/01/19

 

Μην μπερδεύουμε τα πράγματα και κυρίως να μην είμαστε μίζεροι ….

Σε σχέση με τα όσα γράφουμε εδώ και καιρό, δεν κρύβουμε την ικανοποίηση μας για το ότι η χώρα βγαίνει στις αγορές. Καθώς και ότι θ δανείζεται με ένα σαφώς χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Ωστόσο είναι λάθος να μένει κανείς σε αυτό. Είναι μεγάλη μιζέρια να συγκρίνει το επιτόκιο σήμερα, με το επιτόκιο πριν από 4 ή 5 χρόνια και να πανηγυρίζει, απλώς και μόνο για να πει στην αντιπολίτευση .. Εμείς δανειστήκαμε με τόσο …. Εσείς με τόσο ….

Αυτό που θα πρέπει να βλέπουμε ως χώρα είναι δύο άλλα πράγματα.

Πρώτον ότι δυσκολευτήκαμε ιδιαιτέρως να βγούμε στις αγορές, με προσπάθειες εδώ και μήνες. Και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό, ειδικά αν τα πράγματα στην παγκόσμια οικονομία σφίξουνε και άλλο τα επόμενα 1-2 χρόνια. Και αν και σίγουρα υπάρχει ένα σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας, τα πράγματα μπορούνε εύκολα να ξεφύγουν του ελέγχου. Ειδικά όταν μιλάμε για τη χώρας μας που έχουμε αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιρρεπείς στα ατυχήματα.

Δεύτερον, να μην παραβλέπουμε πως όλες οι αντίστοιχες χώρες της ευρωζώνης απολαμβάνουνε πολύ χαμηλότερα επιτόκια. Και όταν λέμε πολύ χαμηλότερα, πολύ χαμηλότερα (υπήρχε αναλυτικό σχόλιο στην στήλη Κυνηγός). Και αυτό είναι αρκετά σοβαρό. Δε μπορεί κάποιος να είναι χαρούμενος γιατί τρέχει με 50. Όταν όλοι γύρω του τρέχουνε με 100…. Αυτό είναι τεράστια μιζέρια, που δεν αρμόζει σε μια χώρα κράτους μέλους της ευρωζώνης. Απλώς θυμίζουμε πως όσο είναι η απόδοση του 6μηνου ομολόγου μας. Είναι η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

 
 
 

Εξαιρετικά σοβαρά

Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως υιοθετούμε τα όσα έγραφε χθες το Politico. Ωστόσο δεν αποκλείουμε η αλήθεια να μην απέχει και πολύ. Αναφερόμαστε στο γενικό σχόλιο πως ο έλληνας πρωθυπουργός χρωστούσε χάρη στους ευρωπαίους για το όσα έγιναν το πρώτο, καταστροφικό, εξάμηνο του 2015. Χαρακτηριστικό ήταν το σημείο του άρθρου που αναφέρει  … «Ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε πει τότε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «θα έχει την ευκαιρία του μια μέρα να τους ξεπληρώσει για ένα ακόμη νέο δάνειο», καθώς η χώρα βρισκόταν με το 1,5 πόδι εκτός της ζώνης του ευρώ λόγω των χειρισμών της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και φαίνεται -σύμφωνα με το περιοδικό- πως το payback time ήρθε με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επαναλαμβάνουμε πως δε λέμε ντε και καλά ότι τα όσα γράφει το Politico ισχύουνε. Αλλά το ότι ο Α. Τσίπρας χρωστάει μεγάλη χάρη στους ευρωπαίους είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί ούτε ο ίδιος. Και δεν είναι τυχαίο πως μετά τα δραματικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015. Ο Α. Τσίπρας κάνει όλα τα χατίρια των ξένων.

 
 
 

Φρίκη

Τώρα για τα τελευταία σχόλιο της έρευνας της διαΝΕΟσις δε μπορεί να πει κανείς και πολλά. Παρά μόνο τη λέξη. φρίκη!!

Για πρώτη φορά λοιπόν από τότε που καταγράφονται στοιχεία, στην Ελλάδα γεννιούνται λιγότερα από 100.000 παιδιά τον χρόνο. Από το 2011 και μετά, για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν στοιχεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της διαΝΕΟσις, μέχρι το 2050 θα είμαστε λιγότεροι (8,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με το μεσαίο σενάριο) και γηραιότεροι (το 1/3 του πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών, από 1/5 σήμερα).

 
 
 

 

Καμμένος

Τώρα για το νέο χθεσινό παραλήρημα Καμμένου …. Με αναφορές μέχρι και επιχειρηματίες όπως ο κ. Μυτιληναίος, αλλά και τις γνωστές θεωρίες …. Τι περισσότερο μπορεί να πει κανείς από αυτά που γράφουμε κατά καιρούς; Ο γνωστός κ. Καμμένος, λάτρεις των θεωριών συνομωσίας και του να πετάει λάσπη από εδώ και εκεί.

Και αν και στήριξε την κυβέρνηση Σύριζα εδώ και 4 χρόνια. Έφθασε η ώρα για αυτό που ήταν σίγουρο. Ότι αυτή η σχέση θα τελείωνε με φωτοβολίδες και βεγγαλικά …… Με καυγά των δύο (έστω και αν αυτός είναι μαϊμού).

Εμείς απλώς να θυμίσουμε πως ο κ. Καμμένος είναι ο πολιτικός ο οποίος έφθασε στο σημείο να μιλάει στη βουλή για ψεκασμούς !!! Τι άλλο πρέπει να αναφέρει κανείς για τον κ. Καμμένο. Νομίζουμε πως αυτό και μόνο είναι αρκετό!!!!

 
 
 

Έξυπνο

Συμπαθώντας απίστευτα την «Ελληνοφρένεια» (την ραδιοφωνική και κυρίως τις φάρσες που έκανε). Δεν κρύβουμε πως βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρουσα την ειδική έκδοση της σατιρικής ομάδας της εκπομπής, με δώδεκα μοναδικά καρέ από τα 4 χρόνια πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα. 

Τα σχόλια δικά σας ….

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....