Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 30/04/18

 

Πάλι καλά!!!

Αν και ήταν σίγουρο πως θα συμβεί, ανακούφιση νιώθουμε για το γεγονός πως και επίσημα πλέον οι ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ αποφάσισαν πως η χώρα μας θα βρίσκεται υπό αυστηρή εποπτεία την επομένη της λήξης του τρέχοντος προγράμματος. Αυτή επί της ουσίας ήταν η απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής.

 

Φυσικά η απορία μας είναι ποιός πραγματικά πίστευε πως θα συμβεί κάτι διαφορετικό. Πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε. Κυρίως πρέπει για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τον κόσμο.

 

Είμαστε μια χώρα που τώρα που βρισκόμαστε σε μνημόνιο και αυστηρή εποπτεία, τα κάνουμε κατά καιρούς μαντάρα. Είμαστε μια χώρα που παρουσιάζουμε ένα εντελώς γενικόλογο αναπτυξιακό πλάνο, συνεχίζουμε να διορίζουμε μαζικά κόσμο στο δημόσιο και μετά κάποιους τους παραξενεύει γιατί οι κακοί ευρωπαίοι αποφάσισαν να είμαστε σε εποπτεία διαρκείας. Εμείς απλώς θυμίζουμε πως σε διαρκή εποπτεία βρίσκονται και οι άλλες χώρες που πέρασαν από τα μνημόνιο, μέχρι και η Ιρλανδία. Και εμείς περιμέναμε πως με την αναξιόπιστη Ελλάδα θα συνέβαινε κάτι διαφορετικό.

 
 
 

Πάλι  καλά (2)

Και θα συνεχίσουμε με το ζήτημα της εποπτείας και την οικονομική ουσία του όλου ζητήματος. Χαρακτηριστικό ήταν το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο την Παρασκευή αναφέρθηκε στην πιθανότητα να χάσει η Ελλάδα την πρόσβαση στο φθηνό χρήμα της ΕΚΤ με μια «καθαρή» έξοδο. Συγκεκριμένα, τo πρακτορείo έγραφε με χαρακτηριστικό τρόπο πως η Ελλάδα είναι πιθανό να χάσει την πρόσβαση στη φθηνότερη χρηματοδότηση της EKT με μία «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα, καθώς το waiver θα ανακληθεί.

 

Κατά τις ίδιες πηγές, οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται αυτή τη στιγμή από την ΕΚΤ ποσό 4,5-5 δισ. ευρώ. Εφόσον η Ελλάδα χάσει την πρόσβαση στη φθηνή χρηματοδότηση της ΕΚΤ, θα αναγκαστεί να στραφεί εκ νέου στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

 

Τονίζεται επίσης ότι η Ελλάδα ελπίζει να πραγματοποιήσει μια «καθαρή» έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, επιστρέφοντας στις αγορές χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης.

 

Όπως παρατηρεί το Reuters, μια τέτοια έξοδος θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη στη χώρα, αλλά θα απέκλειε την Ελλάδα από τη δυνατότητα να εξαιρεθεί από τις απαιτήσεις της ΕΚΤ για την ελάχιστη δυνατή πιστοληπτική αξιολόγηση.

 

Και εμείς θα προσθέταμε ότι ανά πάσα στιγμή η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια νέα κρίση.

 
 
 

Τσακαλώτος

Σε σχέση με τα παραπάνω, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει την Πέμπτη ο κ. Τσακαλώτος έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σύριζα. Και τι είχε πει ο κ. Τσακαλώτος; Το απίστευτο ότι η χώρα θα βρίσκεται υπό διαρκή εποπτεία. Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη δήλωνε αυτά ο υπουργός οικονομικών και την Παρασκευή είχαμε την απόφαση του Eurogroup.

 

Μάλιστα τόσο μεγάλες φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Σύριζα, που κάποιοι μιλάνε ακόμη και για το τέλος του κ. Τσακαλώτου από ΥΠΟΙΚ. Προσωπικά δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο. Και αυτό γιατί πολύ απλά ο κ. Τσακαλώτος έχει μια εξαιρετικά καλή σχέση με τους δανειστές. Πιστεύουμε πως αν σε κάποια στιγμή δούμε να φεύγει από το ΥΠΟΙΚ ο κ. Τσακαλάωτος, τότε θα πλησιάζει η ώρα των εκλογών .

 
 
 

Συντάξεις

Από το τελευταίο ρεπορτάζ τώρα. Αξίζει να αναφερθούμε και στις πληροφορίες πως οι επώδυνες περικοπές συντάξεων του 2019 θα πραγματοποιηθούν στον χρόνο που έχει προαποφασιστεί, παρά τις κυβερνητικές διαρροές περί αναβολής του μέτρου - τουλάχιστον - για ένα εξάμηνο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, η βολιδοσκόπηση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για αλλαγή του χρόνου εφαρμογής του μέτρου, που θα «διευκόλυνε» την επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, απορρίφθηκε χωρίς καν συζήτηση. Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων από την 1.1.2019, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση.

 

Και προσωπικά πιστεύουμε πως από τις τελικές αποφάσεις για τις μειώσεις των συντάξεων εξαρτάται και η απόφαση για το πότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Και με τις μειώσεις συντάξεων να είναι σχεδόν βέβαιο πως θα εφαρμοστούν στις αρχές του 2019, υπάρχει ένας ακόμη λόγος να έχουμε εκλογές το φθινόπωρο. Αν οι μειώσεις αναβάλλονταν για κάποιους μήνες, θα μπορούσαμε να πούμε πως όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.

 
 
 

Κακώς διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την κυβέρνηση

Και κλείνοντας θα πούμε πως κακώς διαμαρτυρόμαστε για αυτήν την κυβέρνηση και για τα όσα έγιναν στην διαστημική υπηρεσία της χώρας και τον διορισμό του κ. Χριστόδουλου Πρωτοπαπά. Ενός προσώπου με ένα εντυπωσιακά κατώτερο βιογραφικό σε σχέση με του κ. Σταμάτη Κριμιζή. Είμαστε άδικοι και με την κυβέρνηση και κυρίως με τον κ. Παππά. Και ο κ. Χριστόδουλου έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις. Έχει γράψει στο προσωπικό του blog του για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Αυτό και αν δεν είναι επιστημονική διατριβή. Αηδίες τώρα με τον κ. Κριμιζή και τις πολλές διακρίσεις του. Για τον Καυσοκαλυβίτη έχει γράψει; Ε τότε κ. Κριμιζή να πάτε πίσω στη Nasa. Δε σας θέλουμε !!!!

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....