Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

   

 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 
 

00:01 - 31/10/18

 

Σοκαριστικά νούμερα

Δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε με τα νούμερα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία προκαλούν πραγματικό ΣΟΚ. Το 2015 λοιπόν η ΑΑΔΕ προέβη σε περίπου 650.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Το 2016 ο αριθμός των κατασχέσεων διπλασιάστηκε, το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν τα 1,7 εκατομμύρια, ενώ έως τον Μάιο του 2018 οι συντελεσθείσες κατασχέσεις έχουν αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια». Δηλαδή συνολικά από το 2015 μέχρι τον Μάιο του 2018 έχουν γίνει 4.850.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε τα νούμερα και δεν κρύβουμε πως νιώθουμε δέος. Θυμίζουμε πως μιλάμε για μια χώρα 10εκ πολιτών!!! Και ότι για μια χώρα 50 ή 60εκ πολιτών. Και σε μια χώρα με 10εκ πολίτες και από το 2015 έχουμε συνολικά 4.850.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών!! Και αν και διευκρινίζεται ότι μιλάμε για τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι για πολίτες. Τα παραπάνω νούμερα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά και απόδειξη της μιζέριας που υπάρχει και θα υπάρχει για πολλά χρόνια στη χώρα μας.

 
 
 

Το καρφί της ημέρας

Και πάμε τώρα στο καρφί της ημέρας. Όπως λοιπόν ήταν και ο τίτλος ενός σχετικού άρθρου: “Γιγαντώνεται το κίνημα των διεκδικήσεων αναδρομικών και δώρων” …….

Και εμείς θα σχολάσουμε τώρα … Αν σε 2 -3 χρόνια χρεοκοπήσουμε και πάλι ως χώρα, μην παραξενευτούμε. Την απάντηση την ξέρουμε. Οι κακοί οι ξένοι θα φταίνε!!!

 
 
 

Μάλιστα

Το μεσημέρι της Τρίτης και κάνοντας μια αναζήτηση σε διάφορες ιστοσελίδες πέσαμε πάνω σε ένα άρθρο που μας εντυπωσίασε. Ένα άρθρο του κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, του πρώην δηλαδή υπουργού οικονομικών επί της ΝΔ και του κ. Καραμανλή. Το άρθρο έχει τίτλο: «Για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάπτυξης». Και δεν κρύβουμε πως βλέποντας το άρθρο βάλαμε τα γέλια, αν και παράλληλα εκνευριστήκαμε και λίγο. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο χειρότερος υπουργός οικονομικών στη σύγχρονη ιστορία της χώρας (μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη, αν και αυτός ήταν ειδική περίπτωση και έμεινε μόνο 6 μήνες) να γράφει άρθρο με τίτλο: «Για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ανάπτυξης».

Είμαστε όμως μια απίστευτη χώρα. Μια μοναδική περίπτωση όπως έλεγαν και οι ΥΠΟΙΚ των κρατών της ευρωζώνης, στα ιστορικά πια Eurogroup. Ο άνθρωπος που επί των ημερών του τινάχθηκαν στον αέρα τα δημοσιονομικά της χώρας, γράφει και συμβουλεύει για το πώς θα υπάρξει ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα.

 
 
 

 

Μια απορία;

 

Και με αφορμή τα παραπάνω, έχουμε εδώ και πολύ καιρό μια απορία. Πως έχει προκύψει αυτή η τόσο μεγάλη συμπάθια μεταξύ Α. Τσίρπα - Σύριζα με την Νέα Δημοκρατία της εποχής Καραμανλή. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως παρά την πολιτική πόλωση η οποία υπάρχει, ποτέ ο Σύριζα και ο Α. Τσίπρας δεν στρέφονται εναντίον αυτής της περιόδου της ΝΔ, που έτσι και αλλιώς ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τον δημοσιονομικό κατήφορο της χώρας και τη μεγάλη κρίση που ξέσπασε. Αντιθέτως επιχειρούν να χτυπήσουν τη ΝΔ με αναφορές σε πολιτικούς όπως ο Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος έτσι και αλλιώς δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τη ΝΔ.

 

Αν το σκεφτείτε λίγο, θα δείτε πως είναι μια εντυπωσιακή σχέση την οποία έχει αναπτύξει ο Τσίπρας με τον Καραμανλή.

 

Δεν ξέρουμε αν θα το αποδεχθεί ο ίδιος. Προσωπικά θεωρούμε πολύ πιθανό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι ο κ. Καραμανλής.

 
 
 

Ιστορική προειδοποίηση

Ας φύγουμε όμως από την ελληνική μιζέρια και πάμε στα πιο σοβαρά. Για όποιον δεν την γνωρίζει, νομίζουμε πως χθες υπήρχε μια απίστευτα – ενδεχομένως ιστορική – προειδοποίηση: «Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό».

Συγκεκριμένα, σε αυτή τη δραματική προειδοποίηση προχώρησε η WWFστην ετήσια έκθεσή της που δημοσίευσε σήμερα, τονίζοντας ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων μειώθηκε κατά 60% σε διάστημα 40 ετών.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για να σωθεί η φύση δεν αρκούν και χρειάζεται «μια παγκόσμια συμφωνία», κατά το πρότυπο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, προκειμένου να επιβιώσει ο πλανήτης μας, τονίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση στην έκθεσή του “Living Planet”.

Ο πληθυσμός των θηλαστικών, των πτηνών, των ερπετών, των αμφίβιων και των ψαριών μειώθηκε κατά 60% από το 1970 ως το 2014, τονίζει η οργάνωση στην δωδέκατη, ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε με τη συνεργασία της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου και βασίζεται στην παρακολούθηση 16.700 πληθυσμών (4.000 ειδών).

Η περιοχή της Καραϊβικής/Λατινικής Αμερικής εμφανίζει τη χειρότερη εικόνα με την εξαφάνιση του 89% του πληθυσμού των άγριων ζώων σε διάστημα 44 ετών. Η Βόρεια Αμερική και η Γροιλανδία είναι στην καλύτερη κατάσταση με μόλις το 23% των άγριων ζώων να έχει χαθεί. Η περιοχή της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 31%.

Η πρώτη εξήγηση για τη δραματική μείωση των πληθυσμών των άγριων ζώων είναι η απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος, η εκτεταμένη γεωργία, οι εξορύξεις, η αστικοποίηση, ενέργειες που ενισχύουν την αποψίλωση των δασών και μολύνουν το έδαφος.

«Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζει ότι καταστρέφουμε τον πλανήτη μας και η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι για αυτό», υπογράμμισε η Τάνια Στιλ στέλεχος της WWF.

«Η κατάρρευση του παγκόσμιου πληθυσμού της άγριας πανίδας είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι η φύση πεθαίνει. Όμως αντί να βάλουμε τον πλανήτη σε μηχανική υποστήριξη, του βάζουμε ένα τσιρότο», πρόσθεσε.

Ωστόσο ο καθηγητής Κεν Νόρις, διευθυντής επιστημών στην Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, υποστήριξε ότι παρά τα σοκαριστικά στοιχεία «δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα».

«Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο μονοπάτι για να προχωρήσουμε το οποίο θα μας επιτρέψει να συγκατοικήσουμε με βιώσιμο τρόπο με την άγρια φύση, από την οποία εξαρτόμαστε», δήλωσε.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....