| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Παρασκευή, 22/05/2026

     

 

 

Στη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2026 στοχεύει η CrediaBank, όπως αποκάλυψε η CEO της τράπεζας Ελένη Βρεττού, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως ανέφερε, η πρόθεση της διοίκησης είναι οι μέτοχοι να επιβραβευθούν το 2027, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της φετινής χρονιάς, εφόσον συνεχιστεί η πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Η διοίκηση παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο της τράπεζας, το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες: την ενίσχυση της παρουσίας στην εγχώρια αγορά, την ολοκλήρωση της εξαγοράς της HSBC Μάλτας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία αξίας μέσω συνεργασιών και εξαγορών.

 

Στο πεδίο της εγχώριας αγοράς, η CrediaBank στοχεύει σε αύξηση μεριδίων, με τις χορηγήσεις να έχουν ήδη φτάσει τα 4,9 δισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 40% σε ετήσια βάση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση του καθαρού επιτοκιακού εισοδήματος με ελεγχόμενο ρίσκο.

Παράλληλα, η διαδικασία εξαγοράς της HSBC Μάλτας προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, με τις εποπτικές εγκρίσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η τράπεζα επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ισχυρό περιφερειακό όμιλο, ενισχύοντας τη θέση της στην Ελλάδα και τη Μάλτα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης τριετές πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού ύψους 60 εκατ. ευρώ, με στόχο την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών, τη βελτίωση της εμπειρίας πελάτη και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Το νέο e-banking και mobile banking αναμένεται να παρουσιαστούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Τέλος, η διοίκηση δίνει έμφαση σε στοχευμένες εξαγορές και συνεργασίες στους τομείς του bancassurance και του wealth management, με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων και την ενίσχυση των προμηθειών του ομίλου.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 

Σχόλια Αναγνωστών

 
 
 
GFF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum