| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 06/03/2026

              

 

 

Πληροφορίες κάνουν λόγο για παρασκηνιακές επαφές μεταξύ του Ισραήλ και κουρδικών δυνάμεων σχετικά με ενδεχόμενο σχέδιο εισβολής και υποκίνησης εξέγερσης στο Ιράν, το οποίο φέρεται να έχει την ανοχή – αν όχι την υποστήριξη – τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και του Ισραήλ. Σύμφωνα με τα ίδια σενάρια, μια δύναμη περίπου 8.000 Κούρδων μαχητών βρίσκεται κοντά στα σύνορα, γεγονός που τροφοδοτεί τις εκτιμήσεις περί πιθανών κινήσεων αποσταθεροποίησης και ακόμη και τεμαχισμού της χώρας.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση αν δεν υπάρξει προηγουμένως άνευ όρων παράδοση. Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το επόμενο πολιτικό καθεστώς στο Ιράν να διατηρήσει θρησκευτικό χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας πως το βασικό ζητούμενο για την Ουάσιγκτον είναι ο σεβασμός προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

 

Στο μεταξύ, οι γεωπολιτικές εντάσεις τροφοδοτούν έντονη άνοδο στις τιμές της ενέργειας. Την Παρασκευή, το πετρέλαιο Brent ξεπέρασε τα 90 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι αγορές ανησυχούν για ενδεχόμενες σοβαρές διαταραχές στην παγκόσμια προσφορά.

Παρά τη σχετική μείωση της έντασης των επιθέσεων, το Ιράν συνεχίζει να απαντά στρατιωτικά. Σύμφωνα με ισραηλινές εκτιμήσεις, ο αριθμός των επιθέσεων έχει περιοριστεί περίπου στις 20 ημερησίως, ωστόσο η Τεχεράνη χρησιμοποιεί πλέον πυραύλους τύπου Khorramshahr‑4 ballistic missile, οι οποίοι θεωρούνται από τους ισχυρότερους στο οπλοστάσιό της.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum