| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

Πέμπτη, 08/10/2026

   

 

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ουάσιγκτον διεξάγει «παραγωγικές» συνομιλίες με το Ιράν και ότι δεν σκοπεύει να εξαπολύσει επίθεση σε αυτήν τη χώρα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, στις 3 Νοεμβρίου.

   «Έχουμε παραγωγικές συνομιλίες με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social. Πρόσθεσε ότι ο αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών παραμένει σε ισχύ αλλά το πετρέλαιο περνάει από τα Στενά του Ορμούζ.

   «Θέλω να επισημάνω με σαφήνεια σε όλον τον κόσμο ότι (...) δεν θα επιτεθούμε στο Ιράν οποιαδήποτε στιγμή πριν από τις Ενδιάμεσες Εκλογές που θα διεξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Νοεμβρίου», πρόσθεσε.

 

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου 

Η Τεχεράνη δεν θα εγκαταλείψει τον εμπλουτισμό ουρανίου ούτε θα παραδώσει τα αποθέματα ουρανίου που διαθέτει, όπως μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον Μοχαμάντ Εσλαμί, τον επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.

   Οι απειλές των ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν δεν είναι «τίποτα καινούργιο», δήλωσε ο Εσλαμί, υπογραμμίζοντας πως ο εμπλουτισμός αποτελεί «αναπόσπαστο μέρος» του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

   Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει πως το Ιράν πρέπει να περιορίσει σημαντικά τον εμπλουτισμό ουρανίου προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος.

   Υψηλόβαθμος ιρανός αξιωματούχος σχολίασε ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να ικανοποιήσει τους όρους της Τεχεράνης προτού ξεκινήσουν συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

 

Greek Finance Forum Team

 
 
 
GFF Feed

Loading...

 
 
 
 
 
 
 

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum