| Ειδήσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | "Μας ακούνε" | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 

 

Παρασκευή, 24/04/2026

                 

 

 

Οι περισσότερες εισηγμένες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν οικονομικά αποτελέσματα σε τριμηνιαία βάση, ακόμη κι αν προχωρήσει μια πιθανή χαλάρωση του κανονιστικού πλαισίου που θα επέτρεπε τη μετάβαση σε εξαμηνιαίες αναφορές, σύμφωνα με αναλυτές και παράγοντες της αγοράς.

Η συζήτηση για την αλλαγή του μοντέλου reporting έχει αναθερμανθεί μετά από πρόταση που επανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργηθεί η υποχρεωτική τριμηνιαία ενημέρωση και να επιτραπεί η εξαμηνιαία δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων.

 

Οι υποστηρικτές της αλλαγής υποστηρίζουν ότι θα μειώσει το διοικητικό κόστος και θα επιτρέψει στις εταιρείες να επικεντρωθούν περισσότερο σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές. Ωστόσο, επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων προειδοποιούν ότι η μείωση της συχνότητας των αναφορών θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις αποτιμήσεις και να αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές.

Ενδεικτικά, στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι εταιρείες που θα υιοθετήσουν λιγότερο συχνή ενημέρωση ενδέχεται να βρεθούν υπό πίεση από τους επενδυτές, οι οποίοι θα επανεκτιμήσουν τον κίνδυνο και την αξία τους. Παράλληλα, επενδυτικοί οίκοι όπως η JPMorgan έχουν δηλώσει ότι, ανεξαρτήτως πιθανών ρυθμιστικών αλλαγών, θα συνεχίσουν να παρέχουν τριμηνιαία καθοδήγηση προς την αγορά μέσω τηλεδιασκέψεων και ενημερώσεων.

Σύμφωνα με αναλυτές, η πιθανή μετάβαση σε πιο αραιή πληροφόρηση δεν αναμένεται να αλλάξει τη συνολική πρακτική των μεγάλων εισηγμένων εταιρειών, καθώς η τριμηνιαία ενημέρωση έχει εδραιωθεί ως βασικό εργαλείο διαφάνειας και αποτίμησης στις αγορές.

Αντίθετα, οποιαδήποτε αλλαγή ενδέχεται να υιοθετηθεί κυρίως από μικρότερες εταιρείες ή νεοεισηγμένες, οι οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους και τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αναφορά αποτελεσμάτων.

 

Greek Finance Forum Team

 

 

Σχόλια Αναγνωστών

 

 
 
GFF Feed

Loading...

 
 

 

 

 

 

 

 
   

   

Αποποίηση Ευθύνης.... 

© 2016-2026 Greek Finance Forum