Αρχική | Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | Marx - Soros | Contact

 

 

Ο Κυνηγός

Η "παραχρηματιστηριακή" και όχι μόνο στήλη του GFF

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

Σχετικά με τη FolliFollie

00:01 - 07/05/18

 

Με την περιβόητη ιστορία της Folli – Follie θα ασχοληθούμε σήμερα, σε μια ιστορία η οποία έκανε ζημία συνολικά στο Χ.Α. και σε μια ιστορία την οποία παρόμοια (σε τέτοιο βαθμό) δεν έχουμε ξαναζήσει στο πολύπαθο ελληνικό χρηματιστήριο. Έχουμε ζήσει πάρα πολλά τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Αλλά ποτέ κάτι τέτοιο.

Αρχικά θα τα ψάλλουμε λίγο στην ελληνική εισηγμένη για μεγάλες καθυστερήσεις στις απαντήσεις. Μάλιστα πιστεύουμε πως η εισηγμένη έπρεπε να ζητήσει από την πρώτη στιγμή την προσωρινή αναστολή της μετοχής μέχρι να δώσει την απάντηση που έδωσε στις περίπου 22:00 την Παρασκευή (δεν ξέρουμε μήπως την αναστολή έπρεπε να είχαν ζητήσει και οι ελληνικές αρχές μέχρι να δοθούν οι σχετικές απαντήσεις).

Επίσης η ελληνική εισηγμένη για να «κλείσει στόματα» θα πρέπει άμεσα να μηνύσει το συγκεκριμένο Fund.

Και πρέπει αν το κάνει αυτό, γιατί όταν μιλάμε για χρηματιστήρια, είμαστε πάντα καχύποπτοι. Γιατί κάποιος θα μπορούσε να σχολιάσει καλή ευκαιρία αυτή για κάποιους να μαζέψουν τα χαρτιά που είχανε πουλήσει υψηλότερα. Θυμίζουμε μάλιστα και το private placement το οποίο είχε γίνει στα 20 ευρώ!!! (το Μάιο του 2017 1,15εκ μετοχές, το 1,7% της εταιρείας), με πολλά από τα ξένα fund να είναι πωλητές την Παρασκευή όπου άλλαξαν χέρι 1,14εκ μετοχές!!

Προσωπικά λοιπόν περιμένουμε τις μηνύσεις από την εισηγμένη στο fund, αφού αν πραγματικά το fund έχει στήσει ένα τόσο απαράδεκτο κερδοσκοπικό παιχνίδι πρέπει να τιμωρηθεί για τη ζημία που έκανε συνολικά στο ελληνικό χρηματιστήριο, μια ημέρα μάλιστα πριν την ανακοίνωση των stress tests.  

Quintessential Capital Management 

Πάμε τώρα όμως και στο περιβόητο fund, το οποίο έχει σορτάρει τη μετοχή της Folli – Follie. Αν και ξέρουμε ότι ουσιαστικά στην περίπτωση της Globo το Quintessential Capital Management δικαιώθηκε, αυτό δε σημαίνει ότι ντε και καλά έχει δίκαιο και στην περίπτωση της Folli – Follie. Και εμείς προσωπικά έχουμε γράψει, πως αν και με βάση την τελική γραμμή των αποτελεσμάτων η μετοχή της Folli – Follie είναι φθηνή (με βάση το P/E Ratio), μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό το γεγονός των αρνητικών ταμειακών ροών. Και αυτό μαζί με την μεγάλη δραστηριότητα της εταιρείας στην «πολύπλοκη» Κίνα, είναι οι λόγοι που δεν ήμασταν ποτέ «fan» της μετοχής (δεν κρύβουμε πως την Παρασκευή αγοράσαμε μερικά κομμάτια).   

Ωστόσο είναι διαφορετικό να εντοπίζεις προβλήματα και αδυναμίες σε μια εισηγμένη. Kαι είναι διαφορετικό να μιλάς για απάτη τέτοιου μεγέθους (για αυτό γράψαμε παραπάνω ότι η εταιρεία οφείλει να κινηθεί δικαστικά).

Δεν κρύβουμε λοιπόν πως βρίσκουμε τη μεθοδολογία του Quintessential Capital Management ως εξαιρετικά απλή, στα όρια της γελοιότητας.

Δεν το λες και ότι πιο σοβαρό να πηγαίνεις έξω από ένα κατάστημα της Νέας Υόρκης (το οποίο στην αρχή έλεγες πως δεν υπάρχει) … να κάθεσαι μια ώρα … να λες ότι δεν μπήκε κόσμος …. άρα η εταιρεία είναι απάτη και χρεοκοπημένη. Και ειδικά όταν αυτά τα λέει ένα fund με κεφάλαια μόνο 50εκ ευρώ, τα πράγματα φαίνονται ακόμη πιο αναξιόπιστα.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο Gabriele Grego που ουσιαστικά έγραψε την έκθεση δε φαίνεται να έχει επιστημονική γνώση της χρηματοοικονομικής επιστήμης, παρά μόνο κάποια μαθήματα που έχει παρακολουθήσει και τα πολλά βιβλία που λέει ο ίδιος στο βιογραφικό του πως έχει διαβάσει, με εξειδίκευση στο «σορτάρισμα».

Το Quintessential Capital Management λοιπόν στην αρχή είπε κάτι πολύ σοβαρό. Κάτι το οποίο μας προβλημάτισε και εμάς. Αναφέρθηκε σε εκτεταμένα ψεύτικο αριθμό καταστημάτων της Folli - Follie, με ειδικές αναφορές στην Κίνα και έναν πολύ μικρότερο τζίρο από αυτόν που παρουσιάζει η εταιρεία.  

H εταιρεία όμως έδωσε μια σχετικά πειστική απάντηση.

Ειδικότερα είπε:

«Το Δίκτυο Σημείων Λιανικής Πώλησης (Points of Sales) εμφανίζεται σημαντικά μικρότερο από το αναμενόμενο»: Το 2016 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης για το Folli Follie brand, τα οποία ήταν σε λειτουργία, ήταν 634 Το 2017 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης για το Folli Follie brand, τα οποία ήταν σε λειτουργία, ήταν 587 Σημειώνεται ότι κατά τη συνήθη πορεία της επιχειρηματικής λειτουργίας μας και στο πλαίσιο της διαδικασίας διαρκούς ανανέωσης και αναβάθμισης, του επαναπροσδιορισμού, καθώς και της επανεξέτασης της παρουσίας μας στα καταστήματα συμβατικού τύπου και επίσης, λόγω της αυξανόμενης διείσδυσης στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων, μειώσαμε, κατά τη διάρκεια των ετών 2016 και 2017, για το brand της Folli Follie, τα Σημεία Λιανικής Πώλησης (Points of Sales) 2 κατά 47, φθάνοντας έτσι τον αριθμό 587 Σημείων Λιανικής Πώλησης μέχρι το τέλος του 2017. Ως εκ τούτου, αδυνατούμε να κατανοήσουμε με ποιο τρόπο η QCM εσκεμμένα δηλώνει ότι τα Σημεία Λιανικής Πώλησής μας είναι 289, με δεδομένο το γεγονός ότι στο τέλος του 2017 τα Σημεία Λιανικής Πώλησης που βρίσκονταν σε λειτουργία ήταν 587 (συμπεριλαμβανομένων των boutiques, shop in shop, counters, outlets, αφορολόγητων και φορολογημένων πωλήσεων σε αεροδρόμια, καθώς και πωλήσεων πτήσεων μέσω αεροπορικών εταιρειών, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα brands της Links of London και τα λοιπά brands).

Και επίσης η Folli - Follie είπε:

«Κινέζικες Θυγατρικές»: Η Quintessential διαλαμβάνει λανθασμένα στην έκθεσή της ότι η FF Group ισχυρίζεται την επίτευξη πωλήσεων ενός δις στην Ασία, από τις οποίες η Κίνα «υποτίθεται» ότι έχει την μερίδα του λέοντος αυτός ο ισχυρισμός είναι εσφαλμένος και παραπλανητικός. Η πραγματικότητα είναι ότι το ένα δις πωλήσεων σχετίζεται με τις ενοποιημένες λιανικές και χονδρικές πωλήσεις εντός της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού (APAC) και περιλαμβάνει όλα τα κανάλια λιανικών, χονδρικών, αεροπορικών και αφορολόγητων πωλήσεων σε όλες τις χώρες της περιοχής Ασίας - Ειρηνικού. Οι δύο κινεζικές θυγατρικές που αναφέρονται στην έκθεση σχετίζονται με μέρος των κινεζικών δραστηριοτήτων λιανικής, οι οποίες αποτελούν ένα μικρός μόλις μέρος των κινεζικών και γενικότερων ενοποιημένων δραστηριοτήτων λιανικής της περιοχής APAC.

Και σε όλα αυτά, η Quintessential απάντησε και προειδοποίησε μάλιστα με νέες αποκαλύψεις, στέλνοντας έναν τύπο έξω από το κατάστημα για μια ώρα. Και αφού έκατσε μια ώρα και το μαγαζί δεν είχε πελάτες, το fund των μόλις 50εκ ευρώ (τραγικά μικρό ποσό για τα διεθνή standard, είναι σαν να μιλάμε για έναν μικρό επενδυτή στο Χ.Α. με 100 ευρώ, που μπορεί να αγοράσει 100 μετοχές της Eurobank!!!)  έβγαλε το συμπέρασμα ότι η εταιρεία είναι φούσκα και απάτη!!! Ε! αυτό δεν το λες και την πιο σοβαρή μεθοδολογία της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Συμπέρασμα

Προσωπικά δεν αποκλείουμε τίποτα. Από το να είναι ένα στημένο κερδοσκοπικό παιχνίδι (άγνωστο από ποιούς – όλα τα σενάρια ανοιχτά) μέχρι και να υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην εταιρεία. Θα μπορούσε η αλήθεια να είναι και στη μέση. Έτσι και αλλιώς έχουμε γράψει και έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα της ελληνικής εισηγμένης αρκετές φορές και έχουμε εμφανιστεί επιφυλακτικοί.  

Ωστόσο μετά την τελευταία πτώση και εφόσον φυσικά δεν αποδεχθεί ότι το Folli – Follie είναι η ελληνική Enron, τη μετοχή στην κεφαλαιοποίηση των 719εκ ευρώ, θεωρούμε τη μετοχή (φυσικά υψηλού κινδύνου) της Folli – Follie φθηνή, ειδικά για όποιον έχει γερό στομάχι (αφού η νευρικότητα στη μετοχή τις επόμενες συνεδριάσεις θα είναι τεράστια).

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

Plus500

Kάντε Trading σε ελληνικές μετοχές μέσω της Πλατφόρμας Συναλλαγών Plus 500 (Κάντε Click και Κατεβάστε την μοναδική πλατφόρμα συναλλαγών, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση, περιλαμβάνει και λογαριασμό "επίδειξης" - Demo -Kερδίστε bonus εγγραφής ). 

Λήψη τώρα!!!!

 © 2016-2017 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....