| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 01/10/20

 

 

Συνεχίζουμε να κοροϊδευόμαστε …

 

Επαναλαμβάνοντας πως εδώ και αρκετό καιρό προειδοποιούσαμε για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, εστιάζοντας στους μετανάστες – αλλοδαπούς. Κέντρο της Αθήνας που πλέον είναι το επίκεντρο της επιδημίας, ενδεχομένως και ο βασικός λόγος για τη διασπορά του ιού στην Αττική ….. Θα γίνουμε σκληροί …. Νομίζουμε πως η ανοησία δεν έχει τέλος …… Γίνεται όλος αυτός ο κακός χαμός, μιλάμε για Καραντίνα … Για τα ρεκόρ κρουσμάτων …. Και περνάει κανείς από Ομόνοια, Μοναστηράκι και τους ευρύτερους δρόμους (όπως καθημερινά κάνουμε). Και βλέπει κανείς σχεδόν τις ίδιες (άντε οριακά καλύτερα) εικόνας με αυτές που βλέπαμε πριν από εβδομάδες και προειδοποιούσαμε ότι αυτή η κατάσταση δε θα βγάλει σε καλό.

 

Ειλικρινά φτάνουμε στο σημείο να πούμε πως είναι  μονόδρομος το κλείσιμο σε κάποιες τουλάχιστον πλατείες στο κέντρο της Αθήνας, αφού το επίσημο κράτος δε μπορεί να επιβάλει τα αυτονόητα.

 
 

 

ΜΜΜ – Καραμανλής ….

 

Και μπορεί ο υπουργός συγκοινωνιών να διαφημίζει ότι σήμερα μπαίνουνε στην κυκλοφορία 10 νέα λεωφορεία …. Αλλά και εδώ κοροϊδευόμαστε …..Η κατάσταση εδώ και εβδομάδες απαιτεί έκτακτα μέτρα ….. Και ο συνωστισμός συνεχίζεται …. Και επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει.

 

Τα δύο λοιπόν βασικά προβλήματα, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και η κατάσταση στα ΜΜΜ παραμένει το γνωστό μπάχαλο. Και ειδικά όσον αφορά τα ΜΜΜ, θα λέγαμε πως τεράστια ευθύνη έχει ο αρμόδιος υπουργός, κ. Καραμανλής, στον οποίο συνολικά από την αρχή της κυβέρνησης βάζουμε πολύ κάτω από τη βάση …… Και προσωπικά αν ήμασταν Μητσοτάκης, στον επόμενο ανασχηματισμό θα τον αντικαθιστούσαμε.

 
 

 

Ασφαλιστικό

 

Τώρα στο πάντα επίκαιρο ζήτημα του ασφαλιστικού, κρατάμε χθεσινό ρεπορτάζ-δημοσίευμα, ως μια από τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις της ημέρας. Ειδικότερα, δύο βόμβες κρύβει το Ασφαλιστικό και ανατρέπει τα όρια συνταξιοδότησης. Και αυτό γιατί προβλέπεται ότι μετά το 2022 δεν θα μπορεί να συνταξιοδοτηθεί κάποιος πριν από τα 67 του (καταργούνται οι σημερινές μεταβατικές διατάξεις) καθώς και ότι μετά το 2021 τα όρια ηλικίας θα αναπροσαρμοστούν λαμβάνοντας υπ όψιν τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής της δεκαετίας 2010-2020. Μάλιστα από το 2024 ο καθορισμός θα γίνεται ανά τριετία.

 

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ως γνωστόν, το εφιαλτικό σενάριο αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα στα 72 φωτογραφίζει η αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η αρχή μάλιστα προβλέπεται να γίνει εντός της επόμενης πενταετίας, με το όριο να αυξάνεται στα 68 έτη μέσα στο 2024. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που δεν καταργήθηκε και προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με την μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας. Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, σημείο αναφοράς είναι η ηλικία των 65 ετών, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της Eurostat.

 

Και η έναρξη της διάταξης βρίσκει εφαρμογή στις αναλογιστικές προβολές το έτος 2024. Το επίσης όχι και τόσο μακρινό 2036 το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανέβει περαιτέρω, στα 69 έτη, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος. το 2045 φθάνοντας τα 70, το 2057 τα 71 και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

 

---------------------------

 

Τι πιστεύουμε τώρα εμείς; Ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ….. Με το δημογραφικό πρόβλημα που έχει η χώρα και λαμβάνοντας υπόψη τα γενικά οικονομικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας … Όσοι συνταξιούχοι και αν αποχωρήσουνε βιολογικά. Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας δεν πρόκειται να φτιάξει με την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο προβληματική. Και θεωρούμε σίγουρο πως και αύξηση ορίων θα έχουμε και όλο και χαμηλότερες συντάξεις πείνας θα υπάρχουνε.

 
 
 

 

Αυτή χώρα δε σώζεται

 

Την ξέρετε την ατάκα μας!! Αυτή χώρα δε σώζεται …… Και θα το επαναλάβουμε και πάλι σήμερα ….

 

Έχουμε λοιπόν πανδημία …… Περιμένουμε μείωση ΑΕΠ περίπου 9% ……. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται και άλλες τόσες είναι στον αέρα …… Και στη χώρα γίνεται ο κακός χαμός με τις καταλήψεις …… Με ένα κόμμα που ήτανε 5 χρόνια κυβέρνηση, να βγαίνει και να λέει τις χαζομάρες που λέει ….. Με αναφορές μέχρι και για ταξικούς αγώνες !!!!!!! …… Και όλα αυτά εν μέσω Πανδημίας …..

 

Συγνώμη, αλλά όπως λένε και οι πιτσιρικάδες …. Δεν υπάρχει αυτό!!! Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά ….

 

Ξέρετε όμως τι έχει γίνει; O Σύριζα εδώ και καιρό ήθελε να ταυτιστεί με το κίνημα της αντί - μάσκας …. Αλλά το πάλεψε και το απέφυγε …. Και ήλθε η ώρα των καταλήξεων και ο Σύριζα δεν άντεξε άλλο και βρήκε ένα πεδίο λαμπρής δόξας ……

 

Το αποκλείουμε να το κάνει ….. Αλλά αν ο Α. Τσίπρας έχει στοιχειώδη σοβαρότητα ….. Και πραγματικά θέλει να αλλάξει το κόμμα (λέμε τώρα). Θα αδειάσει όλους αυτούς που μιλάνε για τις καταλήψεις. Δεν υπάρχει αυτό, ειδικά εν μέσω covid-19. Και όπως γράψαμε, αυτή η χώρα δε σώζεται ….

 

 

 

 

Τσακαλώτος – Τσίπρας

 

Και με πάσα από τα παραπάνω και στο Σύριζα. Με βάση τουλάχιστον τα «Παραπολιτικά», ένας από τους βασικούς λόγους διαφωνίας του Τσακαλώτου με το σύστημα Τσίπρα είναι η εχθρική στάση που κρατά απέναντί του ο γνωστός κ. Βαξεβάνης με το «Documento».

 

Τουλάχιστον σύμφωνα πάντα με τα Παραπολιτικά, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απέδωσε το φαινόμενο αυτό απευθείας στην Κουμουνδούρου και η κόντρα συνεχίζεται …..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....