| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 02/01/20

 

 

Πολύ καλύτερη

 

Θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο 2020. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με μια εκτίμηση όχι για τη νέα χρονιά, αλλά τη νέα δεκαετία. Θεωρούμε λοιπόν πως υπάρχουνε όλες οι προϋποθέσεις αυτή να είναι πολύ καλύτερη από τα όσα περάσαμε την προηγούμενη (2010 - 2019). Όχι ότι δε μας φοβόμαστε λίγο ως λαό. Και όχι ότι δεν υπάρχουνε γεωπολιτικοί κίνδυνοι. Ωστόσο πιστεύουμε πως είναι πρακτικά αδύνατο, η νέα δεκαετία να πάει χειρότερα από την προηγούμενη. Απλώς πιστεύουμε πως ο μεγάλος στόχος δεν είναι να έχουμε μια φτωχή επίδοση. Αλλά να επιταχύνουμε ως χώρα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 
 

 

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

 

Από το τελευταίο ρεπορτάζ τώρα. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, σενάρια για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης ακόμα και στα εισοδήματα του 2019 εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει θα κρίνει αφενός το ύψος της μείωσης της εισφοράς και αφετέρου τον χρόνο εφαρμογής της. Στην περίπτωση για παράδειγμα που η κυβέρνηση εξοικονομήσει 240 εκατ. ευρώ το 2020, δεν αποκλείεται να διατεθούν, προκειμένου να μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης κατά 10% στα εισοδήματα του 2019 και 10% στα εισοδήματα του 2020. Τα σενάρια που επεξεργάζονται είναι πολλά και όλα είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει. Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τον Μάιο, όταν η κυβέρνηση θα έχει ασφαλή στοιχεία για την εξέλιξη του προϋπολογισμού, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων του 2019.

 

Όπως έγραψε η Καθημερινή, σύμφωνα, όμως, με κυβερνητικά στελέχη, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί σίγουρα το ερχόμενο έτος και αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν η ελάφρυνση θα αφορά τα εισοδήματα δύο ετών (2019 και 2020). 

 

Σύμφωνα με τα σενάρια που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο:

 

1. Στην περίπτωση που ο δημοσιονομικός χώρος ανέλθει στα 240 εκατ. ευρώ, η μείωση της εισφοράς θα μοιρασθεί ισόποσα στα εισοδήματα του 2019 και του 2020.

2. Στην περίπτωση που εξοικονομηθούν 350 εκατ. ευρώ, θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης του 2019 κατά 10% (κόστος 120 εκατ. ευρώ) και του 2020% κατά 20% (κόστος περίπου 240 εκατ. ευρώ).

3. Εάν ο δημοσιονομικός χώρος δεν ξεπεράσει τα 120 εκατ. ευρώ, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα αφορά τα εισοδήματα του β΄ εξαμήνου 2020. Αυτό θα γίνει μέσω της μείωσης της μηνιαίας παρακράτησης φόρου.

 
 

 

Μεσαία τάξη

 

Θα ξεκινήσουμε πάντως το 2020 με λίγη γκρίνια με την κυβέρνηση. Γιατί μπορεί συνεχώς να διαφημίζει τις μειώσεις φόρων που κάνει. Ωστόσο νιώθουμε πως οι μειώσεις δεν είναι καλά στοχευμένες. Αφορώντας κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα. Τις επιχειρήσεις και τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Όσον αφορά την περιβόητη μεσαία τάξη, που ήλθε η ΝΔ να προστατέψει. Δεν έχουνε γίνει τα πράγματα που έπρεπε να γίνουνε.

 
 

 

Και με το κοινωνικό μέρισμα….

 

Και με το κοινωνικό μέρισμα, νιώθουμε πως έγιναν μεγάλα λάθη. Προσωπικά θεωρούμε τελείως λανθασμένη την απόφαση να μην συμπεριληφθούνε οι ελεύθεροι άνεργοι, ακόμη και αν έχουνε μηδενικό εισόδημα!! Η κατηγορία αυτή των πολιτών. Που σίγουρα χρειάζονται το επίδομα. Περισσότερο από μια οικογένεια χωρίς παιδιά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ (που εμφανίζονται δικαιούχοι 700 ευρώ). Δεν έλαβαν κανένα κοινωνικό μέρισμα. Και τουλάχιστον κατά την άποψη μας, αυτή είναι μια τελείως λανθασμένη επιλογή, βάζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο, με μεγάλη. Και ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.

 
 

 

Ελληνικό

 

Κλείνοντας τώρα με μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η «ληγμένη» εγγυητική που κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία Hard Rock την άφησε εκτός διαγωνισμού για το καζίνο του Ελληνικού. Αρχικώς υπήρξε η αίσθηση ότι το λάθος είχε γίνει από τον εν Ελλάδι δικηγόρο της εταιρείας, κ. Αβραμόπουλο, ωστόσο έπειτα από σχετική έρευνα προέκυψε ότι η γκάφα είχε γίνει από Αμερικανό. Οπως ήταν λογικό, στο εσωτερικό της εταιρείας επικράτησε χαμός, αφού το συγκεκριμένο λάθος έθεσε εκτός κούρσας τη Hard Rock.

Ηταν τέτοια η ζημιά, που τα αφεντικά της αμερικανικής εταιρείας φέρεται να απαίτησαν την απομάκρυνση του «γκαφατζή». Ωστόσο, το πρόβλημα δεν λύθηκε, αφού η έγκυρη εγγυητική αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στον οποιονδήποτε διαγωνισμό.  

Όπως είχανε γράψει τα Παραπολιτικά. Από τη στιγμή που η Hard Rock προσήλθε και κατέθεσε «ληγμένη», εκ των πραγμάτων ετέθη εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ότι όσες προσφυγές κι αν επιχειρήσει να καταθέσει, όσα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ κι αν «στήσει», το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι μια ολιγόμηνη καθυστέρηση της επικύρωσης του αναδόχου.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....