| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 04/02/21

 

 

Αρκετά θετική είδηση …

 

Όχι φυσικά πως θα αποφύγουμε τις αρνητικές ειδήσεις παρακάτω. Αλλά ας ξεκινήσουμε με μια αρκετά θετική είδηση, γιατί υπάρχουνε και τέτοιες. Εμείς λοιπόν αυτό που κρατάμε είναι πως με βάση τα επίσημα στοιχεία .. Σε τουλάχιστον 30-40 περιπτώσεις ανθρώπων (εδώ στην Ελλάδα) που είχανε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου …. Αν και κόλλησαν Covid-19, τον πέρασαν πολύ ελαφριά. Και το πιο σημαντικό είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, όπως για ανθρώπους που κόλλησαν Covid σε γηροκομείο. Και αν και σε παρόμοιες περιπτώσεις θα είχαμε αρκετούς νεκρούς, έχοντας κάνει την πρώτη δόση, όλοι πέρασαν τον ιό αρκετά ελαφριά, με τους γιατρούς να μιλάμε για την προστασία του εμβολίου. Και πιστεύουμε πως αν κανείς την αξιολογήσει σωστά, αυτή είναι από τις πλέον θετικές ειδήσεις των τελευταίων μηνών.

 

ΥΓ: Και ασχέτως των όσων συμβαίνουνε στη χώρα μας, που έτσι και αλλιώς το δείγμα είναι μικρό. Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση επίσημα στατιστικά, κανείς βρετανός από το περίπου 14% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, δεν έχει χρειαστεί ούτε καν να εμβολιαστεί.

 
 

 

Πάμε τώρα στην γκρίνια

 

Όχι που δε θα γκρινιάξουμε τώρα ….   Θα θυμάστε τι γράφαμε πριν από καιρό και όταν ξεκινούσανε οι εμβολιασμοί των υγειονομικών  … Ότι έχουμε περιέργεια να δούμε το ποσοστό των υγειονομικών που θα εμβολιαστεί.

 

Μόλις λοιπόν λίγο καιρό μετά τα όσα γράφαμε και μετά τα όσα έγιναν στην Πάτρα και το συγκεκριμένο νοσοκομείο … Διαβάζαμε πως μόλις το 44% των εργαζόμενων από τους 1.300 συνολικά έχουν εμβολιαστεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχουν εμβολιαστεί κοντά στο 60% δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας Γιάννης Καρβέλης, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον. 

 

«Όσοι υγειονομικοί θέλουν να εμβολιαστούν θα εμβολιαστούν… Εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον θα γίνει παραγγελία για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και ο εμβολιασμός θα γίνει άμεσα» διαβεβαίωσε ο κ. Καρβέλης. 

 

«Οι υγειονομικοί είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα με αυτούς τους ανθρώπους αντιμετωπίσαμε το πρώτο και το δεύτερο κύμα. Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον εμβολιάστηκαν» τόνισε ο Γ. Καρβέλης. 

 

Σύμφωνα με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ οι εμβολιασμοί στο Άγιος Ανδρέας ξεκίνησαν από τις 4 Ιανουαρίου, κι αν είχαν γίνει εμβολιασμοί θα είχαν δημιουργηθεί αντισώματα. 

 

«O Άγιος Ανδρέας δεν διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στον εμβολιασμό κυμαίνονται κοντά στο 50%» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας Κώστας Πετρόπουλος.

 

----------------------

 

Και πέραν των όσων έχουμε γράψει. Εμείς απλώς θα αναφέρουμε πως το παιδάκι 9 ετών που βρίσκεται στην εντατική στην Πάτρα ήτανε το παιδί νοσηλεύτριας αρνήτριας των εμβολίων, που και αυτή κόλλησε τον ιό …. Τα συγχαρητήρια μας …

 
 

 

Τουρισμός … Μάλιστα..

 

Όχι που θα συνεχίζαμε με θετικές ειδήσεις! Όπως όμως καθημερινά γράφουμε τις τελευταίες ημέρες, αυξάνονται οι ενδείξεις πως πάμε για ένα ακόμη τελείως νεκρό καλοκαίρι, σχεδόν όπως το περσινό. Και πραγματικά αυτό το σενάριο το νιώθουμε σχεδόν ως εφιαλτικό για την ελληνική οικονομία.

 

Πως όμως κανείς να μην είναι απαισιόδοξος όταν διαβάζει για παράδειγμα τα παρακάτω στοιχεία ….

 

Ειδικότερα, η διαπίστωση ότι η φετινή χρονιά είναι προέκταση του 2020 επαληθεύεται και για τον κλάδο των αερομεταφορών. Κι αυτό, λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού και του βραδύτερου, σε σχέση με τον αρχικά προσδοκώμενο, ρυθμού εμβολιασμού και κατ’ επέκταση ανοσοποίησης του πληθυσμού. Με τα δεδομένα αυτά, ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας (Eurocontrol), που καλύπτει 44 ευρωπαϊκές χώρες, αναδιατύπωσε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την πορεία των αερομεταφορών το 2021.

 

Αρχές της χρονιάς, το Eurocontrol ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση συνολικά στην Ευρώπη θα ανακάμψει σε ποσοστό της τάξεως του 51% σε σχέση με τα μεγέθη του 2019. Πλέον, ο οργανισμός εκτιμά ότι, κατά το χρονικό διάστημα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, η αεροπορική κίνηση σε όλη την Ευρώπη εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερη κατά 55%, μέχρι τον Ιούνιο, ποσοστό που θα μπορούσε να υποχωρήσει στο -70%. Κι αυτό, με το σκεπτικό ότι παρότι η επιδημιολογική κατάσταση αναμένεται να είναι βελτιωμένη μέχρι το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, πολλά κράτη ενδεχομένως δεν θα χαλαρώσουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και στα ταξίδια, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι προοπτικές ανάκαμψης των αερομεταφορών τουλάχιστον για τις αρχές της θερινής περιόδου. Να σημειωθεί τέλος πως τον φετινό Ιανουάριο, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, η κίνηση, πανευρωπαϊκά, εκτιμάται ότι υποχώρησε κατά 64%, ενώ αναμένεται επιδείνωση λόγω των νέων αυστηρότερων μέτρων. 

 
 

 

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες

 

Και όσον αφορά την οικονομία, είναι χαρακτηριστικό πως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που υπάρχουνε πως έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Οικονομικών, με  υστέρηση 20% στα φορολογικά έσοδα και στις εισπράξεις από ασφαλιστικές εισφορές τον Ιανουάριο σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση των δαπανών για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Και με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών να «κρεμάει» όλο και πιο πολύ, παρά τις όποιες βοήθειες υπάρχουνε από τα πακέτα στήριξης του δημοσίου. Καταλαβαίνεται τι θα σημάνει ένας νέος κύκλος γενικού lockdown στην οικονομία, που εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε πως πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί.

 
 
 

 

Κυβερνητική ενόχληση για τις υπερβολές

 

Κλείνοντας τώρα και σύμφωνα με το Βήματοδότη (την άποψη μας για το ζήτημα την έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό) κυβερνητική ενόχληση υπάρχει για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ορισμένων μελών της Επιτροπής Ειδικών για τον τρόπο που παρουσιάζουν τα γεγονότα σχετικά με τον covid. Άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος, με αποτέλεσμα να προκαλούν σύγχυση. Κάποια στιγμή, μου λένε (έγραφε ο Βηματοδότης) κυβερνητικοί παράγοντες, θα πρέπει οι Ειδικοί να αποφασίσουν ενιαία εκπροσώπηση, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση της υπερβολής και να επικρατήσει πιο ορθολογική προσέγγιση της ενημέρωσης ώστε αυτή να μην απολέσει την αντικειμενικότητα και τη σοβαρότητά της.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....