| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 04/12/20

 

 

Μια πρόβλεψη …..

 

Σε σχέση με τα όσα γράφουμε καθημερινά, θα ξεκινήσουμε ρισκάροντας μια πρόβλεψη. Όπως έχουμε γράψει είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για μετά την άνοιξη και προς το καλοκαίρι, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πως ο επόμενος χειμώνας θα είναι σχεδόν απόλυτα φυσιολογικός (όχι μόνο εμβολίων, αλλά και φαρμάκων που βγαίνουνε για την πανδημία του Covid). Ωστόσο παραμένουμε προβληματισμένοι για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες …. Για την ακρίβεια και όσον αφορά την πρόβλεψη μας …. Αν τους επόμενους 4 μήνες θα καταφέρουμε ως οικονομία να είμαστε ανοιχτοί για 1 με 1,5 μήνα, προσωπικά θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι …Αλλά πολύ …. Και στην πρόβλεψη μας αυτή, νομίζουμε πως αντικατοπτρίζεται η ανησυχία μας για τους επόμενους μήνες …

 
 

 

Εκνευρισμός και μέσα στην κυβέρνηση  

 

Παραπέμποντας στα όσα γράφαμε χθες και προχθές για την καθημερινή εικόνα του επιδημιολόγων στα ΜΜΕ και τα αντιφατικά μηνύματα που στέλνουνε στην κοινωνία, προκαλώντας εκνευρισμό. Σας πληροφορούμε πως με βάση τα όσα μαθαίνουμε μεγάλος εκνευρισμός υπάρχει και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για αυτήν την εικόνα. Μάλιστα υπάρχουνε κάποιες πληροφορίες πως η κυβέρνηση φτάνει στο σημείο μέχρι και να σκέφτεται να πάρει πάνω της το μερικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, αφού όπως έχουμε αναφέρει, αυξάνονται οι επιδημιολόγοι που ζητάνε παρατεταμένο lockdown, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 
 

 

Τουρκία

 

Αναφορικά με την Τουρκία τώρα, όπου πιστεύουμε πως υπάρχουνε μεγάλες πιθανότητες μέσα στο 2021 να έχουμε πρόωρες εκλογές (πιθανόν και κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς). Από τις ειδήσεις που κρατάμε είναι οι δημοσκοπήσεις που υπάρχουνε πως πέφτουνε όλο και πιο πολύ τα ποσοστά της κυβερνητικής συμμαχίας AKP-ΜΗP στην Τουρκία. Όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με δυο δημοσκοπήσεις σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 24ης Ιουνίου 2018, μειώνονται τα ποσοστά τόσο του ΑΚP όσο και του ΜΗΡ.

Γενικά θα λέγαμε πως το 2021 θα μπορούσε να είναι για την Τουρκία και τον Ερντογάν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, εκτός και αν μια διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας τον βοηθήσει να αποφύγει τα χειρότερα, μέσω μιας σχετικής ανάκαμψης της τουρκικής οικονομίας  ….

 

 
 

 

Τα συγχαρητήρια μας …

 

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε και ένα σχόλιο για την περιβόητη εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Βαρυμπόμπη ….. Και η αλήθεια είναι ότι δεν ήτανε και η πιο έξυπνη κίνηση (βλακωδέστατη θα λέγαμε) που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά σε αυτή τη χρονική στιγμή ….

Για την ακρίβεια και με βάση αυστηρά το νόμο και τα όσα η ίδια η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει …. Όλοι εκεί ήτανε παράνομοι και θα έπρεπε να τους επιβληθούνε πρόστιμα …. Αυτό για να μην λέμε μόνο για τις μεγάλες γκάφες του Σύριζα, αν και εδώ μιλάμε για τον master του είδους …..

 
 
 

 

Το τρίτο κύμα και η αντιμετώπισή του

 

Τέλος και όπως έγραψε ο «Βηματοδότης» … Για τρίτο κύμα (και πιθανώς ισχυρότερο) κορωνοϊού, όμως προειδοποιούν από τώρα οι ειδικοί. Προειδοποιεί επίσης η Κομισιόν, προειδοποιεί και η Ανγκελα Μέρκελ. Πότε θα έρθει αυτό και πόσο προετοιμασμένοι είμαστε εδώ στην Ελλάδα να το αντιμετωπίσουμε; Κατά τους ειδικούς η συζήτηση για το τρίτο κύμα είναι απόλυτα εξαρτώμενη με το πότε και πώς θα αρθεί το lockdown στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Κι έχει να κάνει και με τη σοβαρότητα που θα αντιμετωπίσουμε το θέμα: «Αν η οικονομία δεν αντέχει άλλο κι αν αυτοί που φορούν τη μάσκα έχουν κουραστεί να τη φορούν, θα έχουμε οπωσδήποτε τρίτο κύμα. Ακόμα και το κάτω από 500 κρούσματα την ημέρα που ακούμε να βάζει η κυβέρνηση ως όριο, δεν είναι ένα νούμερο ασφαλές», λέει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ.

 

***

 

Το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο κύμα

 

Πόσο ισχυρό αναμένεται να είναι το τρίτο κύμα (εάν και όποτε εμφανιστεί;) Ιδού ορισμένες συγκρίσεις, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαΐου, είχαμε 939.593 μολύνσεις, ενώ 382.773 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του Covid-19. Τα νούμερα εκτοξεύονται κατά το δεύτερο κύμα, καθώς από την αρχή του καλοκαιριού έως σήμερα έχουμε 58.197.787 ανθρώπους που νόσησαν από κορωνοϊό ενώ 1.003.352 έχασαν τη ζωή τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το δεύτερο κύμα εμφανίστηκε ισχυρότερο και πιο μεταδοτικό από το πρώτο.

 

*** 

 

Το τρίτο κύμα του κορωνοϊού αναμένεται μετά τις γιορτές και σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επίσης σφοδρό. Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η πανδημία θα ελεγχθεί, αφού εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε 6 μήνες από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....