| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 05/07/21

 

 

Ακριβώς το ίδιο πιστεύουμε…

 

Έχουμε αναφέρει πως αν και σίγουρα κανείς δεν ξέρει … Και αν και σίγουρα υπάρχει ανησυχία για την πορεία της πανδημίας. Όλα, με όλα …. δείχνουνε πως τα εμβόλια λειτουργούνε στις μεταλλάξεις ….

 

Σε γενικές γραμμές πιστεύουμε ακριβώς με αυτά που είπε και η JP Morgan. Ειδικότερα, η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν ενέχει κίνδυνο για τις αγορές και μάλιστα δεν αποκλείεται να δώσει ώθηση σε μετοχές και αποδόσεις σε δεύτερο χρόνο. Την άποψη αυτή, η οποία κινείται κόντρα στο κλίμα των ημερών, διατυπώνουν αναλυτές της JP Morgan.

 

Συγκεκριμένα: «Η μετάλλαξη ‘Δέλτα’ δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πανδημική κατάσταση στις ανεπτυγμένες αγορές, όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική – οι οποίες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στους εμβολιασμούς – χάρη στο επίπεδο της ανοσίας του πληθυσμού», ανέφεραν στο MarketWatch αναλυτές της JP Morgan υπό τον επικεφαλής για τις παγκόσμιες αγορές Marko Kolanovic.

 

Και σε όρους λοιπόν υγειονομικούς και σε όρους οικονομίας συνεχίζουμε, επαναλαμβάνουμε πως έχουμε την ίδια άποψη με την JP Morgan.

 
 

 

«Εγώ συνεχίζω να επιμένω …. »

 

Πάμε τώρα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά την οποία έκανε off – record ένας από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά: ««Εγώ συνεχίζω να επιμένω ότι η χώρα πρέπει το φθινόπωρο να πάει σε εκλογές. Και πιστεύω πως στο τέλος θα πειστεί και ο πρωθυπουργός» …. Και όπως και αν το δει κανείς αυτή η αναφορά του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού είναι ενδιαφέρουσα, ειδικά όσον αφορά την εκτίμηση του ότι τελικά ο κ. Μητσοτάκης θα προκηρύξει εκλογές. 

Εμείς πάντως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός δε θα λάβει μια τέτοια απόφαση. Μάλιστα πιστεύαμε κάτι τέτοιο όταν πριν από περίπου 1 μήνα, τα πράγματα με την πανδημία ήτανε ακόμη πιο αισιόδοξα. Τώρα που υπάρχει και το ζήτημα των μεταλλάξεων, πιστεύουμε ακόμη περισσότερο πως ο πρωθυπουργός δε θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, κάτι το θεωρούμε και επιζήμια για τη χώρα και την ελληνική οικονομία.

 
 

 

Εντυπωσιακά…

 

Πάμε τώρα σε μερικά στατιστικά, τα οποία δεν κρύβουμε πως βρήκαμε σχεδόν εντυπωσιακά. Περίπου λοιπόν ένας στους πέντε νεαρούς ενηλίκους σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται πως ούτε εργάζεται ούτε σπουδάζει, τουλάχιστον για τα δεδομένα του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ ειδικά οι Αφροαμερικανοί και οι Λατινοαμερικανοί παραμένουν ανενεργοί σε δυσανάλογα υψηλά ποσοστά.

 

Την περίοδο αυτή, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, σχεδόν 3,8 εκατομμύρια Αμερικανοί και Αμερικανίδες ηλικίας 20 έως 24 ετών δεν απασχολούνται, δεν εκπαιδεύονται, ούτε συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης (ποσοστό ΝΕΕΤ, όπως είναι γνωστό), βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει το Κέντρο Οικονομικής Πολιτικής και Έρευνας. 

 

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, πρόκειται για μια αύξηση κατά 740.000 άτομα, ήτοι ποσοστό 24%, προτού δηλαδή πολλοί από τους νέους χάσουν τη δουλειά τους λόγω πανδημίας ή αποφασίσουν να μην εγγραφούν στο πανεπιστήμιο, όταν αυτά έκλεισαν για λόγους ασφαλείας της δημόσιας υγείας. Πάντως, η μη απασχολούμενη ή σπουδάζουσα νεολαία αποτελεί ένα ανησυχητικό σημάδι για το μέλλον της οικονομίας – και αυτό γιατί χωρίς να συμμετέχουν σε μία από αυτές τις διαδικασίες δεν αποκτούν τις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες. Συν τοις άλλοις, τα υψηλά ποσοστά ΝΕΕΤ δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για να εκδηλωθεί κοινωνική δυσαρέσκεια και να προκύψουν ταραχές.

 

 

 

Καλά τι μας κάνει εντύπωση;

 

Ενόψει και των Ολυμπιακών αγώνων που πιστεύουμε πως θα έχουμε νέα παρατράγουδα με την ονομασία που θα χρησιμοποιήσουνε τα Σκόπια. Εμείς απορούμε τι μας εκπλήσσει. Προσωπικά δεν πιστεύουμε πως το περίεργο είναι το βόρεια που δε χρησιμοποιείται. Η απορίας μας έχει να κάνει γιατί περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

 

Γιατί να περιμένουμε πως θα χρησιμοποιούνταν το Βόρεια Μακεδονία και όχι το σκέτο Μακεδονία. Εμείς δε θα πούμε ακριβώς πως ήμασταν εναντίον της συμφωνίας.

 

Όλα αυτά που ζούμε και θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, με το σκέτο Μακεδονία να καθιερώνεται είναι αποτέλεσμα της ανύπαρκτης διπλωματίας της χώρας μας τις τελευταίες 2 δεκαετίες.

 

 

 

Οι κακοί ξένοι

 

Και να κλείσουμε και με ένα σχόλιο για τη σύλληψη του κ. Παππά της Χρυσής Αυγής. Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι πως ο κ. Παππάς συνελήφθη στο σπίτι μιας κυρίως από την Ουκρανία!!! Καλά η Χρυσή Αυγή δεν ήτανε αυτή που κυνηγούσε τους ξένους;  Τους κακούς ξένους που μολύνουνε τη χώρα μας …

 

Εδώ θα μας πείτε ο σκληρός της Χ.Α. κ. Λαγός είχε σύζυγο αλβανικής καταγωγής, η οποία έκανε και διαλέξεις σε νέα στελέχη της Χ.Α. για τον εθνικισμό!!! Την ίδια ώρα που τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής ήτανε Made In Albania!!!!

 

Και προσωπικά δεν έχουμε τίποτα ούτε με τους ουκρανούς, ούτε τους αλβανούς και γενικά με τους ξένους. Ωστόσο τα παραπάνω δεν είναι λίγο περίεργα, όταν μιλάμε για τους μεγάλους πατριώτες της Χ.Α.

 

Και αφιερώνουμε εξαιρετικά το παρακάτω video, με την μεγάλη αλήθεια να είναι πως η «οικονόμα» είναι η καλύτερη ιδεολογία:

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....