| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 05/11/20

 

 

Ε δε γίνεται έτσι!!!

 

Οκ! Νομίζουμε πως η χθεσινή ήτανε η πλέον χαρακτηριστική ημέρα, στην οποία φάνηκε ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση αρχίζει πλέον να χάνει τον έλεγχο της πανδημίας, με τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις, εν μέσω και διαρροών για το ποιά θα είναι τα επόμενα μέτρα. Και αν και σίγουρα σεβόμαστε πως είναι μια αρκετά δύσκολη – «ιδιότροπη» κατάσταση. Δε γίνεται το πρωί να ακούμε τον υπουργό υγείας να λέει πως η Αττική είναι κοντά σε lockdown …. Και λίγο αργότερα να ακούμε τον κ. Πέτσα να λέει πως απέχουνε από αυτό. Και το απόγευμα να ακούμε πως σήμερα θα υπάρξει διάγγελμα Μητσοτάκη, όπου όλα δείχνουνε πως θα έχουμε το καθολικό lockdown…

 

Ούτε γίνεται να υπάρχουνε αντιφατικές δηλώσεις αναφορικά με το αν απαγορευτεί η έξοδος στους κατοίκους της Αττικής, με αποτέλεσμα εν μέσω πανικού, κόσμος να τρέχει να φύγει από την Αττική ….. Και πολλά άλλα τέτοια, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικά ….. 

 

Δε γίνεται αυτό το πράγμα να βγάλει κάπου, την ώρα που είναι φανερό πως ο κόσμος, όλοι μας, αρχίζουμε να κουραζόμαστε και να χάνουμε την υπομονή μας με την όλη κατάσταση…..

 
 

 

Δε θα μείνει τίποτα όρθιο …

 

Και θα το επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά. Αν είναι στο τέλος να καταστρέψουμε τελείως την οικονομία, φτάνοντας σε σημείο πολύ χειρότερο από το peak της 10ετούς ελληνικής κρίσης …. Ας αφήσουμε την πανδημία «ελεύθερη» (εννοείται με διάφορα μέτρα, όπως μάσκα, αλλά χωρίς lockdown) και ας πάρει ο κόσμος την ευθύνη του. Ένα υβριδικό lockdown όπως το λέμε χαρακτηριστικά και ας λένε κάποιοι πως αυτό δε λειτουργεί (λειτουργεί και αρκετά, εφόσον γίνει σχετικά σωστά) ….

 

Αυτή τη στιγμή με αυτό το μπάχαλο που επικρατεί …. Στο τέλος θα φτάσουμε στο ίδιο επιδημιολογικό αποτέλεσμα, έχοντας πρώτα καταστρέψει τελείως την ελληνική οικονομία ….. Και επαναλαμβάνουμε πως δυστυχώς αυτό δε βγάζει πουθενά, σε μια απολύτως χαοτική κατάσταση ….

 
 

 

Απαράδεκτη εικόνα

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Δεν ξέρουμε τι θα απαντήσει ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, στην κριτική του Σύριζα για τις συγκοινωνίες …. Ωστόσο οι καθημερινές εικόνες (που και ζούμε και βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια και μας μεταφέρουνε σοβαροί άνθρωποι), είναι πραγματικά για κλάματα ….. Σε πολλές στιγμές της ημέρας και ειδικά στον ηλεκτρικό Πειραιάς – Κηφισιά, αλλά και το μετρό ….. Υπάρχει ένας απίστευτος συνωστισμός ….. Και αντί να δούμε όλα αυτά ζητήματα πάμε για γενικό lockdown ……..

Και αφενός θα πούμε και σήμερα πως ο υπουργός συγκοινωνιών, κ. Καραμανλής, είναι από τους χειρότερους υπουργούς της κυβέρνησης …. Φυσικά ο κ. Καραμανλής από ότι έχει δείξει θεωρεί όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ΜΜΕ σκουπίδια (όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό). Αφετέρου επαναλαμβάνουμε πως αυτό δε βγάζει πουθενά, παρά μόνο στην καταστροφή της οικονομίας …..

 
 
 

 

Μεγάλη ευθύνη

 

Μπορεί και αυτό που θα γράψουμε να ακουστεί κάπως και αρκετοί να διαφωνήσουνε …. Αλλά όσον αφορά την κρατική μηχανή (έτσι και αλλιώς πρώτα από όλα υπεύθυνος είναι όλος ο κόσμος – όλοι εμείς), τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση μπορεί να την έχει και η αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο ……. Ειλικρινά δεν ξέρουμε από ποιους γίνονται οι περιβόητοι έλεγχοι ….. Ούτε φυσικά μπορεί να υπάρχει ένα αστυνομικός δίπλα σε κάθε πολίτη ….. Αλλά εμείς αυτό που βλέπουμε στο κέντρο των Αθηνών είναι αστυνομικούς που δεν τηρούνε, προκλητικά, οι ίδιοι τα μέτρα ασφαλείας … Όσο για ελέγχους δεν το συζητάμε ….. Επαναλαμβάνουμε πως τις τελευταίες εβδομάδες η όλη κατάσταση μοιάζει με το απόλυτο μπάχαλο, βέβαια πρώτα από όλα με ευθύνη των πολιτών, αλλά και με μεγάλη ευθύνη του οργανωμένου κράτους ....

 

 

 

Κάπως έτσι σκέφτεται

 

Κλείνοντας και για να γελάσουμε και λίγο (το έχουμε ανάγκη είναι αλήθεια) …. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στις ΗΠΑ και να θα βγει ο D. Trump (60-40% να εκλεγεί ο Μπάιντεν). Ωστόσο ένα πρόσφατο σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή, περιγράφει απόλυτα το πώς γενικά σκέφτεται ο Ερντογάν ….

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....