| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 06/09/21

 

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση ειδικού …

 

Θα ξεκινήσουμε με την πανδημία και ένα ειδικό θέμα, διευκρινίζοντας και εδώ ισχύει όσο ποτέ άλλοτε, πως γιατροί δεν είμαστε. Ωστόσο με ενδιαφέρον ακούσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και καθησυχαστική δήλωση, γιατρού που ειδικεύεται στα εμβόλια, ζει εργάζεται στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές. Σχολιάζοντας λοιπόν τις τελευταίες εξελίξεις με τις νέες μορφές μεταλλάξεων και το ενδεχόμενο τα εμβόλια που υπάρχουνε να μην τις πιάνουνε. Το σχόλιο του ήτανε πως αυτό πρακτικά είναι αδύνατο. 100% τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί. Αλλά στο χειρότερο – χειρότερο σενάριο (που οι πιθανότητες είναι κάτω του 2-3%), τα υπάρχοντα εμβόλια, είναι δυνατόν σε χρόνο ρεκόρ να τροποποιηθούνε και να είναι ανθεκτικά στις νέες μεταλλάξεις. Ωστόσο επανέλαβε πως οι πιθανότητες για αυτό το τόσο αρνητικό σενάριο είναι παραπάνω από ελάχιστες. Σε γενικές γραμμές, το σενάριο να υπάρξει μια νέα μορφή μετάλλαξης που να μη μπορεί να αντιμετωπιστεί, είναι πρακτικά απίθανο, αφού μιλάμε πάντα για τον ίδιο ιό, ασχέτως αν μεταλλάσσεται.

 
 

 

Για την ιστορία
 

Τώρα για την ιστορία. Με βάση τα επίσημα ρεπορτάζ και πέραν των όσων είπε ο γιατρός. Η παραλλαγή Μu του κορωνοϊού μπορεί να ενδιαφέρει, αλλά δεν τρομάζει τους επιστήμονες.

 

Αποτελεί μεν αντικείμενο έρευνας αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι η παραλλαγή που πρωτοεντοπίστηκε στην Κολομβία τον Ιανουάριο του 2021 μπορεί να… αχρηστεύσει τα υπάρχοντα εμβόλια, ούτε καν ότι μπορεί να υπερκεράσει την κυριαρχούσα μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τον Πολ Γκρίφιν, καθηγητή λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

 

Όπως επισημαίνει σε ενδελεχή του ανάλυση των γνωστών και πιθανών επιπτώσεων του νέου στελέχους του κορωνοϊού, η παραλλαγή Μu – δηλαδή Μι στα ελληνικά – πράγματι φέρει μεταλλάξεις που μπορεί να την κάνουν πιο ανθεκτική έναντι των υπαρχόντων εμβολίων.

 

Ωστόσο έχει σημασία ότι ενώ κυκλοφορεί εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες, δεν φαίνεται να ξεπερνά τη Δέλτα σε εξάπλωση. «Εφόσον η Μu ήταν μια πραγματικά κακή παραλλαγή, θα ανέμενε κανείς να είχαμε ήδη εντοπίσει σχετικές ενδείξεις, και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη», υπογραμμίζει ο Αυστραλός ειδικός.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει τη Mu «ενδιαφέρουσα μετάλλαξη», προς το παρόν, και όχι «ανησυχητική μετάλλαξη», όπως υπογράμμισε την Πέμπτη στην τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Αθήνα ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της ελληνικής επιτροπής των εμπειρογνωμώνων.

 
 

 

Και … επαναλαμβάνουμε …

 

Και επαναλαμβάνουμε πως αν και φοβόμαστε πως υπάρχει κίνδυνος εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων. Δεδομένου πως οι εμβολιασμοί αυξάνονται τελευταία και ενδέχεται να αυξηθούνε ακόμη περισσότερο. Συνεχίζουμε να μη φοβόμαστε πως θα έχουμε ένα γενικό lockdown. Ακούγοντας και αυτά που λένε οι ειδικοί για τις μεταλλάξεις (αν και πάντα κρατάμε επιφυλάξεις για όλα). Αν και τελευταία είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας, αρχίζουμε και γινόμαστε πάλι αισιόδοξοι, πως συντριπτικά οι περισσότερες πιθανότητες είναι να μην έχουμε νέο, καθολικό, lockdown. Προβλήματα με τα σχολεία θα υπάρχουνε και πιθανόν μεγάλα, όπως έχουμε ξαναγράψει. Ωστόσο γενικό lockdown … πολύ δύσκολα…

 
 

 

Γιατί δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση;

 

Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε μια μεγάλη απορία. Γιατί η κυβέρνηση δε μπαίνει στη λογική να προχωρήσει, σε ειδικές ομάδες πολιτών (κυρίως πάνω από μια ηλικία και ειδικά αυτούς που έχουνε εμβολιαστεί εδώ και μήνες), σε τεστ αντισωμάτων μετά από εμβόλια. Γιατί ναι μεν αρχίζουνε οι τρίτες δόσεις, ωστόσο αυτές θα γίνουνε, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας, σε ελάχιστες περιπτώσεις (όπως τουλάχιστον ξέρουμε). Ωστόσο πιστεύουμε πως σε αρκετούς πολίτες τα αντισώματα έχουνε πέσει. Όπως μάλιστα κάναμε μια γρήγορη έρευνα, τα σχετικά τεστ Αντισωμάτων (IgM + IgG) COVID, γίνονται από αξιόπιστα κέντρα για 15 και 18 ευρώ. Θεωρούμε λοιπόν πως το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο να το καλύψει το δημόσιο, αφού μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτών, στην επικίνδυνη κατηγορία.

 

Βέβαια και δεδομένου ότι το κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο, πιστεύουμε πως αρκετοί πολίτες θα μπορούσαν να το κάνουνε και μόνοι τους. Ωστόσο στο όλο ζήτημα κατά την άποψη μας, δεν έχει δοθεί το βάρος όπως θα έπρεπε και αρκετός κόσμος δεν το γνωρίζει καν. Είναι χαρακτηριστικά πως στους περισσότερους που το λέμε (ειδικά ανθρώπους πολύ μεγάλης ηλικίας) μας λένε πως δεν το ξέρανε.

 

ΥΓ: Πέραν των εργαστηρίων, αντίστοιχα τεστ υπάρχουνε και με 4-5 ευρώ, όπως είδαμε στο internet.

 
 

 

Σας τα είπαμε και την Παρασκευή

 

Κλείνοντας και σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει την Παρασκευή … Και γράφουμε πολύ καιρό πριν αρχίσουνε όλοι να το συζητάνε, αναφορικά με τις επικείμενες, μεγάλες, ανατιμήσεις, σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων. Νομίζουμε τα όσα ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός τα λένε όλα. Ειδικότερα, ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα λόγω των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά προέβλεψε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή.

 

Και θα επαναλάβουμε πως το θέμα είναι πιθανό να λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι πιστεύουμε, δημιουργώντας έντονες αντιδράσεις στα έτσι και αλλιώς δοκιμαζόμενα νοικοκυριά εδώ και χρόνια…

 
 
 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....