| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 09/09/19

 

 

Θετικό αλλά συνεχίζουνε να υπάρχουνε πολλά προβλήματα

 

Αν και όπως συνεχώς γράφουμε τις τελευταίες ημέρες, οι πιθανότητες συνεχώς αυξάνονται για να αποδεχθούν οι ευρωπαίοι την προσμέτρηση των κερδών από τα ομόλογα στα πρωτογενή πλεονάσματα. Τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, με το ζήτημα να είναι αρκετά πολύπλοκο. Είναι χαρακτηριστικό τα όσα αναφέρει και το τελευταίο ρεπορτάζ. Ειδικότερα, τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών (SMPs και ANFAs) για παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα ξεκαθάρισε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, ανοίγοντας τον δρόμο για ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με ποσό έως και 1,2 - 1,3 δισ. ευρώ. Ωστόσο και με βάση το τελευταίο ρεπορτάζ και τα όσα λένε οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι (έχουμε αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες). Υπάρχει ακόμη σειρά δυσκολιών και αδιευκρίνιστων σημείων σχετικά με την πρακτική εφαρμογή της δυνατότητας αυτής και τη σημασία της για την έμμεση μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου, που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις.

 
 
 

 

Σας το λέμε από την πρώτη στιγμή

 

Και με βάση τα όσα είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. Σε άμεση σχέση με αυτό το οποίο λέμε από την πρώτη στιγμή ….. «Ζήτημα στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων δεν μπορεί να τεθεί, καθώς είναι εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, η κυβέρνηση έχει τώρα να παρουσιάσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της». Και ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε δε ότι δεν το έθεσε ούτε ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας Μιχάλης Αργυρού, προχθές, στο Euroworking Group.

 

Και επαναλαμβάνουμε. Πως αποκλείεται οι ευρωπαίοι να καθίσουνε στο τραπέζι. Σε αυτό το timing, να συζητήσουνε το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

 
 
 

 

Τα γνωστά ανούσια πράγματα

 

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε …… Πως την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου από τα αριστερά της αριστεράς μέχρι το προοδευτικό κέντρο, το οποίο θα προωθήσει γενναίες ευρωπαϊκές προοδευτικές πολιτικές και λύσεις, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στο ετήσιο φόρουμ του European House Ambrosetti και το πάνελ για το μέλλον της Ευρώπης που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Κόμο της Ιταλίας.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε το Σάββατο σε πάνελ μαζί με τρεις πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας, -Πρόντι, Λέτα και Μόντι-, τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ και τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, Γκερτ Βίλντερς.

 

Με απλά λόγια. Ο κ. Τσίπρας για ακόμη μια φορά είπε τα γνωστά ανούσια πράγματα. Γνωστά ανούσια πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είχε σταματήσει, έχοντας στις πλάτες του σχεδόν 5 χρόνια διακυβέρνησης της Ελλάδας (μετά φυσικά και τα όσα έχουνε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, το πρώτο εξάμηνο του 2015 κτλ…). Δεν είναι δυνατόν να ακούμε φράσεις όπως από τα αριστερά της αριστεράς κτλ….  

 

Και διευκρινίζουμε για πολλοστή φορά ότι τα όσα γράφουμε, δεν τα γράφουμε επειδή είμαστε ΝΔ. Αλλά επειδή νιώθουμε πολλές φορές πως ο κύριος Τσίπρας έχει μείνει στα μαθητικά του χρόνια. Τα χρόνια των καταλήψεων, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό. Ειδικά για έναν άνθρωπο που κυβέρνηση μια χώρα για τόσα χρόνια …..

 
 
 

Σχεδόν τα μισά χρόνια της κρίσης …..

Και πλάκα – πλάκα, κάτι το οποίο ελάχιστοι έχουνε παρατηρήσει ….. Η ελληνική κρίση μετράει περίπου 9-10 χρόνια. Και αν κανείς τα βάλει κάτω θα δει …. Πως τελικά τα μισά χρόνια της κρίσης, κυβέρνηση ήτανε ο Σύριζα ….. Μην αναρωτιόμαστε μετά γιατί η χώρα, αν και σίγουρα υπάρχει κάποια βελτίωση …. Συνεχίζει να σέρνεται ….. Με πραγματικά πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης όλα τα τελευταία χρόνια (αν και πλέον αρχίζουνε να υπάρχουνε κάποιες προσδοκίες για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης).

 
 
 

Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά …..

Σε μία ακόμα αποκάλυψη !!!!! προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε νέα συνέντευξη του.

Μιλώντας για την θητεία του και τα όσα έγιναν την πολυτάραχη εκείνη περίοδο, ο πρώην υπουργός αποκάλυψε πως είχε στη διαθεσή του «ένα ακόμα μυστικό όπλο» που, όπως λέει, δεν χρησιμοποίησε ποτέ.

«Έχω στη ντουλάπα μου ένα πουκάμισο τόσο ισχυρό που, αν χρησιμοποιηθεί, θα μπορούσε να επιφέρει το τέλος του παγκόσμιου καπιταλισμού» είπε ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να φορέσει το πουκάμισο αυτό σε ένα από τα κρίσιμα Eurogroup, αλλά ο πρωθυπουργός φοβήθηκε και τον απέτρεψε.

«Εκτός από το Plan B και το Plan Χ, είχα και το Plan P» λέει χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε εκπονήσει σχέδια και με άλλα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου.

----------------------------------

Για να μην πούμε τίποτα χειρότερο. Εμείς απλώς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά….. Είμαστε σίγουροι πως αν ο κ. Βαρουφάκης πάει για εξέταση σε ψυχίατρο. Προσοχή ψυχίατρο όχι ψυχολόγο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην του χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή.

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

Plus500

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....