| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 10/02/20

 

 

H απόλυτη μιζέρια
 

Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε για τα τελευταία στοιχεία που δείχνουνε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες. Ειδικότερα και για όποιον δεν έχει διαβάσει τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας. Ειδικότερα, το 12,9% έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας και το 55,4% είναι οικονομικά ευάλωτο. Κινδυνεύει δηλαδή να πέσει ανά πάσα στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας, μιας και δεν έχει αποταμιεύσεις που μπορούν να τον συντηρήσουν για πάνω από 3 μήνες. Το αντίστοιχο ποσοστό στον ΟΟΣΑ ανέρχεται στο 50,4%, εκ του οποίου το 11,5% ζει στη φτώχεια και το 38,9% θεωρείται οικονομικά ευάλωτο.

 

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των Ελλήνων που αδυνατούν να ζήσουν αξιοπρεπώς είναι δυσανάλογα υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες, με την Ελλάδα να καταγράφει, μετά τη Λετονία (78,4%), το υψηλότερο ποσοστό όσων είναι φτωχοί ή οικονομικά ευάλωτοι στον ΟΟΣΑ. Στις ΗΠΑ, οι οποίες εμφανίζουν επίσης υψηλά επίπεδα ανισοτήτων, κυρίως στο εισόδημα και στον πλούτο, το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 55,5%, ενώ στη Δανία, που παρέχει μαζί και με τις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες σχετικά υψηλότερη ποιότητα ζωής, το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 36,3%. Τέλος, εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία πως το 67% του πληθυσμού διαθέτει αποταμιεύσεις που δεν υπερβαίνουν το 1/4 του εισοδηματικού ορίου φτώχειας, δηλαδή 983 ευρώ τον χρόνο.

 
 

 

Δεν υπάρχει αυτό το νούμερο

 

Και μια που ξεκινήσαμε την εβδομάδα μας με τη διαρκή μιζέρια στην οποία βρίσκεται η χώρα. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε για το ότι με βάση τα επίσημα στατιστικά, περισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι έχουν υποστεί κατασχέσεις ενώ περίπου 1,77 εκατ. οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Να θυμίσουμε πως μιλάμε για μια χώρα περίπου 10εκ πολιτών και όπως και αν το δει κανείς αυτά τα νούμερα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά!! Αφού μιλάμε σχεδόν για το 20% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Βγάλτε τώρα παιδιά κτλ ….. Και τα νούμερα γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακά.  

 

 

 

Τι λέτε σοβαρά;

 

Για 4η συνεχόμενη ημέρα είμαστε αναγκασμένοι να σχολιάσουμε τα της Folli – Follie και τον κ. Κουτσιολούτσο. Και ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε διαβάζοντας πως ο κ. Κουτσολιούτσος παραδέχεται ότι η σημερινή κατάσταση της Fοlli Follie προκλήθηκε από λάθη της προηγούμενης διοίκησης τα οποία δεν αποποιείται και αναγνωρίζει πως δεν θα έχει συμμετοχή στα δρώμενα της εταιρείας.

 

Ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Κουτσολιούτσο ότι είναι εκτός φυλακής μόνο και μόνο γιατί είναι στην Ελλάδα. Σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα θα βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο στη φυλακή. Επαναλαμβάνουμε και σήμερα πως το σκάνδαλο της FF Group είναι ίσως και το μεγαλύτερο στην ιστορία αυτής της χώρας. Και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς εδώ και δεκαετίας, αφού το μέγεθος της παραποίησης των λογιστικών καταστάσεων της Folli – Follie δεν έχει προηγούμενο διεθνώς!!!

 

Για την ιστορία σας παρουσιάζουμε ολόκληρη η δημόσια δήλωση του Δημήτρη Κουτσολιούτσου:

 

«Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 υπέβαλα αίτημα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας “Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρία” να πρoταθεί ως θέμα στην προσεχή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Υπήρξα ο δημιουργός του Ομίλου Folli Follie και παραμένω ο βασικός μέτοχος, αφού επι σειρά ετών διατηρώ αναλλοίωτο το ποσοστό μου. Η εταιρεία παρ’ όλη την κρίση που την ταλανίζει εδώ και περίπου δύο χρόνια και της εξ αυτής εγγενείς δυσκολίες συνεχίζει την εμπορική της δραστηριότητα χάρις κυρίως στο άξιο έμψυχο δυναμικό της που παραμένει πάντα στη θέση του.

 

Πρωταρχικός στόχος για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές παραμένει η εξυγίανση της εταιρείας και η ομαλοποίηση μιας κατάστασης που δημιουργήθηκε και από λάθη της παλαιάς διοίκησης, τα οποία δεν αποποιούμαι.

 

Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν θα υπάρχει συμμετοχή μου στα δρώμενα της εταιρείας, αυτό δεν με εμποδίζει να παρατηρώ με έκδηλη ανησυχία την πορεία της, η οποία βαίνει φθίνουσα τους τελευταίους μήνες, αλλά και την αδυναμία του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στα προβλήματα, τόσο σε εκείνα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως αναφορικά με την εξυγίανση της εταιρείας μέσω μιας συμφωνίας με τους ομολογιούχους και εν δυνάμει επενδυτές, η οποία θα διασφαλίζει τους ομολογιούχους, τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην εταιρεία ανά τον κόσμο.

 

Η πρωτοβουλία μου αυτή δεν αναιρεί την πλήρη υποστήριξη μου στην ανακοινωθείσα αρχική συμφωνία με τους ομολογιούχους, η οποία θεωρώ ότι έχει καθυστερήσει παρά πολύ και η καθυστέρηση αυτή υπονομεύει πλεόν σοβαρά τη λειτουργία της εταιρείας.

Η πρόταση της αναδιάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου, για την οποία είχαμε ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, παρέχει τα εχέγγυα λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου απαλλαγμένου απο οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή ή ίδιον συμφέρον, ώστε να οδηγηθεί η εταιρεία στην εξυγίανση».

 
 

 

Γεννηματά …. Εμείς την άποψη μας την έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό…

 

Τώρα για τις πληροφορίες ότι το φλερτ του Τσίπρα με τη Φώφη προχωράει και ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση. Εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε. Να επαναλάβουμε την άποψη μας ότι η κα Γεννημάτα είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, πιστεύουμε πως ή στο ΚΙΝ.ΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουμε πρόεδρο. Ή το κόμμα σε μερικά χρόνια απλά δε θα υπάρχει, όσο σκληρή και αν ακούγεται αυτή η άποψη μας για την κα Γεννηματά. 

 
 

 

Τα σαλιαρίσματα του Καρατζαφέρη

 

Τα παρακάτω σχολίασε ο «Βηματοδότης» …. Και ξαφνικά, ενώ έχουν περάσει επτά μήνες από τις εκλογές και εκλογές δεν φαίνονται στον άμεσο ορίζοντα, ο Γ. Καρατζαφέρης (τον θυμάστε;) άρχισε τα… σαλιαρίσμτα προς την κυβέρνηση. Και τι δεν είπε την Παρασκευή το πρωί από το ραδιόφωνο του Alpha. Πρώτα απ’ όλα έπλεξε τον εγκώμιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λέγοντας πόσο χάρηκε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε για υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Οχι μόνο χάρηκε για την υπουργοποίησή του, αλλά κάλεσε και τον κόσμο να συνδράμει στο έργο του γιατί, όπως είπε, είναι ο πιο κατάλληλος για αυτή τη θέση. Εν συνεχεία έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Δένδια: «Είναι έξυπνος, έχει διασυνδέσεις και αισθάνεται γερά την πλάτη του, γι’ αυτό και μπαίνει στη φωτιά. Δεν φοβάται τις τρικλοποδιές και με την πάροδο του χρόνου και την απόκτηση εμπειριών θα εξελιχθεί σε πολύ καλό υπουργό Εξωτερικών» είπε.

 

***

 

Και βεβαίως μετά στράφηκε υπέρ του Αδ. Γεωργιάδη (τον οποίο, όπως αποκάλυψε, επισκέφθηκε). Ε, λοιπόν, ακούγοντας τον κ. Καρατζαφέρη να ομιλεί για τον κ. Γεωργιάδη είχες την εντύπωση πως έσταζε μέλι. Η κάθε του κουβέντα για τον πρώην στέλεχός του ήταν όντως επική. Εως και επόμενο πρόεδρο της ΝΔ τον έχρισε, προεξοφλώντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έχει μια ευρωπαϊκή πορεία: «Θα είναι ο νέος Μπαρόζο» απεφάνθη. Αλλά δεν έμεινε εκεί…

 

***

 

«Φαίνεται ότι ο Αδωνις μπαίνει μπροστά, μπαίνει στη φωτιά. Πλακώνεται με όλους, οι άλλοι έχουν συστολή. Ισχυροποιεί τους δεσμούς του με τα ταξίδια που κάνει και έχω την αίσθηση ότι θα πάει εκεί το πράγμα. Για το Ελληνικό είπα ότι χρειάζεται προσοχή και όχι πολύ γκάζι». Είπε.

 

***

 

Τα καλύτερα λόγια είπε και για τη Μαρέβα: «Εχω αναλάβει εθελοντικά τη στήριξη της Μαρέβας, γιατί βλέπω από κάποιους γελοίους συναδέλφους επιθέσεις. Στέκεται στο πλευρό του, είναι μοντέρνα, έξυπνη, όπου εμφανίζεται περνάει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μου αρέσει πολύ για τον ρόλο της κυρίας του Πρωθυπουργού της χώρας. Με τη Μελάνια έκατσε ίση προς ίση, με τη Γαλλίδα μπήκε στα ίσια. Δεν είναι βλαχομπαρόκ» είπε σε άλλο σημείο. Αλλά το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την επιθυμία να γίνει κριτής στο «GNTM» λέγοντας: «Θα πήγαινα 100% στο “GNTM”. Εχω μια εμπειρία από το 1969 ατελείωτη. Εχω την αίσθηση ότι για να είσαι κριτής πρέπει να είσαι εραστής αυτού που κάνεις. Δεν μπορείς να είσαι καλός ποδοσφαιριστής και να είσαι αδιάφορος».

 

 

 

Μια θεϊκή χώρα

 

Αυτή η χώρα είναι πραγματικά μαγική. Κλείνοντας λοιπόν και για να γελάσουμε και λίγο, σας παρουσιάζουμε την παρακάτω ιστορία. Και τα σχόλια δικά σας. Αγανακτισμένος φαίνεται πως είναι και ο ιδιοκτήτης (καφετζής όπως αυτοαποκαλείται) του καφενείου που βρίσκεται στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, κοντά σε δημαρχείο. Αναγκάστηκε να κολλήσει μια ανακοίνωση στην τζαμαρία του μαγαζιού του με την οποία περιγράφει χαριτολογώντας πως οι πελάτες του είναι… ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

 

Όπως αναφέρει στην περιβόητη αφίσα ο απίθανος καφετζής, εκείνος τους λέει να μην καπνίζουν αλλά είναι μόνος του, τον γράφουν και φοβάται να μην του ασκήσουν βία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει τίποτα.

 

Να σημειωθεί πως στο εν λόγω κατάστημα η απαγόρευση ισχύει. Άπαντες βγαίνουν έξω να καπνίσουν ακόμη κι αν παίζουν δηλωτή και πρέπει να διακόψουν το παιχνίδι.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....