| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 11/12/20

 

 

Όλα δείχνουνε επί της ουσίας συνέχιση του lockdown…

 

Έχοντας προειδοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες πως οι προτάσεις των ειδικών μόνο αισιόδοξες δεν είναι για το συνολικό άνοιγμα της αγοράς. Όλα δείχνουνε πως με εξαίρεση τα κομμωτήρια και πιθανόν τα βιβλιοπωλεία (και πιθανόν μιας μορφής clicka and way – πολύ θέλουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό), αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνει η αγορά κλειστή ….. Και από το 2021 βλέπουμε, αφού όπως συνεχώς γράφουμε και επαναλαμβάνουμε και πάλι σήμερα παρακάτω, για τους επόμενους μήνες είμαστε αρκετά απαισιόδοξοι …..

 

Τώρα όσον αφορά το άμεσο unlock ….. Νομίζουμε πως η αναφορά του κ. Τσακρή τα λέει όλα …. Όπως ανέφερε, η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει …

 

Και αυτό την ίδια ώρα που ο κ. Πέτσας δήλωνε: "Είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί" ….

 
 

 

Κάποιοι στην κυβέρνηση πιέζουνε

 

Βέβαια όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πλέον αρκετά κυβερνητικά στελέχη πιέζουνε να ληφθεί πολιτική απόφαση και να υπάρξει άνοιγμα της αγοράς ……. Προσωπικά πάντως πιστεύουμε πως πολύ δύσκολα  ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου, θα λάβει μια τέτοια πολιτική απόφαση, πηγαίνοντας κόντρα στις εισηγήσεις των γιατρών, αφού ξεκάθαρα κανείς δε μπορεί να αντέξει το κόστος τα πράγματα να μην πάνε καλά …. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε δίκαιοι πως η κατάσταση μόνο εύκολη δεν είναι ……

 
 

 

Επαναλαμβάνουμε την πρόβλεψη μας ….

 

Και δυστυχώς θα επαναλάβουμε την πρόβλεψη μας …. Ότι αν και είμαστε αισιόδοξοι πως επί της ουσίας μετά την άνοιξη καθαρίζουμε με τον ιό ….. Και ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι σχεδόν απόλυτα φυσιολογικός. Για τους επόμενους 3-4 μήνες μόνο αισιόδοξοι δεν είμαστε. Και όπως χαρακτηριστικά έχουμε γράψει, αν τους επόμενους 4 μήνες, η αγορά είναι ανοιχτή 1 με 1,5 μήνα θα είμαστε πολύ χαρούμενοι …..

 
 

 

Συνεχίζουμε να μην το καταλαβαίνουμε αυτό!!!!

 

Για πολλοστή φορά, θα «ουρλιάξουμε» για αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας. Ότι ενδεχομένως τα super market είναι η βασική εστία διασποράς του ιού. Το λέμε από την πρώτη φάση της πανδημίας ….. Και συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια απορία … πως είναι δυνατόν συνεργεία να πηγαίνουνε να κάνουνε μαζικά τεστ σε πλατείες κτλ …. Και γιατί κανείς δεν ασχολείται με τα super markets, με μαζικά για παράδειγμα τεστ στους εργαζομένους, λίγο πριν το άνοιγμα ή το κλείσιμο των καταστημάτων, χωρίς να ενοχληθούνε οι πελάτες ….

 
 
 

 

9 άτομα

 

Και κλείνοντας, θα πούμε και πάλι σήμερα πως αυτό με τα 9 άτομα τις επερχόμενες γιορτές είναι η μεγαλύτερη χαζομάρα που έχουμε ακούσει . Γενικά αυτή η χαλαρότητα του κόσμου στο lockdown είναι ανέκδοτο. Και μην νομίζουμε πως τα πράγματα είναι έτσι απλά. Δε γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη ζημία στην οικονομία, με τα καταστήματα και την αγορά να παραμένουνε κλειστά. Και την ίδια ώρα, ο κόσμος να κόβει βόλτες, μην επιτρέποντας την πτώση των κρουσμάτων και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της οικονομίας …… Ή λοιπόν θα έχουμε αυστηρό lockdown για να πέσουνε τα κρούσματα ή τα ανοίγουμε όλα και οι πολίτες ας πάρουνε την ευθύνη τους …..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....