| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 12/05/20

 

 

Κάτι δείχνει να κινείται ….

 

Αν και όπως μαθαίνουμε στο Μαξίμου υπάρχει εκνευρισμός για τις διαρροές που υπάρχουνε γύρω από το σχεδιασμό για το πώς θα λειτουργήσει ο τουρισμός, αφού όπως λένε τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Εμείς αυτό που θέλουμε να παρατηρήσουμε είναι πως τις τελευταίες ημέρες οι ενδείξεις είναι αρκετά αισιόδοξες. Και δεν αναφερόμαστε στις ειδήσεις από το εσωτερικό. Αλλά στο ότι η χώρα φιγουράρει σε όλο και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, ως ο πρώτος τουριστικός προορισμός με το άνοιγμα των συνόρων. Και πέραν των δημοσιευμάτων και των αφιερωμάτων στον ελληνικό τουρισμό, το πιο θετικό είναι ότι σιγά – σιγά αρχίζουνε να ξεπαγώνουνε οι αεροπορικές πτήσεις, κάτι που μας κάνει αισιόδοξους πως το τρίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, αλλά και Σεπτέμβριος θα σώσουμε κάτι από την παρτίδα του ελληνικού τουρισμού, χωρίς να αποκλείουμε ακόμη και την έκπληξη, τα πράγματα να πάνε ακόμη καλύτερα από ότι όλοι εκτιμούνε.

 

 

 

Το πιο χαρακτηριστικό δημοσίευμα…

 

Τo πιο χαρακτηριστικό λοιπόν ότι κάτι κινείται στον τουρισμό ήτανε ένα τελευταίο δημοσίευμα του Reuters, όπου δεν κρύβουμε πως με μεγάλο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις, για να δούμε πόσα από όσα αναφέρονται ισχύουνε. Επαναλαμβάνουμε πάντως ότι υπάρχουνε θετικές ενδείξεις ότι κάτι κινείται σχετικά γρήγορα κατά τις τελευταίες ημέρες.

 

Για όποιον λοιπόν δεν το έχει διαβάσει …..

 

Tα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσαν να εγγυηθούν κουπόνια για ταξίδια που ακυρώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και να αρχίσουν να αίρουν τους εσωτερικούς συνοριακούς περιορισμούς στην προσπάθεια να διασώσουν ένα μέρος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, θα πει την ερχόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ο τουρισμός, που υπό κανονικές συνθήκες συμβάλλει σχεδόν στο ένα δέκατο του ΑΕΠ της ΕΕ, είναι από τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία.

 

Η Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη έχουν καλέσει για μια αναστολή των κανονισμών της ΕΕ που αναγκάζουν τις αποστραγγισμένες από ρευστό αεροπορικές εταιρίες και την ξενοδοχειακή βιομηχανία να προσφέρουν πλήρη αποζημίωση για πτήσεις και ταξίδια που έχουν ακυρωθεί αντί για κουπόνια για μελλοντικά ταξίδια.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πει στα κράτη μέλη να εγγυηθούν τα κουπόνια ώστε αυτά να γίνουν πιο ελκυστικά για τους πελάτες, σύμφωνα με έγγραφο στρατηγικής που έχει δει το πρακτορείο Reuters πριν από την επίσημη δημοσιοποίησή του που αναμένεται την Τετάρτη.

 

«Προκειμένου να δοθούν κίνητρα για τους επιβάτες και τους ταξιδιώτες ώστε να δεχθούν κουπόνια αντί αποζημίωσης, τα κουπόνια πρέπει να προστατεύονται από τη χρεοκοπία του εκδότη και να μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος της ισχύος τους», αναφέρει το προσχέδιο του εγγράφου.

 

«Η προστασία από τη χρεοκοπία πρέπει να διασφαλίζεται στο εθνικό επίπεδο και τα κουπόνια με εγγύηση πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους τους επιβάτες και τους ταξιδιώτες», προσθέτει.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πει επίσης στα 27 κράτη-μέλη να άρουν σταδιακά τους εσωτερικούς συνοριακούς περιορισμούς και να επανεκκινήσουν κάποια ταξίδια προκειμένου να βοηθήσουν τον δοκιμαζόμενο τουριστικό τομέα.

 

«Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διάλειμμα»

 

Ο τουρισμός αποφέρει κανονικά περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε σεζόν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο με περίπου 360 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, σύμφωνα με την Επιτροπή.

 

Όμως τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης είναι τώρα κλειστά και αναμένεται να παραμείνουν έτσι για τα μη απαραίτητα ταξίδια τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου, βάσει ενός επείγοντος μέτρου που είχε ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

 

«Η ξενοδοχειακή βιομηχανία μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα», αναμένεται να πει η Κομισιόν προειδοποιώντας ότι 6,4 εκατ. θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν στον τομέα που έχει καταγράψει απώλειες εσόδων που ξεκινούν από το 50% για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και φθάνουν το 90% για τις κρουαζιέρες και τις αεροπορικές εταιρίες.

 

Με τίτλο «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διάλειμμα», η τουριστική στρατηγική της Επιτροπής θα καλέσει για στοχευμένους περιορισμούς που θα αντικαταστήσουν μια γενική απαγόρευση των ταξιδιών και θα επιδιώξει μια σταδιακή άρση των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων όπου η υγειονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί.

 

«Μέχρι να είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο ή μια θεραπεία, οι ανάγκες και τα οφέλη του ταξιδιού και του τουρισμού πρέπει να σταθμιστούν έναντι των κινδύνων να διευκολυνθεί και πάλι η εξάπλωση του ιού… με πιθανό αποτέλεσμα μια επαναφορά των μέτρων περιορισμού», αναφέρεται στο προσχέδιο της Κομισιόν.

 

 

 

Ότι πει ο τουρισμός!

 

Και επειδή πολύ συζήτηση γίνεται για το αν θα έχουμε εκλογές ή ανασχηματισμό. Προσωπικά πιστεύουμε πως ούτε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ξέρει. Νομίζουμε πως την τελική απόφαση θα τη λάβει η κυβέρνηση ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, η οποία κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τον τουρισμό!!!

 
 

 

Δεν το ξέρανε;

 

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε το κυβερνητικό παραπολιτικό σχόλιο για τον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο, το οποίο λέει ότι ο πρώην δημοσιογράφος βρίσκεται «εκτός γραμμής» …..  Και αναρωτιόμαστε …. Στη ΝΔ δεν τον γνωρίζανε πριν τον βάλουνε υποψήφιο; Νομίζουμε ότι τον γνωρίζανε, θυμίζοντας πως εμείς είχαμε προβλέψει πως θα είναι ο βουλευτής που θα προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ.

 

Ειδικότερα, η Καθημερινή της Κυριακής έγραψε:

 

Εκτός γραμμής ο Μπογδάνος

 

Το έχουμε γράψει πολλάκις. Το Μαξίμου επενδύει στους ήπιους πολιτικούς τόνους και στην αντιπαράθεση εντός πλαισίου. Στην κυβερνώσα παράταξη δεν είναι όλοι σε αυτή τη γραμμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος που σε τηλεοπτικό πάνελ υπέπεσε στο εξής μεγάλο ατόπημα: έκανε σύγκριση του αριθμού των νεκρών του κορωνοϊού με το Μάτι, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τους… ίδιους σχεδόν νεκρούς με τον κορωνοϊό σε δύο ώρες στο Μάτι. Ευτυχώς παρενέβη ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πιτταράς και προσπάθησε να επαναφέρει τον βουλευτή στην τάξη λέγοντας «να μην κάνουμε υπερβατικές συγκρίσεις».

 

 

 

…. ηρεμήστε πια ….

 

Και κλείνοντας δε μπορούμε θα το γράψουμε. Η διαφήμιση με τον Χρήστο Λούλη δε μας άρεσε. Αλλά φτάνει πια με αυτήν τη μπούρδα για το σεξισμό. Είναι χαζό όλα να τα βαφτίζουμε σεξιστικά. Έχουμε πραγματικά πολύ πιο σοβαρά πράγματα να μας απασχολούνε. Και δυστυχώς αυτή η μπούρδα με το σεξισμό (ομοφοβικά, ρατσισμό κτλ …. Κτλ) δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά παγκόσμιο, με μια βλακεία που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και έχει γίνει πραγματικά μόδα. Μάλιστα πολλές φορές αυτοί που τα καταγγέλλουν όλα αυτά,  γίνονται οι ίδιοι χειρότεροι ρατσιστές κτλ ... κτλ ....

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....