| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 13/05/21

 

 

Εντυπωσιακό

 

Θα ξεκινήσουμε με της οικονομίας και ένα σχόλιο της ING το οποίο δεν κρύβουμε πως βρήκαμε πολύ ενδιαφέρον. Σχεδόν μας εντυπωσίασε. Σύμφωνα λοιπόν με ανάλυση της ING, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια κόσμου στη στήριξη της οικονομίας επί πανδημίας!!

 

Σύμφωνα με την ανάλυση της ING, τα δημοσιονομικά μέτρα ισοδυναμούν στο 32,1% του ΑΕΠ, το μεγαλύτερο στον κόσμο!!

 

Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά έγραψαν οι αναλυτές της ING, προσθέτοντας τα μέτρα στήριξης και τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το συνολικό ελληνικό πακέτο στήριξης για την πανδημία είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Μεγαλύτερο και από το πακέτο των ΗΠΑ, το οποίο ανέρχεται στο 25,5% του ΑΕΠ (αν και υπάρχουνε τα τελευταία, νέα, προτεινόμενα μέτρα, που δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από το Κογκρέσο).

 

 
 

 

Ποτέ δεν επιτυγχάνονται ….

 

Tώρα με αφορμή τις τελευταίες εκτιμήσεις για ρυθμούς ανάπτυξης 4,1% το 2021 και 6% το 2022, που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, αναθεωρώντας μάλιστα προς τα πάνω τις προβλέψεις της, σε σύγκριση με αυτές του Φεβρουαρίου. Ξέρετε τι θα πούμε εμείς; Αυτό που με κάθε αφορμή λέμε .. Πως εδώ και 10-11 χρόνια (όλα τα χρόνια της ελληνικής κρίσης δηλαδή), ποτέ η χώρα μας δεν κατάφερε να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης … Αλλά καμία χρονιά. Και κάπως έτσι, πιστεύουμε πως πάλι δε θα πιάσουμε αυτούς τους στόχους, αν και ευχόμαστε να διαψευστούμε. Τι βλέπουμε εμείς; Περίπου 2,5% φέτος και περίπου 4% του χρόνου, με τη χώρα τελευταία ουσιαστικά στην Ευρώπη να φτάνει στα προ πανδημίας επίπεδα, στα τέλη του 2019.

 
 

 

Σημαντικό θέμα και αυτό!!

 

Στα της πανδημίας τώρα, που πλέον μπαίνουμε σε μια νέα εποχή. Αν και ποτέ δεν αναθεωρούμε την αισιοδοξία μας πως φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας (είχαμε παρουσιάσει χθες και τα διαγράμματα από το Ισραήλ). Υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει. Κάτι το οποίο έχουμε αναφέρει και το οποίο αρχίζει να συζητιέται όλο και περισσότερο. Όλο λοιπόν και πιο συχνά ακούμε πως υπάρχει πρόβλημα αναφορικά με το πόσο καιρό μετά τον εμβολιασμό, τα αντισώματα παραμένουνε υψηλά. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον γιατροί λένε πως σε αρκετούς από αυτούς που είχαν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο (που είναι και οι πιο ηλικιωμένοι), τα αντισώματα έχουνε πέσει αρκετά και πρέπει να πάνε άμεσα σε νέο εμβολιασμό το επόμενο δίμηνο και μέσα στο καλοκαίρι. Και ναι μεν είμαστε αισιόδοξοι πως με μεγάλο αριθμό πολιτών να έχει εμβολιαστεί, ο ιός θα νικηθεί. Ωστόσο ευχόμαστε να βρεθεί γρήγορα το φάρμακο, γιατί και αυτή η ιστορία με ανάγκη πολύ συχνών εμβολιασμών, δεν ξέρουμε πως μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου.

 
 

 

Υγειονομικούς

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Θυμίζουμε αυτό που είχαμε γράψει προσφάτως και μας μετέφεραν άνθρωποι στα κέντρα των αποφάσεων. Πως θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν πλέον ειλημμένη απόφαση πως το Σεπτέμβριο ξεκινάει νέα φάση επανεμβολιασμών των υγειονομικών.  

 
 

:)

 

Τώρα ολοκληρώνοντας τα σχόλια μας … Και όσον αφορά τον τελευταίο έρωτα του κ. Άδωνη Γεωργιάδη με τον κ. Καρανίκα. Εμείς αφιερώνουμε γενικά το παρακάτω τραγούδι… Ε ρε τι έχουμε ζήσει σε αυτή τη χώρα  .... και τι άλλο θα ζήσουμε ...

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....