| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 14/01/21

 

 

Εμείς είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξει .. Αλλά η αγορά πρέπει να ανοίξει

 

Θα ξεκινήσουμε με την δήλωση – εκτίμηση του κ. Σύψα για τον κίνδυνο πιθανής έκρηξης κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες.

Και με τις θερμοκρασίες να πέφτουνε (αυτό να μην το παραβλέπουμε) και μετά τις εικόνες που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Προσωπικά τη θεωρούμε σχεδόν δεδομένη. Και πιστεύουμε πως περίπου κατά τις αρχές με μέσα Μαρτίου θα υπάρξει νέα γενικευμένο lockdown.

 

Σε σχέση ωστόσο με αυτά που αναφέρουμε τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλάβουμε πως πλέον θα πρέπει να υπάρξει άνοιγμα της αγοράς. Και ακόμη αν υπάρξει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, πως η αγορά δε θα πρέπει να ξανακλείσει. Θα πρέπει να εξεταστούνε άλλα μέτρα, όπως ενδεχομένως η συνολική απαγόρευση κυκλοφορίας τα ΣΚ (με τη λογική τα πάντα κλειστά). Φυσικά ούτε και σε εμάς θα άρεσε ένα τέτοιο μέτρο. Ωστόσο από εδώ και πέρα νομίζουμε πως η οικονομία και το άνοιγμα της αγοράς θα πρέπει να μπούνε σε πρώτη μοίρα.  Και αυτό γιατί όπως πλέον όλοι παραδέχονται, η οικονομία βρίσκεται πλέον στα όρια, με την κατάσταση από εδώ και πέρα να κινδυνεύει να ξεφύγει και να μην μαζεύεται ….

 
 

 

Πως βλέπουμε τους επόμενους μήνες ..

 

Και σε σχέση με τα παραπάνω. Θα κάνουμε μια πρόβλεψη για το πώς πιθανόν θα εξελιχθούνε τα πράγματα τους επόμενους μήνες. Πιστεύουμε πως η αγορά την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει (έστω και με εναλλακτικούς τρόπους, click in shop κτλ) …. Θα υπάρξει εκ νέου, σταδιακή, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων .. Και προς τις αρχές με μέσα Μαρτίου θα ξαναμπούμε σε ένα τελευταίο, σκληρό, lockdown. Ένα lockdown που θα κρατήσει περίπου 2 μήνες, με την αγορά να ανοίγει και πάλι μετά το Πάσχα και περίπου 10 Μαΐου (κάπου τότε με αρχές Ιουνίου θα ανοίξει εστίαση και γυμναστήρια και ότι άλλο έχει μείνει κλειστό).  

 

Από εκεί και μετά όμως πιστεύουμε πως πλέον η αγορά δε θα ξανακλείσει ποτέ. Θα έχει εμβολιαστεί ένα σεβαστό ποσοστό των ανθρώπων (όχι φυσικά τα ποσοστά που ακούγονται), ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιών που είναι και η πλειοψηφία των νεκρών. Θα πλησιάζει καλοκαίρι, που έχει αποδειχθεί πως επιδρά θετικά στην εξασθένιση του Ιού.

 

Και αν και τυπικά θα υπάρχουνε μέτρα και αρκετοί περιορισμοί (αν και δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα τηρούνται). Πιστεύουμε πως από τις αρχές καλοκαιριού αφήνουμε πλέον πίσω την πανδημία, με τον ερχόμενο χειμώνα να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό φυσιολογικός.

 
 

 

 

Μεγάλη προσοχή στο ζήτημα το επαναλαμβάνουμε  …

 

Βλέποντας και τα όσα σχολίαζε χθες η λαϊκή γερμανική εφημερίδα Bild. Θα το επαναλάβουμε και σήμερα.  Καλώς η ελληνική κυβέρνηση και ο Κ. Μητσοτάκης ασχολούνται με το ζήτημα … Εμείς θα επαναλάβουμε πως το όλο ζήτημα θέλει τεράστια προσοχή. Αναφερόμαστε στο ζήτημα του διαβατηρίου ελεύθερης μετακίνησης, με χαρακτηριστικό τον τίτλο της Bild: «Πρόταση για ελεύθερα ταξίδια μόνο με εμβόλιο - Εντυπωσιακό σχέδιο».

 

Και όπως είχαμε γράψει και χθες. Συμφωνούμε απόλυτα στο να επιτρέπεται σε όσους έχουνε κάνει εμβόλιο να κινούνται ελεύθερα και να μπορούνε να ταξιδεύουνε χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Ωστόσο θα είναι αρνητική εξέλιξη να υπάρχουνε πολύ αυστηροί περιορισμοί και καραντίνα πολλών ημερών, μέχρι και απαγόρευση ταξιδιού, για όσους δεν έχουνε κάνει το εμβόλιο. Θα είναι μια αρκετά αρνητική εξέλιξη, μειώνοντας τους πελάτες ειδικά των ευρωπαϊκών χωρών.

Και επαναλαμβάνουμε πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να το προσέξει πάρα πολύ το θέμα.

 
 

 

Εντυπωσιακό νούμερο

 

Και για όποιον δεν το διάβασε. Αξίζει κανείς τα τελευταία στατιστικά από την κίνηση των αεροδρομίων. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ΛΟΙΠΌΝ ανακοίνωσε πως η συνολική αεροπορική επιβατική κίνηση (εσωτερικού – εξωτερικού) του 2020 στην Ελλάδα κυμάνθηκε στα 19,7 εκατομμύρια επιβάτες σημειώνοντας πτώση 69,3%.

 

Και ποιό είναι το πιο εντυπωσιακό; Πως με βάση τα επίσημα στοιχεία, η χώρα μας επέστρεψε σε επίπεδα διακίνησης επιβατών προ 30ετίας και συγκεκριμένα στο 1991 όταν είχαν διακινηθεί 19.587.805 επιβάτες στα αεροδρόμια της Ελλάδας.

 
 
 

 

Γεννηματά

 

Τέλος και για την κα Γεννηματά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής .. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ! Εμείς την πρόβλεψη μας σε ανύποπτο χρόνο την έχουμε κάνει. Όχι φυσικά ότι μας ενδιαφέρει και πολύ. Αλλά στο τέλος η κα Γεννηματά θα καταφέρει καταστρέψει ότι έχει απομείνει.  Και νομίζουμε πως απαιτείται άμεσα αλλαγή ηγεσίας, αν φυσικά στο κόμμα θέλουνε να ελπίζουνε για καλύτερες ημέρες, επαναλαμβάνοντας πάντως πως εμάς λίγο μας ενδιαφέρει το όλο ζήτημα.

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....