| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

00:01 - 14/04/20

 

 

Καραντίνα

 

Ας ξεκινήσουμε με το τελευταίο ρεπορτάζ γύρω από την Καραντίνα και πότε θα έχουμε μια πρώτη άρση των περιοριστικών μέτρων (εμείς την πρόβλεψη μας την έχουμε κάνει εδώ και καιρό – σταδιακή άρση από Δευτέρα 04/05 ή το πιθανότερο 11/05).  

 

Υπό άκρα λοιπόν µυστικότητα το Μέγαρο Μαξίµου και υπουργείο Υγείας προετοιµάζουν την έξοδο της χώρας από τη καραντίνα και τη μερική άρση των περιορισμών.

 

Όπως συγκεκριμένα έγραψε το «Έθνος της Κυριακής», σύµφωνα µε τον προγραµµατισµό, στα µέσα Μαΐου αναµένεται να ανεβάσουν ρολά µικρά εµπορικά και καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος.

 

Το άνοιγµα ξενοδοχείων υπολογίζεται το νωρίτερο στις αρχές Ιουλίου, ενώ για την εκπαίδευση εξετάζονται η τµηµατική επάνοδος των τάξεων και η λειτουργία δύο βαρδιών.

 

Βασικό κριτήριο για την ενεργοποίηση της άρσης των περιορισµών θα αποτελέσει η επίτευξη πτωτικού ρυθµού κρουσµάτων ή και η εξάλειψή τους µέσα σε διάστηµα 2-3 εβδοµάδων.

 

Η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα είναι το κρίσιμο κρας τεστ για την κυβέρνηση.

 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο ότι ακόμα κι όταν αρχίσει η σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των περιοριστικών μέτρων, τα αυστηρά µέτρα για τους ηλικιωµένους και τις ευπαθείς οµάδες θα εξακολουθούν να ισχύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.

Όπως είχε αναφέρει ο  καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τα θέματα της πανδημίας, στο εξωτερικό, Ηλίας Μόσιαλος, η στρατηγική εξόδου απαιτεί μια αλλαγή: τη μετάβαση από την φυσική αποστασιοποίηση και την πλήρη απομόνωση που επιβάλλεται σε ολόκληρο τον πληθυσμό με ένα σαρωτικό και μη επιλεκτικό τρόπο, σε ένα νέο status quo.

Αυτή η νέα ρουτίνα θα μπορούσε να βασιστεί σε τρία στοιχεία:

 

– μια γρήγορη και εστιασμένη προσπάθεια εντοπισμού και αντιμετώπισης ασθενών

 

– μια διαφοροποιημένη και δυναμική πολιτική απομόνωσης μεταξύ στοχοθετημένων κοινοτήτων ·

 

– καθορισμό μέτρων που επιτρέπουν στους ασθενείς με ανοσία να επιστρέψουν στην κανονική ζωή και συνεχώς αυξανόμενο ρόλο στη διατήρηση της οικονομίας.

 

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν ενώ προσαρμόζουμε την οικονομία στην:

 

– εξ αποστάσεως εργασία,

 

– στην καθημερινή συμπεριφορά που βασίζεται στην φυσική αποστασιοποίηση και την περιβαλλοντική και προσωπική υγιεινή σε κάθε χώρο εργασίας και

 

– στη συνεχή κατασκευή ιατρικής υποδομής με μέγιστη προστασία των ιατρικών ομάδων.

 

«Η σταδιακή εφαρμογή μιας στρατηγικής εξόδου πρέπει να συνοδεύεται από την προετοιμασία της υποδομής για τον επόμενο χειμώνα, η οποία, όπως διαπιστώθηκε σε προηγούμενες επιδημίες, θα μπορούσε να φέρει μαζί της ένα δεύτερο κύμα, μεγαλύτερο από το πρώτο, λόγω της διπλής μόλυνσης από γρίπη και Covid-19, και ίσως να προκαλέσει δραματική αύξηση της διασποράς και της μόλυνσης.

 

 

 

Η 1 κακή και οι 2 καλές ειδήσεις των τελευταίων ημερών…

 

Και έχοντας κάνει ένα καλό “break” λόγω της αργίας του Καθολικού Πάσχα, πάμε να δούμε τη μια κακή και τις 2 καλές ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Θα ξεκινήσουμε με την αρνητική είδηση για να έχουμε καλό φινάλε. Η πρώτη λοιπόν αρνητική είδηση θα λέγαμε πως έρχεται από την οικονομία, με τον υπουργό οικονομικών να ανεβάζει την πρόβλεψη για την ύφεση στο 5 με 10%. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο υπουργός οικονομικών προέβλεπε ύφεση περίπου 3 με 5%, με τις νεότερες προβλέψεις του να μιλάνε για σχεδόν διψήφια ύφεση, με ότι αυτό σημαίνει για τη χώρα μας, αν και εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι πως η ύφεση δε θα φτάσει σε τόσο υψηλά ποσοστά.  

 

Πάμε τώρα στις δύο θετικές ειδήσεις των ημερών. Αρχικά ότι με εξαίρεση τις ΗΠΑ και τη Βρετανία που το πρόβλημα θα κορυφώσει τις επόμενες 1-2 εβδομάδες. Οι καμπύλες κρουσμάτων, ουσιαστικά σε όλον τον κόσμο γίνονται όλο και πιο πτωτικές. Και αυτό είναι κάτι που κρατάμε, αφού εμείς είμαστε πάντα αισιόδοξοι πως από τις αρχές Μαΐου τα πράγματα θα πάνε παγκοσμίως πολύ καλύτερα.  Και επιμένουμε πως αυτό φαίνεται σχεδόν από όλα τα στατιστικά και με βάση τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή.

 

Τώρα η δεύτερη θετική είδηση των ημερών. Τόσο από τη χώρα μας όσο και διεθνώς. Ιατροφαρμακευτικά τα πράγματα πάνε όλο και καλύτερα, με όλη την επιστημονική κοινότητα του πλανήτη να έχει πέσει πάνω στην αντιμετώπιση του Covid-19. Και επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία για έναν νέο κύκλο κρουσμάτων το φθινόπωρο.  Εμείς πιστεύουμε πως μέχρι τότε θα υπάρχουνε πολύ θετικές εξελίξεις και το πρόβλημα θα είναι αρκετά μικρότερο, χωρίς να απαιτηθεί ένας νέος κύκλος lockdown, που τόσο μεγάλη ζημία κάνει στις οικονομίες, όπως φυσικά και την ελληνική (περίπου 2% ανά μήνα).

 
 

 

Μια ακόμη κακή είδηση

 

Βέβαια θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Υπήρχε και μια άλλη είδηση που μας ανησύχησε, αν και δε χρειάζεται πανικός, αφού τέτοιες ειδήσεις θα τις έχουμε (όπως και καλές). Κινέζοι λοιπόν επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ορισμένοι ασθενείς χωρίς πολύ σοβαρά συμπτώματα, οι οποίοι ιάθηκαν από τη νόσο Covid-19, στη συνέχεια έχουν απρόσμενα λίγα έως μηδαμινά αντισώματα έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

 

Αυτό το γεγονός, αν ισχύει ευρύτερα (κάτι που δεν είναι βέβαιο), ίσως δυσκολέψει την απόκτηση ανοσίας από τουλάχιστον ένα μέρος του πληθυσμού, την εξαγωγή συμπερασμάτων από τα μελλοντικά τεστ ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, αλλά και τη δημιουργία ενός ευρέως αποτελεσματικού εμβολίου.

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Φουντάν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο Medrxiv.org, ανέλυσαν δείγματα αίματος από 175 ασθενείς που είχαν πάρει εξιτήριο από κλινική της Σαγκάης. Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των ανθρώπων (περίπου το 30%) είχαν λίγα αντισώματα, ενώ σε δέκα άτομα δεν ήταν δυνατό να ανιχνευθούν καθόλου αντισώματα. Αυτό ίσως αυξάνει τον κίνδυνο μίας δεύτερης λοίμωξης Covid-19, κάτι που θα μελετηθεί στη συνέχεια από τους Κινέζους επιστήμονες.

 

Όλοι οι ασθενείς είχαν μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα (βήχα και πυρετό, χωρίς μεγάλη δύσπνοια), ενώ οι περισσότεροι από όσους είχαν λίγα αντισώματα ήταν νέοι σε ηλικία. Η μελέτη δεν αφορούσε ασθενείς που ανέρρωσαν μετά από παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονταν μαζί με την ηλικία, έτσι ιαθέντες άνθρωποι 60 έως 85 ετών είχαν υπερτριπλάσια αντισώματα σε σχέση με τα άτομα 15 έως 39 ετών, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ» και το «Newsweek».

 

«Αν πολλοί άνθρωποι παράγουν χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2, τότε τα όποια τεστ στην κοινότητα θα πρέπει να έχουν πολύ υψηλό βαθμό ευαισθησίας», σχολίασε ο καθηγητής Ιατρικής Πολ Χάντερ του Πανεπιστημίου East Anglia.

 

Από την άλλη πλευρά, η καθηγήτρια Ανοσολογίας Ελιάνορ Ράιλι του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου χαρακτήρισε καθησυχαστικά τα κινεζικά ευρήματα και συμβατά με άλλες αναπνευστικές παθήσεις. Όπως είπε, «ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δεν παρήγαγαν ανιχνεύσιμα προστατευτικά αντισώματα, όμως όλοι ανέρρωσαν, πράγμα που δείχνει ότι υπάρχουν άλλα είδη αντισωμάτων ή άλλα συστατικά της ανοσιακής απάντησης του οργανισμού, που μπορούν επίσης να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη. Όσον αφορά το υψηλότερο επίπεδο αντισωμάτων στους πιο ηλικιωμένους, σε σχέση με τους νεότερους, είναι κάτι που σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου, καθώς τα αντισώματα είναι περισσότερα σε όσους ανακάμπτουν από πιο σοβαρή ασθένεια».

 
 

 

Ο άνθρωπος που στοίχισε δις στους έλληνες …

 

Τώρα για τα όσα έγιναν με τον κ. Βαρουφάκη που για ακόμη μια φορά αντιμετωπίζει και απαντάει σε όλη αυτήν την ιστορία με τη γνωστή του αλαζονεία ….. Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς μας εκπλήσσει. Εδώ μιλάμε για τον άνθρωπο που στοίχισε στον ελληνικό λαό αρκετά δις ευρώ, καταστρέφοντας (χωρίς καμία υπερβολή) το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μέσα σε μόλις μερικούς μήνες. Εμάς μας πείραξε ο τρόπος που φέρεται να μίλησε στους ανθρώπους του ελέγχου ο κ. Γιάνης!!!!! Με τον κ. Βαρουφάκη τίποτα να μην μας κάνει εντύπωση. Ας τον χαίρονται αυτοί που τον ψήφισαν και τον έβαλαν μέσα στην ελληνική βουλή να τον πληρώνει και επιβραβεύει ο ελληνικός λαός για την καταστροφή που έκανε στην ελληνική οικονομία.

 

Εδώ θα μας πείτε μπήκε στη βουλή και πήρε περισσότερους ψήφους από τον Βαρουφάκη ο άνθρωπος με τις χειρόγραφες επιστολές του Χριστού!!!!

 

 

Τέλειο

 

Και όσον αφορά όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούνε. Ειλικρινά ημέρες που είναι, βρήκαμε ένα από τα τελευταία σκίτσα του Άρκα, πραγματικά άψογο.

 

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 2019 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....