| Ειδήσεις - Αναλύσεις | Ο Κυνηγός | Λεωφόρος Αθηνών | "Κουλου - Βάχατα" | +/- | Fundamentalist | Marx - Soros | Start Trading |

 
 

"Kουλου-βάχατα"

Σχόλια για τα πάντα (εδώ γράφουν όλοι) ……. Η φράση “Κουλου – βάχατα” προέρχεται από την αντίστοιχη αραβική «κούλου ουάχαντ» που σημαίνει «όλα μαζί ένα».

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας του GFF

 

 

 

00:01 - 14/05/21

 

 

Μακάρι και υπάρχουνε αυξημένες πιθανότητες

 

Από τις τελευταίες εκθέσεις των ξένων οίκων για τη χώρα μας, αυτή που ξεχωρίσαμε είναι αυτή της HSBC. Τι λέει αυτή;  Πως στην Ελλάδα, η ανάκαμψη του τουρισμού φέτος αλλά και το 2022 θα δώσει τη μεγαλύτερη ώθηση στο ΑΕΠ μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης, με την ανάπτυξη να εκτιμάται στο 4% για κάθε μία από τις δύο χρονιές. Και αν και σίγουρα φέτος αρκετά πράγματα παραμένουνε ρευστά, με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής να είναι αυτές που θα κρίνουνε τα πάντα. Νιώθουμε και εμείς πως από την επόμενη χρονιά και με το επίσημο τέλος της πανδημίας, ο τουρισμός θα σπάσει όλα τα κοντέρ. Και αν μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας και 10 χρόνια οικονομικής κρίσης, καλό είναι κάποιος να αποφεύγει τις προβλέψεις. Ωστόσο όλα δείχνουνε πως από το 2022, μπορεί στον τουρισμό να δούμε πράγματα και να μην τα πιστεύουμε.

 
 

 

Covid-19

 

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε δει τα διαγραμματικά από την πορεία των κρουσμάτων και των θανάτων στο Ισραήλ, που με όπλο τους εμβολιασμούς, λέει πλέον οριστικά bye – bye στην πανδημία. Πάμε σήμερα να δούμε τα αντίστοιχα διαγράμματα από τις ΗΠΑ, όπου με βάση τα επίσημα στατιστικά, έστω με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 46,9% και με τις δύο δόσεις το 35,8% του πληθυσμού. Και όπως φαίνεται στα παρακάτω δύο διαγράμματα και εδώ φαίνεται ξεκάθαρα πως με όπλο τους εμβολιασμούς τελειώνουμε με την πανδημία.

 

 

 
 

 

Πότε το περιμένουμε εμείς…

 

Να θυμίσουμε πως με βάση το πρόγραμμα εμβολιασμών της χώρας μας, στα ποσοστά εμβολιασμού των ΗΠΑ, θα βρισκόμαστε περίπου στις 20 Ιουνίου. Και κάπως έτσι υπάρχουνε όλες οι προϋποθέσεις για να αισιοδοξούμε πως τελειώνουμε με την πανδημία, αν και σίγουρα τις επόμενες 2-3 εβδομάδες τα νούμερα θα παραμείνουνε υψηλά.

 
 

 

Να τα λέμε αυτά!!

 

Σε αυτό το σημείο να σχολιάσουμε και κάτι άλλο. Θα θυμάστε που λέγαμε πριν από το Πάσχα πως ενδεχομένως βιάστηκε η κυβέρνηση και άνοιξε την αγορά. Και πως ενδεχομένως έκανε λάθος και πως θα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμη. Και όχι πως δεν έχει κρούσματα και αυξημένο αριθμό νεκρών (άσχετα πλέον αν τα νούμερα τα κοιτάμε αλλιώς). Ωστόσο θα πρέπει να παραδεχθούμε πως η βασική μας ανησυχία πως θα είχαμε έκρηξη των κρουσμάτων … Ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε … Και θα πρέπει να τα λέμε αυτά … Γιατί εύκολα όλοι κάνουμε κριτική και φωνάζουμε …

 

Ωστόσο όποτε κάνουμε λάθος σε μια εκτίμηση μας …  Αποφεύγουμε να το σχολιάσουμε, συνεχίζοντας την κριτική μας σε άλλα ζητήματα. Γιατί κακά τα ψέματα … Είναι μακράν πιο εύκολο να κάνει κάποιος κριτική από το να παίρνεις αποφάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν έχει κάνει λάθη στη διαχείριση της πανδημίας αυτόν τον ένα χρόνο.

 
 

 

!!

 

Αφού σας ευχηθούμε καλό ΣΚ … Διαβάσαμε για αυτήν την κύρια – γιατρό μάλιστα στο επάγγελμα που πήγε έξω από εμβολιαστικό κέντρο της Λάρισας και άρχισε να ουρλιάζει και να παροτρύνει τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο. Και λέμε οκ … Υπάρχουνε αυτά κτλ .. κτλ … Ωστόσο διαβάσαμε πως η ίδια έχει εμβολιαστεί … Πήγε λοιπόν η εμβολιασμένη γιατρός και άρχισε να ουρλιάζει στον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο … Τι να πούμε τώρα εμείς … Kαλό ΣΚ και πάλι..

 

 

 

Παλαιότερα Σχόλια

   

 © 20199 Greek Finance Forum

Αποποίηση Ευθύνης....